„Pasaulinė katastrofa jau ne už kalnų.“ Rusija neatmeta „atsitiktinio“ branduolinio karo pradžios  ()

JAV sprendimą panaudoti branduolinį ginklą priima prezidentas, pasitaręs su gynybos sekretoriumi ir Jungtinio ginkluotųjų pajėgų štabo vadu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos sekretoriaus pavaduotojas Michailas Popovas sakė, kad „atsitiktinio“ branduolinio karo rizikos Amerikos visuomenei klausimas skamba „dar garsiau ir skubiau“. Apie tai jis pranešė interviu „Izvestija“.

„Šiandien, praėjus 50 metų, šis klausimas skamba dar garsiau ir skubiau“, – sakė Popovas.

Anot jo, tai ypač pastebima po paskelbtos specialiojo prokuroro Roberto Hare'o ataskaitos, kuris buvo paskirtas tirti slaptų dokumentų, kuriuos neva JAV prezidentas Joe Bidenas ir jo aplinka paėmė iš Baltųjų rūmų. Popovas pabrėžė, kad prokuroras Bideną apibūdino kaip „pagyvenusį žmogų, turintį atminties problemų, kuriam daugeliu atvejų sunku atsiminti pagrindinius faktus ir detales“.

„Ir šis asmuo yra vienintelis asmuo, galintis įsakyti panaudoti branduolinį ginklą“, – sakė Rusijos Saugumo Tarybos sekretoriaus pavaduotojas.

Jis įsitikinęs, kad neva JAV „sunkioje ir nervingoje vidaus politinėje situacijoje“ išaugo šalies vadovų daromų valdymo klaidų kaina, dėl ko „pasaulinė katastrofa jau ne už kalnų“.

 

Popovas sakė, kad Jungtinėse Valstijose sprendimus dėl branduolinio ginklo panaudojimo priima prezidentas, pasitaręs su gynybos sekretoriumi ir Jungtinio ginkluotųjų pajėgų štabo vadu. Ši procedūra galioja visą parą ir nuolat. Tačiau šiuo metu gynybos sekretoriaus neva nėra, niekas nežino, kur jis yra ir kas jį pavaduoja. Jis pridūrė, kad JAV branduolinis skydas tariamai įskilęs.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(17)
(-15)

Komentarai ()