Katastrofa JAV. Sudužo karinis sraigtasparnis. Skelbiama, kas nutiko įgulai (Video)  ()

Pareigūnai teigė, kad avarijos tyrimas tęsiamas, avarijos priežastys ir detalės kol kas nežinomos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penki JAV jūrų pėstininkai, dingę skrydžio iš Nevados į Kaliforniją metu, buvo rasti negyvi. Apie tai vasario 8-osios rytą pranešė pareigūnai, rašo „CBS News“.

Kaip pažymi televizijos kanalas, žuvusių karių tapatybės neatskleidžiamos kaip standartinės karinės procedūros dalis. Pasak Jūrų pėstininkų korpuso, žinoma tik tai, kad jie buvo priskirti 361-ajai sunkiųjų sraigtasparnių eskadrilei.

Kas atsitiko sraigtasparniui CH-53E

Jūrų pėstininkai treniravosi ir skrido sraigtasparniu CH-53E „Super Stallion“ iš Creech oro pajėgų bazės Nevadoje, į jūrų pėstininkų korpuso oro stotį Miramar San Diege, Kalifornijoje. Pasak jūrų pėstininkų korpuso, sraigtasparnio pilotai pranešė apie paskutinę žinomą vietą antradienį, vasario 6 d., apie 23.30 val., o trečiadienį, vasario 7 d., apie 1 val. orlaivis dingo.

 

Pareigūnai pranešė, kad sudužęs sraigtasparnis buvo rastas raižytoje kalnuotoje vietovėje į rytus nuo San Diego. Paieškos ir gelbėjimo komandos kartu su federalinėmis ir vietinėmis agentūromis ieškojo jūrų pėstininkų, kai regione sustiprėjo lietus ir sniegas. Oro sąlygos apsunkino paiešką, o San Diego apygardos šerifo departamentas teigė, kad dėl didelio debesuotumo nepavyko dislokuoti paieškos sraigtasparnio. Paieškos operacijoje taip pat dalyvavo JAV miškų tarnyba ir JAV pasienio patruliai, nes sraigtasparnio katastrofos vieta yra netoli JAV ir Meksikos sienos.

 

 

Pareigūnai sakė, kad dedamos pastangos iš sraigtasparnio ištraukti jūrų pėstininkų kūnus ir įrangą. Avarijos tyrimas tęsiamas.

CH-53E „Super Stallion“

CH-53 „Sea Stallion“ – sunkusis transporto sraigtasparnis, kurį sukūrė „Sikorsky Aero Engineering Corporation“. Pirmą kartą jis pakilo 1964 m. Iš viso buvo pagaminti 522 visų modifikacijų sraigtasparniai.

1974 metais sukurta naujesnė versija CH-53E „Super Stallion“.

2014 m. gegužę „Sikorsky Aero Engineering Corporation“ pristatė naują sraigtasparnio CH-53E „Super Stallion“ modifikaciją CH-53K „King Stallion“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(4)
(0)

Komentarai ()