Netikėta. Rusija į frontą meta „kukurūzininkus“ An-2. Sugalvojo gudrią taktiką  ()

Rusijoje yra daug lėktuvų An-2, vadinamų „kukurūzininkais“. Jei planas bus įgyvendintas, tai sukurs papildomą naštą Ukrainos oro gynybos pajėgoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kartu su „Prana Network“ įsilaužėlių informacija apie Rusijos „shahedų“ kainą ir skaičių, tas pats šaltinis paskelbė dokumentus apie rusų planus neįprastai panaudoti lėktuvą An-2 prieš Ukrainos oro gynybos sistemą. „Defense Express“ pasakoja, kaip tai veiks.

Rusijos idėja yra panaudoti seną lėktuvą An-2 kaip nepilotuojamus netikrus taikinius, kad būtų galima įveikti Ukrainos oro gynybą. Turimais duomenimis, idėja šiuo metu egzistuoja tik kaip koncepcija. Be to, kad atitrauktų oro gynybos dėmesį, nepilotuojamas lėktuvas turėtų atskleisti savp vietą, kad suveiktų kaip jaukas. Tuo tikslu siūloma An-2 lydėti bepiločiais orlaiviais „Lancet“. Orlaivis turi skristi didesniame nei 4 km aukštyje, kad išprovokuotų vidutinio ir ilgo nuotolio oro gynybos sistemas.

Nepilotuojamas kukurūzų sodintuvas

Taupant energiją, „Lancet“ turi būti maitinamas iš lėktuvo, su kuriuo planuojama sujungti kabeliu. Tuo pačiu metu atakos dronas turi judėti pakankamu atstumu nuo An-2, kad priešlėktuvinei raketai atsitrenkus į orlaivį išvengtų skeveeldrų. Taigi „pavadėlio“ laidas turi būti pakankamai ilgas. Taip pat patį lėktuvą galima paversti dronu-kamikadze ar bombonešiu.

 

 

Tokie planai remiasi dideliu An-2 skaičiumi Rusijoje. Rusijos skaičiavimais, šalis turi 1400 „kukurūzininkų“. Nekyla problemų ir su atsarginėmis dalimis: atrodo, kad jos vis dar gaminamos Kinijoje. Be to, lėktuvą gana lengva prižiūrėti.

Tačiau kovinio An-2 naudojimo idėja nėra nauja. Kaip bepiločius orlaivius juos jau 2020 metais naudojo Azerbaidžanas, tiesa, be dronų palydos. Nepaisant šio projekto groteskiškumo, jo nereikėtų niekinti; dar 2022 metais viena iš Rusijos kompanijų ketino per dvejus metus sukurti technologiją, kaip An-2 paversti dronu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(46)
(-34)

Komentarai ()