Skandalas Latvijos kariuomenėje. Aprūpinta produkcija iš Baltarusijos ir Rusijos  (2)

Kariuomenė teisinasi, kad produkcijos importui sankcijos netaikomos, o Krašto apsaugos ministerija pareiškė, kad Latvijos kariuomenės valgyklose negali būti „netinkamos kilmės“ gaminių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Latvijos nacionalinės ginkluotosios pajėgos gavo produkcijos iš Rusijos ir Baltarusijos. Visų pirma, ji buvo aprūpinta rusiška arbata ir baltarusiška druska. Apie tai pranešė portalas „Delfi“.

Pažymima, kad Latvijos nacionalinės ginkluotosios pajėgos maisto produktus užsako per Valstybinį logistikos ir pirkimų centrą. 2023 metų spalį Latvijos kariuomenei buvo pristatyta 2,6 kilogramo rusiškos arbatos, o šių metų sausį kariuomenė iš Baltarusijos gavo 6 kilogramus druskos.

Kaip paaiškino Krašto apsaugos tarnybos Jungtinio štabo viršininko pavaduotojas paramos klausimais Kasparas Zdanovskis, pasirašytose sutartyse nenurodyta, kad produkcija negali būti tiekiama iš Rusijos Federacijos ir Baltarusijos. Jis pažymėjo, kad tokia sąlyga ateityje bus įtraukta į sutartį, tačiau pridūrė, kad maisto produktams sankcijos netaikomos.

Operatyvinis štabas taip pat pranešė, kad sprendimą nutraukti bendradarbiavimą su tiekėju turėtų priimti teismas.

Latvijos krašto apsaugos ministerija pasipiktino tokia žinia ir pabrėžė, kad Latvijos ginkluotųjų pajėgų valgyklose negali būti rusiškų ir baltarusiškų gaminių.

 

„Prekės yra ir bus kontroliuojamos, o tiekėjai turi atsižvelgti į teisines pasekmes tiekiant netinkamos kilmės prekes“, – sakė krašto apsaugos ministras Andris Sprūdas.

Šiuo metu atitinkamos tarnybos tariasi su teisininkais, ar galima imtis priemonių prieš konkretų prekybininką. Kol kas šių prekių platinimas valstybės ir savivaldybių pirkimų sistemoje sustabdytas.

Premjerė Evika Silinia atsakė, kad uždrausti tokių prekių įvežimą į Latviją galima bendru Europos Sąjungos sprendimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(3)
(14)

Komentarai (2)