„Budanovas čiupo raciją...“ Rusus ištiko panika. Kas nutiko toliau  (1)

Ukrainos specialiosios pajėgos stengiasi, kad operacijose nedalyvautų Kyrylo Budanovas, nes ten pavojinga. Tačiau GUR vadovas nori būti arti operacijų, sakė specialiojo padalinio „Timūras“ vadas Timūras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos Vyriausiojo žvalgybos direktorato (GUR) vadovas Kyrylo Budanovas kartu su specialiosiomis pajėgomis dalyvavo keliose operacijose. Per vieną iš jų jam pavyko sučiupti 19 rusų. Apie tai interviu „Ukrainian Pravda“ papasakojo „Timūro“ specialiojo padalinio vadas Timūras.

Pasak jo, Budanovo dalyvavimas operacijose yra „maksimalus stresas“ specialiosioms pajėgoms. Jie stengiasi vengti jo fizinio buvimo, nes „tai labai didelė rizika“.

„Tačiau turime kovinį vadą, ir jis nori būti šalia mūsų per mūsų operacijas. Štai kodėl buvo kelios operacijos, kur šalia mūsų dalyvavo Kyrylo Budanovas“, – sakė Timūras.

Jis nepasakė, kuriose operacijose Budanovas dalyvavo dėl savo saugumo. Tačiau tai buvo ir sausumoje, ir vandenyje.

Anot Timūro, tai buvo bendra operacija su kitomis specialiosiomis pajėgomis. Tada okupantai susisiekė dėl to, kad paėmė į nelaisvę ukrainiečio karį, pradėjo diktuoti sąlygas tolesniems specialiųjų pajėgų veiksmams. Tuo metu Budanovas paėmė raciją ir prisistatė.

 

„Manau, kad tai paveikė ir juos. Ir jis ramiai paaiškino, kaip viskas vyks toliau ir kokiu greičiu vyks jų pasidavimas. Pas juos tada buvo tokia situacija, kad jiems tikrai geriau pasiduoti“, - paaiškino Timūras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(170)
(0)
(170)

Komentarai (1)