Indija ir Alžyras palikti ant ledo. Rusija „atėmė“ tankus T-90S. Kas vyksta (Video)  ()

Eksportinė T-90 versija skiriasi nuo pagrindinės modifikacijos ugnies galia, šarvais ir mobilumu. Tuo pačiu metu įranga buvo pakeista atsižvelgiant į karo veiksmų Ukrainoje patirtį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos gynybos ministerija parodė retus kadrus, užfiksuotus Donecko kryptimi, kuriuose matyti tankai T-90S, skirti eksportui į tokias šalis kaip Indija, Alžyras ir Vietnamas. Kaip pažymėjo „Defense Blog“ apžvalgininkai, Rusijos eksportiniai tankai atsidūrė priešakinėse linijose dėl didelio kovinių mašinų trūkumo.

Paskelbtoje filmuotoje medžiagoje visi užrašai ant tanko valdymo pulto yra anglų kalba, nes mašinos iš pradžių buvo gaminamos užsienio klientams.

„Rusija, susidūrusi su šarvuotos technikos atsargų išeikvojimu po dvejų metų didelių nuostolių Ukrainoje, nusprendė pakeisti tankų T-90S, kurie nuo pat pradžių buvo skirti eksportui, paskirtį“, – rašoma straipsnyje.

 

Rusijos pagrindinio mūšio tanko T-90S eksporto versija skiriasi nuo pagrindinės modifikacijos patobulinta ugnies galia, mobilumu ir apsauga, skirta eksporto rinkai. „Rosoboronexport“ atstovų teigimu, įranga buvo pakeista atsižvelgiant į Ukrainos karo pamokas.

T-90S turi galingus šarvus, įskaitant „Kontakt-1“ apsaugą ir metalinius „narvus“ (žinomi kaip „šašlykinės“) nuo dronų kamikadzių. Mašina aprūpinta 125 mm lygiavamzdžiu pabūklu 2A46M, galinčiu šaudyti įvairių tipų sviediniais. T-90S taip pat įrengta moderni ugnies valdymo sistema, įskaitant termovizorių, lazerinį nuotolio ieškiklį.

 

Indija yra viena didžiausių tankų T-90 naudotojų. Rusija Indijai tiekė nemažai T-90S, taip pat licenciją Indija juos gamina šalyje – indiška šio tanko versija žinoma kaip „Bhišma“.

Alžyras taip pat yra vienas iš T-90S tankų pirkėjų. 2014 metais buvo paskelbta apie Rusijos ir Alžyro sutarties dėl šių mašinų tiekimo sudarymą. Šis susitarimas buvo susijęs su nemažo tankų skaičiaus tiekimu Alžyro ginkluotosioms pajėgoms, tačiau susitarimo detalės nebuvo atskleistos viešai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(19)
(-7)

Komentarai ()