Kiek tankų iš tikrųjų pagamina Rusija. Ekspertas atliko skaičiavimus  (6)

Priešingai nei pasakoja Rusijos propaganda, šiandien Rusijoje nauji tankai beveik negaminami.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija giriasi padidinusi tankų gamybos tempus net 560 %, bet Rusijos tankų gamyklos daugiausia užsiima per pastaruosius kelis dešimtmečius pagamintų tankų grąžinimu į tarnybą ir jų modernizavimu, teigia karo stebėtojas, analitikas Oleksandras Kovalenko.

2019 metais Rusijoje buvo pasiektas modernių laikų tankų tiekimo Rusijos kariuomenei rekordas: 434 tankai – maždaug po lygiai T-72 ir T-80. Bet dauguma jų, kaip pastebi Kovalenko, buvo modernizuotos mašinos, ištrauktos iš sandėlių arba paimtos iš esamų dalinių. Tačiau viešai šie tankai pristatyti kaip nauji. Lygiai taip pat 2020-aisiais Rusijos karo pramonė pristatė 300 „naujų“ tankų, o 2021-aisiais – 170.

Analitikas pabrėžia, kad šiandien beveik 90% Rusijos karo pramonės pastangų skiriama senų ginklų atstatymui ir modernizavimui.

 

„Gamyba – tai naujo daikto sukūrimas nuo nulio. Tai yra, šiuo atveju tai yra tankas, surinktas nuo nulio, visiškai naujas. Tai apima T-90 tankų gamybą, nes jie vis dar yra tikrai gaminami, nors ir nedidelėmis apimtimis“, – rašo Kovalenko, patikslindamas, kad kalba apie 3–6 tankus per mėnesį.

Taigi, kai Rusija giriasi naujų tankų gamyba, ji beveik visada į statistiką įtraukia ir senų atstatymą ir modernizavimą.

(25)
(2)
(23)

Komentarai (6)