„Krūva problemų.“ Vakarai masiškai atsisako Ukrainai siūlomų sraigtasparnių „Tiger“. Kas vyksta  ()

Pasak karo ekspertų, „Tiger“ gana sunku pavadinti idealiu „kandidatu“ stiprinti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-03 „Krūva problemų.“ Vakarai masiškai atsisako Ukrainai siūlomų sraigtasparnių „Tiger“. Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atakos sraigtasparnis „Tiger“, nepaisant to, kad jis naudojamas Vokietijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje ir Australijoje, nėra idealus. Daugelis šalių jo atsisako.

Tai praneša „Defense Express“.

Leidinio ekspertai pažymi, kad „Tiger“ gana sunku pavadinti idealiu „kandidatu“ stiprinti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.

„Žinoma, tai modernus atakos sraigtasparnis, šiuo metu naudojamas Australijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje ir Vokietijoje. Devintojo dešimtmečio pabaigoje jis buvo sukurtas kaip visos Europos sraigtasparnis – alternatyva „Apache“, o į jo kūrimą buvo investuota apie 7 mlrd. eurų. Tačiau pusė dabartinių „Tiger“ operatorių jo atsisako“, – rašoma leidinyje.

Autoriai pažymi, kad Vokietijos gynybos ministerija neseniai pranešė apie planą iki 2032 m. nurašyti turimą 51 sraigtasparnį. Priežastis, dėl kurios atsisakoma šių sraigtasparnių, yra banali – žema parengtis eksploatuoti.

„Todėl 51 sraigtasparnis yra išskirtinai popierinis Bundesvero rodiklis. 2021 m. kovinės būklės buvo 40 atakos sraigtasparnių, ir tai vienas geriausių pastarųjų metų rezultatų. Mat 2019 metais jie turėjo problemų su sraigtu, o 2018 metais tik apie keliolika sraigtasparnių buvo laikomi visiškai parengti kovai“, – rašoma leidinyje.

 

Autoriai pastebi, kad panašios politikos laikosi ir kiti dešimčių „Tiger“ savininkai – Prancūzija, Ispanija ir Australija.

„Taigi, nors atakos sraigtasparniai „Tiger“ laikomi ištekliu, galinčiu sustiprinti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, jie turi aibę problemų“, – teigia karo ekspertai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(0)
(21)

Komentarai ()