[ŽT] Sunkūs laikai Rusijos diplomatams. „Tarnybos stebi.“ Kas vyksta  ()

Nuo praėjusių metų Airija atsisako išduoti vizas Rusijos diplomatams, o tai neleidžia Rusijai pakeisti savo ambasados ​​darbuotojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Irish Times“ rašo, kad „Airijos saugumo tarnybos stebi Rusijos ambasados ​​darbuotojus, nes nerimaujama, kad jie gali būti šnipai“.

Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios akredituotų diplomatų ir administracinio personalo skaičius Rusijos ambasadoje Dubline sumažintas nuo 30 iki 14. Keturis iš jų Airijos vyriausybė išvarė 2022 m. kovą, nes įtarė, kad jie dalyvavo šnipinėjime. Be to, iš Airijos išvyko du karo atašė. „Tokie pareigūnai, būdami užsienyje, paprastai glaudžiai bendradarbiauja su Rusijos žvalgybos agentūromis arba tiesiogiai joms atsiskaito“, – pažymi „The Irish Times“.

Airijos žvalgybos agentūros įtaria, kad didžiulis Rusijos ambasados kompleksas Pietų Dubline naudojamas kaip bazė įvairiai šnipinėjimo veiklai, įskaitant ryšių perėmimą. Prieš karą Rusija Dubline turėjo vieną didžiausių diplomatinių atstovybių, nepaisant palyginti nedidelių oficialių ryšių su Airijos vyriausybe ir nedidelės rusų diasporos.

 

Rusijos ambasados ​​jau apkaltino Airijos užsienio reikalų ministeriją dėl jos „nepriimtinos vizų ir akreditavimo politikos“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(53)
(2)
(51)

Komentarai ()