Iš nevilties. Rusija į frontą metė 70 metų senumo griuvenas (Video)  ()

Anot analitikų, T-55 trūksta ugnies galios, o šarvai dar prastesni. Tankas negali atsilaikyti net pieš mažiausius dronus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią savaitę ar kiek anksčiau Ukrainos bepilotis orlaivis susprogdino Rusijos tanką T-55 netoli fronto linijos Chersono srityje. Apie tai rašo „Forbes“.

 

T-55 tankai Chersono regiono pietuose daugiausia yra Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų 810-osios jūrų pėstininkų brigados arsenale. Jie naudojami kaip mobiliosios haubicos: iškelia savo 100 mm pabūklus aukštyn ir šaudo į taikinius iki 15 km atstumu.

 

T-55 nėra geriausia iš haubicų. Trapus tankas ilgai netarnauja esant didelėms apkrovoms.

Tačiau 2023 m., praėjus 70 metų po to, kai 40 tonų sveriantys T-55 pirmą kartą pradėjo tarnybą sovietų armijoje, buvo nuspręsta juos išimti iš ilgalaikio sandėliavimo ir mesti juos į frontą.

T-55 ginklams trūksta ugnies galios, o su šarvais yra dar blogiau. Tankas yra pažeidžiamas ne tik sunkiųjų prieštankinių ginklų, bet ir pėstininkų ginklų bei mažiausių bepiločių orlaivių.

Štai kodėl neseniai Chersono srityje sunaikintas tankas T-55 greičiausiai neatlaikė smūgio. FPV nusitaikė į silpnąją vietą tarp bokštelio ir korpuso.

Pasmerktas tankas ir jo įgula, matyt, užpuolė siaurą Ukrainos jūrų pėstininkų placdarmą kairiajame Dniepro krante. Juk FPV dažniausiai veikia ne didesniu nei kelių kilometrų atstumu.

 

Jei 810-oji Rusijos ginkluotųjų pajėgų brigada savo T-55 naudotų tik kaip haubicas, greičiausiai jis nebūtų tapęs FPV auka.

Kiek tankų Rusijoje

Rusai rizikuoja savo seniausiais ir silpniausiais tankais tiesioginiuose atakuose prieš Ukrainos pozicijas. Analitikai bando išsiaiškinti, kiek veikiančių tankų liko Rusijos ginkluotosiose pajėgose praradus mažiausiai 2600 tokios technikos vienetų.

Iki plataus masto invazijos prieš dvejus metus Rusijos ginkluotosios pajėgos turėjo mažiau nei 3000 pagrindinių kovinių tankų. Optimistiškiausiais vertinimais, Rusijos karo pramonė 2022 metais pagamino arba atkūrė iš rezervų 500 tankų, o 2023 metais – dar 1500.

Gamybos tempai tikriausiai yra per lėti, kad kompensuotų visus Rusijos ginkluotųjų pajėgų nuostolius šarvuočių atžvilgiu, ypač turint omenyje, kad pastarosiomis savaitėmis nuostolių lygis smarkiai išaugo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(1)
(40)

Komentarai ()