Kim Jong Unas: „Mes turime teisę sunaikinti Pietų Korėją“. Kas vyksta  ()

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas pareiškė, kad turi įstatymais įtvirtintą teisę sunaikinti Pietų Korėją. Jis išbraukė taikaus Korėjos susivienijimo galimybė iš savo politikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Bloomberg“, remdamasi oficialia Šiaurės Korėjos centrine naujienų agentūra, praneša, kad Kim Jong Unas Pietų Korėjos vyriausybę vadina marionetine, nes ji, pasak diktatoriaus, atmetė Pchenjano pastangas bendradarbiauti. Kim Jong Unas teigia, kad Pietų Korėja turi planų į savo sudėtį įtraukti jo šalį.

„Todėl teisinga Pietų Korėją vadinti pagrindiniu priešu ir ji teisėtai gali būti bet kada užpulta ir sunaikinta“, – sakė Šiaurės Korėjos diktatorius.

Kim Jong Unas tokiais grasinimais svaidėsi lankydamasis Gynybos ministerijoje, kur buvo minimas šalies kariuomenės gimtadienis. Kartu buvo ir jo dukra.

Verta atkreipti dėmesį į tai, kad prieš porą dienų Šiaurės Korėjos parlamentas panaikino ekonominio bendradarbiavimo su Pietų Korėja įstatymus, o tai dar giliau „įkalė pleištą tarp kaimynų“. Nuo 2024 metų pradžios Kim Jong Unas stiprina spaudimą Pietų Korėjai ne tik savo grasinančia retorika, bet ir sparnuotųjų raketų bandymais, paminklo, simbolizuojančio „susivienijimo viltis“, nugriovimu Pchenjane.

 

Pietų Korėja, beje, to tikėjosi, nes balandį Pietų Korėjoje vyks parlamento rinkimai. „Šiaurės Korėjos lyderis turi įprotį rengti provokacijas, kurios sutaptų su rinkimais Pietų Korėjoje. Kim Jong Unas nedemonstruoja jokių ketinimų grįžti prie derybų dėl branduolinio nusiginklavimo ir dislokavo daugybę naujų ginklų, skirtų branduoliniams smūgiams prieš JAV ir jų sąjungininkes Azijoje“, – pabrėžė analitikai.

(2)
(16)
(-14)

Komentarai ()