Itin sudėtinga operacija. Susprogdintas svarbus Rusijos objektas Juodojoje jūroje (Video)  (1)

Žvalgybos duomenimis, užgrobtoje platformoje okupantai pastatė radiolokacinę stotį „Neva-B“ ir dronų „Mohajer-6“ veikimui gerinti skirtą įrangą. Operacijos metu objektas buvo susprogdintas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos specialiųjų operacijų pajėgos (SSO) netoli laikinai okupuoto Krymo pusiasalio pakrantės susprogdino gręžimo platformą, kurią kariniais tikslais naudojo Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos. Atitinkamas vaizdo įrašas buvo paskelbtas oficialiame pajėgų „YouTube“ kanale.

Pranešama, kad spec. pajėgų 73-iojo jūrų centro operatoriai Rusijos aviacijos ir laivyno nuolatinio patruliavimo zonoje atliko itin sudėtingą operaciją „Citadelė“.

Žvalgybos duomenimis, rusai naudojo vieną iš užgrobtų platformų, kad sustiprintų Irane pagaminto bepiločio orlaivio „Mohajer-6“ veikimą. Okupantai sumontavo įrangą, kuri padidina įrenginio veikimo diapazoną ir spindulį.

„Šį droną priešas naudojo žvalgybai ir vėlesniems bepiločių orlaivių „Shahed“ smūgiams į ypatingos svarbos infrastruktūros objektus Ukrainos pietuose“, – pabrėžė SSO.

Be to, žvalgybos duomenimis, minėtoje platformoje buvo įrengta paviršinių objektų aptikimo radiolokacinė stotis „Neva-B“, kurios pagalba priešas stebėjo situaciją šiaurės vakarinėje Juodosios jūros dalyje.

 

Leidinyje rašoma, kad per naktį SSO kateriai priartėjo prie kasybos platformos ir ją užėmė. Kovinei grupei pajudėjus į saugų atstumą, objektas buvo susprogdintas.

„Dėl to buvo paimta svarbi priešo technika ir susprogdintas stiebas su antena. Sėkmingai atlikta specialioji operacija garantavo saugų laivų judėjimą ir apribojo priešo galimybes šiaurės vakarinėje Juodosios jūros dalyje“, – pabrėžė SSO.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(280)
(3)
(277)

Komentarai (1)