Dar vienas! Nukeliavo į dugną. Smogta didžiuliam Rusijos desantiniam laivui (Foto, Video)  ()

Rusijos šaltiniai patvirtina faktą, kad desantinis laivas buvo apgadintas, tačiau pažymi, kad įgulos nariai gyvi. Prie laivo Juodojoje jūroje stovi gelbėjimo valtys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antradienį, vasario 14 d., Juodojoje jūroje, netoli laikinai užimtos Alupkos, Kryme, Ukrainos antvandeniniai dronai atakavo didelį Rusijos desantinį laivą „Cezaris Kunikovas“. Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas.

„Ukrainos ginkluotosios pajėgos kartu su  GUR padaliniais sunaikino didelį okupantų desantinį laivą „Cezaris Kunikovas“, – rašoma pranešime.

Ukrainos kovotojai bepiločių orlaivių „Magura V5“ pagalba užpuolė Rusijos laivą. Laivas patyrė kritinę žalą kairėje borto pusėje ir pradėjo skęsti.

Pirminiais duomenimis, „Cezaris Kunikovas“ nuskendo.

 

Socialiniuose tinkluose jau brėžiamos paralelės. Sakoma, kad tą pačią dieną, kai nuskendo laivas „Cezaris Kunikovas“, 1943 m. vasario 14 d., žuvo sovietų karininkas, Sovietų Sąjungos didvyris Cezaris Kunikovas, pagal kurį ir pavadintas desantinis laivas.

Kas žinoma apie laivą „Cezaris Kunikovas“

 

Tai didelis „projekto 775“ desantinis laivas. Į tarnybą priimtas 1986 metais.

Iki Ukrainos karo, 2015 m. spalį „Cezaris Kunikovas“ buvo išsiųstas į Siriją su ginklų ir amunicijos kroviniu, skirtu Sirijos armijai.

Pagrindinės charakteristikos:

  • Ilgis – 112,5 m.
  • Plotis – 15 m.
  • Grimzlė — 3,7 m.
  • Įgula – 87 žmonės.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(90)
(2)
(88)

Komentarai ()