„Metalo laužo armija.“ Rusijai beliko tik muziejiniai T-54/55 ir T-62  ()

Priešingai Kremliaus oficialiems pareiškimams, Rusijos karinė pramonė patiria sunkumų. Tačiau rusai nemažai komponentų pirko Vakaruose dar prieš visapusišką invaziją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybinė-pramoninė bazė nėra tokia produktyvi, kaip teigia Rusijos valdžia, tačiau tuo pat metu ji leidžia palaikyti Rusijos karines pastangas. Apie tai rašo Karo studijų institutas (ISW).

Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos duomenys rodo, kad didžiausias Rusijos karinės pramonės apkrovimas siekė 2023 metų rugsėjį. Vidutinė mėnesio gamybos apimtis buvo 38,9 % didesnė nei 2022 m. Vėlesniais mėnesiais šis rodiklis sumažėjo.

Rusijos karinis-pramoninis kompleksas bando kompensuoti vidutinės ir aukštos kvalifikacijos darbo jėgos bei reikalingų komponentų trūkumą. Kinijos įmonės dabar nori mažiau bendradarbiauti su Rusijos Federacija, tačiau ji įsigijo nemažą kiekį komponentų Vakaruose prieš visapusišką invaziją.

Ukrainos karo analitikas Oleksandras Kovalenko teigė, kad pastaraisiais metais Rusijos nurodytos tankų gamybos apimtys daugiausia atspindi restauruotus, modernizuotus ir iš sandėlius išimtus tankus, o ne naują gamybą. Kovalenko teigė, kad pagrindinis Rusijos Federacijos tankų gamintojas „Uralvagonzavod“ idealiomis sąlygomis gali pagaminti maždaug 60-70 tankų T-90 per metus ir 3-6 naujus tankus T-90 per mėnesį.

 

„Uralvagonzavod“ ir „Omsktransmaš“ pirmiausia orientuojasi į tankų restauravimą, remontą ir modernizavimą, o „Uralvagonzavod“ yra vienintelis naujų tankų gamintojas.

Kovalenko teigimu, Rusijos Federacija modernizuos tik tankus T-54/55 ir T-62 (pagamintus prieš 60-70 metų), ateityje jie gali tapti pagrindiniais Rusijos Federacijos koviniais tankais. Rusijos gamyklos labai retai modernizuoja tankus T-72 ir T-80.

Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojo Dmitrijaus Medvedevo žodžiai, kad 2023 metais Rusijos kariai gavo 1600 tankų, pirmiausia reiškia restauruotus ir modernizuotus tankus, bet jokiu būdu ne naujus, aiškino Kovalenko.

 

Tačiau modernizuoti ir nebenaudojami tankai vis dar suteikia Rusijos kariams skaitinį pranašumą mūšio lauke.

Pasak analitiko, kai kurie nauji Rusijos Federacijos tankai, tokie kaip T-14 „Armada“, turi trūkumų, o senieji T-72 yra patikimesni.

Rusijos Federacija bando prisitaikyti prie apribojimų, artimiausiu metu Rusijos karinis-pramoninis kompleksas gali turėti keblumų dėl antrinių sankcijų, tačiau partnerystė su Kinija ir Šiaurės Korėja gali kompensuoti trūkumus vidutinėje ir ilgalaikėje perspektyvoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(4)
(4)

Komentarai ()