Sensacija! Rusija atakavo Ukrainą naujausia „Cirkon“ raketa. Kas žinoma (Foto)  (2)

Pasak oro pajėgų atstovo Jurijaus Ihnato, vasario 7 dieną Kijevą atakavusios raketos skrido balistine trajektorija. Tačiau tikslius raketų tipus nustatys ekspertai. Tuo tarpu stebėtojai atkreipia dėmesį, kad šis ginklas gali būti naudojamas ne pirmą kartą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karo stebėtojai pranešė, kad per masinį Ukrainos puolimą vasario 7 d. rusai smogė Kijevui priešlaivine raketa „Cirkon“.

Tai liudija netipiška skrydžio trajektorija, taip pat detalė, ant kurios nurodytas ženklas – ЗМ22, žymintis šią raketą.

Tuo pačiu metu informacijos apie pačią raketą ir jos statusą Rusijos armijoje yra labai mažai.

„Focus“ išsiaiškino, kas žinoma apie ZM22 „Cirkon“ raketą ir ar Rusija ją tikrai pirmą kartą panaudojo Ukrainoje.

Neįprasta raketos skrydžio trajektorija

Vasario 7-osios rytą tapo žinoma, kad Rusijos Federacijos pajėgos atakavo Kijevą naudodamos įvairių tipų raketas. Per priešo puolimą žuvo keturi žmonės, dar 40 buvo sužeista.

Viena iš raketų, teigiama „Cirkon“, nukrito Kijevo Dnipro rajone. Dėl kritimo susidarė didelis krateris – raketa apgadino požeminę aukštos įtampos liniją.

„Monitoring“ kanalas, stebintis Rusijos raketų paleidimą, atkreipė dėmesį į neįprastą raketos trajektoriją. Stebėtojai atkreipė dėmesį, kad nepaisant Rusijos tvirtinimo, kad ši raketa yra hipergarsinė, garso barjero ji nepramušė. Tuo pat metu kanalas skrydį apibūdino kaip „Kinžal“ ir „Oniks“ hibridą. Buvo pranešta, kad raketa buvo paleista iš okupuoto Krymo teritorijos. Paleidimui buvo naudojamas universalus vertikalaus paleidimo įrenginys.

Ukraina galėjo numušti „Cirkon“

„Defense Express“ apžvalgininkai atkreipė dėmesį į tai, kad Rusijos „superginklas“ vargu ar būtų panaudotas atakuojant elektros linijos atramą. Todėl, jų nuomone, Ukrainos ginkluotosios pajėgos galėjo perimti Rusijos raketą , dėl kurios ji nukrito sostinės Dnipro rajone.

Ukrainos stebėtojai taip pat atkreipė dėmesį į raketos detalę, kuri buvo aptikta krateryje. Ji pažymėta šiai raketai būdingu ženklu 3M22, nes jos pavadinimas yra 3M22 „Cirkon“.

 

Tačiau „Defense Express“ apžvalgininkai pažymi, kad raketa yra per stipriai sudaužyta, todėl ją sunku identifikuoti. Be to, nėra pakankamai informacijos apie 3M22 „Cirkon“, nes ji nebuvo viešai demonstruojama.

Ką sako Ukrainos oro pajėgos

Po raketų atakos Ukrainos oro pajėgos pranešė, kad Rusijos pajėgos panaudojo 29 sparnuotąsias raketas Ch-101/Ch-555/Ch-55, keturias sparnuotąsias raketas Ch-22, tris raketas „Kalibr“, tris balistines raketas „Iskander“, taip pat S-300. Tuo pačiu metu nebuvo paminėta raketa „Cirkon“.

 

Tęsinys kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(4)
(14)
(-10)

Komentarai (2)