„Neįmanoma uždengti.“ Miestas pavojuje  (1)

Valstybės Dūma paskelbė, kad neįmanoma apsaugoti Sankt Peterburgo nuo bepiločių orlaivių


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministerija neturi pakankamai oro gynybos resursų, kad visiškai apsaugotų Sankt Peterburgą nuo bepiločių orlaivių atakų, „Parlamentskoj gazete“ sakė Valstybės Dūmos gynybos komiteto pirmininkas generolas pulkininkas Andrejus Kartapolovas.

Antras pagal gyventojų skaičių Rusijos Federacijos miestas Sankt Peterburgas ir regionas nuo sausio pradžios du kartus buvo atakuotas Ukrainos dronų. Jie smogė į Baltijos jūros „Novatek“ terminalą ir mieste esančią naftos perdirbimo gamyklą „Nevskij Mazut“.

„Sankt Peterburgas turi antrosios mūsų šalies sostinės statusą, tai maža mūsų prezidento Tėvynė – žodžiu, miestas labai labai reikšmingas Rusijai“, tačiau šiuo metu jo „neįmanoma“ uždengti „nepramušamu oro gynybos skydu“, – sakė Kartapolovas, komentuodamas atakas. „Viena iš priežasčių <...> yra ta, kad tam reikėtų traukti pajėgas, pavyzdžiui, iš Carskoje Selo, iš Vyborgo, iš kitų istorinių miestų ir gyvenviečių“, – aiškino deputatas.

Anot jo, gali būti, kad ateityje Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali bandyti pulti Leningrado srities kultūros ir architektūros paveldo objektus, o ne tik pramonės įmones.

 

Ir nors terminalas prie Baltijos jūros, per kurį Rusija eksportuoja daugiau nei 40% savo naftos, buvo paralyžiuotas nuo bepiločių orlaivių smūgių, anot Kartapolovo, atakos „kol kas labiau demonstratyvios nei naikinančios“.

Rusijos kariuomenės generolas pulkininkas Kartapolovas praėjusiais metais teigė, kad Rusijos oro gynybos zonos yra žinomos ir NATO žvalgybai, ir Ukrainos kariškiams, todėl „visada bus spraga“, per kurią į šalį gali patekti priešo bepiločiai orlaiviai.

Jis rekomendavo Rusijos įmonėms savarankiškai pirkti oro gynybą, nes Gynybos ministerijos lėšos yra „sukoncentruotos svarbių vyriausybės ir karinių objektų dengimui“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(88)
(1)
(87)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: