[ŽT] Žiniasklaida: JAV atmetė Putino pasiūlymą derėtis  ()

Pranešama, kad Putinas norėjo derėtis dėl paliaubų Ukrainoje, tačiau JAV šį pasiūlymą atmetė.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-14 [ŽT] Žiniasklaida: JAV atmetė Putino pasiūlymą derėtis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Reuters“ praneša, kad pernai Putinas kelis kartus per tarpininkus siuntė signalus JAV, kad yra pasiruošęs derėtis dėl paliaubų Ukrainoje. Dalis tų signalų buvo visiškai slapti, siunčiami per Rusijos partnerius Artimuosiuose Rytuose. „Reuters“ šią informaciją gavo iš informuotų šaltinių Rusijoje.

Putino tikslas, žinoma, buvo įšaldyti konfliktą egzistuojančiose ribose. Atsitraukti jis nė kiek neketino. Daug ekspertų teigia, kad idealus variantas Putinui būtų Korėjos scenarijus.

„Ryšiai su amerikiečiais nutrūko“, – „Reuters“ sakė vienas aukšto rango žmogus Rusijoje, žinantis apie diskusijas 2023 m. pabaigoje ir 2024 m. pradžioje. Kitas Rusijos šaltinis, žinantis JAV ir Rusijos ryšius, „Reuters“ sakė, kad JAV per tarpininkus Maskvai pasakė, kad neaptarinės galimų paliaubų be Ukrainos. JAV nemano, kad paliaubų sutartis tarp JAV ir Rusijos yra etiška ir apskritai galima, nes kita konflikto pusė yra ne JAV, o Ukraina.

 

Tiesa, Vašingtonas paneigė tokių diskusijų istoriją. Šiandien Kremliaus spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas taip pat tvirtino, kad Putinas jokių paliaubų JAV niekada nesiūlė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(25)
(1)
(24)

Komentarai ()