[ŽT] Naktį įsiveržė spec. pajėgos. Puolė sraigtasparniai. Užvirė tikras pragaras. Kas vyksta (Foto, Video)  ()

Bendros IDF, „Shabak“, YAMAM ir aviacijos padalinių operacijos metu išlaisvinti du įkaitai, kuriuos „Hamas“ kovotojai paėmė į nelaisvę pirmąją invazijos dieną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Du įkaitai Luisas Norberto Jara ir Fernando Simonas Marmanas buvo išlaisvinti Gazos Ruože. Specialiosios operacijos detales papasakojo oficialus IDF (Izraelio gynybos pajėgos) atstovas kontradmirolas Danielis Hagari.

Vasario 12-osios naktį, įvykdyta IDF dalinių, saugumo tarnybos „Shabak“ ir YAMAM specialiųjų padalinių operacija, kurią palaikė intensyvūs oro antskrydžiai. Operacija vyko Gazos Ruožo pietuose. Viskas prasidėjo 1:49 val. vietos laiku. Kovotojai įsiveržė į pastatą Rafos centre, kuriame Luisas ir Fernando buvo laikomi nelaisvėje. YAMAM kovotojai dalyvavo mūšyje su daugybe teroristų. Per operaciją buvo nesunkiai sužeistas vienas Izraelio karys, jo būklė vertinama kaip patenkinama.

Pažymima, kad abu įkaitus kovotojai pagrobė spalio 7 d., pirmąją karo pradžios dieną. Luisui Norberto Jarui yra 70 metų, o Fernando Simonui Marmanui – 60 metų. Jie buvo pagrobti Nir Yitzhak kibuce. Operacija truko dvi valandas. Aviacija padėjo numalšinti kovotojų ugnį. Išgelbėti civiliai buvo evakuoti sraigtasparniais.

 

 

„Nė minutei nepamirštame, kad Gazos Ruože vis dar laikomi 134 pagrobtieji", – sakė Hagari.

Izraelio gynybos ministras Yoavas Galantas labai gyrė specialioje operacijoje dalyvavusių IDF karių ir „Shabak“ darbuotojų veiksmus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(6)
(30)

Komentarai ()