Eros pabaiga! JAV nutrauks UH-60 „Black Hawk“ gamybą. Kas vyksta  (1)

Būsima žvalgybinių lėktuvų FARA programa taip pat bus uždaryta. Vietoje to, remdamosi karo Ukrainoje patirtimi, JAV oro pajėgos planuoja kurti nepilotuojamas ir kosmoso stebėjimo sistemas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagono atstovas generolas Jamesas Rainey sakė, kad JAV kariuomenė ketina uždaryti savo ateities žvalgybos lėktuvų (FARA, Future Attack Reconnaissance Aircraft) programą. Daugiafunkcio sraigtasparnio UH-60 „Black Hawk“ gamyba taip pat bus nutraukta 2025 m. dėl „žymaus išlaidų padidėjimo“. Apie tai praneša „Breaking Defense“.

Taip pat bus uždaryta „General Electric“ pažangiųjų turbininių variklių programa (ITEP), o RQ-7 „Shadow“ ir RQ-11 „Raven“ nepilotuojami orlaiviai bus palaipsniui išbraukti iš oro pajėgų parko.

Milijardų dolerių vertės FARA programos uždarymo priežastis yra atspindėti, kaip karas atrodo šiuolaikinėje eroje.

„Atidžiai žiūrime į pasaulio įvykius ir prisitaikome, nes šį vakarą, šį savaitgalį, galime pradėti karą. Mūšio lauke, ypač Ukrainoje, mokomės, kad oro žvalgyba iš esmės pasikeitė“, - sakė Rainey.

Anot jo, efektyvesnis sprendimas bus specialių nepilotuojamų sistemų ir kosmoso stebėjimo priemonių kūrimas. Be to, JAV armija jau išleido beveik 2 milijardus dolerių FARA ir planavo iš viso išleisti 20 milijardų dolerių iki 400 naujų sraigtasparnių įsigijimui, kaip dalį daugiafunkcinių sraigtasparnių OH-58 „Kiowa“ keitimo programos.

 

Nors armijai vis dar reikia į FARA panašių pajėgumų, Rainey teigė, kad oro pajėgos neketina imtis kitų pastangų pakeisti „Kiowa“.

Vietoj to, investicijos bus nukreiptos į nepilotuojamas ir kosmose veikiančias stebėjimo sistemas, tačiau kokia bus galutinė šių sistemų atnaujinimo programos forma, kol kas nežinoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(1)
(8)

Komentarai (1)