[ŽTL] „44 % yra psichikos ligoniai. Kas netarnavo Lietuvos kariuomenėje negaus vairuotojo pažymėjimo“  (9)

Visų pirma tai taikoma šauktiniams, kurie klastoja psichikos ligas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Lietuvos kariuomenės vadas, dabartinis Seimo narys Arvydas Pocius siūlo neišduoti vairuotojo pažymėjimų ir leidimų ginklui asmenims, kurie vengia atlikti karo tarnybą bandydami imituoti tam tikras ligas per medicinines apžiūras.

Apie tai pranešė „Delfi“.

Visų pirma tai taikoma šauktiniams, kurie klastoja psichikos ligas.

„Jei ateina jaunuolis, kurio medicininėje knygelėje nėra įrašų apie anksčiau turėtus psichikos sutrikimus, ir staiga, kaip kandidatas į privalomąją pradinę karo tarnybą, pradeda imituoti, mėgdžioti ligą, tarnybinė komisija tokiems atvejams turėtų būti peržiūrėta“, –  sakė Pocius.

„Jei nėra įrašų, (...) tokiam asmeniui gali būti taikomi apribojimai išduodant teisę vairuoti automobilį ar įsigyti ginklą“, – pridūrė Seimo narys.

Jį glumina ir karo medicinos tarnybos duomenys apie žmones, negalinčius atlikti karo tarnybos dėl psichikos ligų ir psichologinių problemų.

Todėl Arvydas Pocius siūlo įvertinti, kaip savo darbą atlieka atitinkami psichiatrai.

„Aš tikrai netikiu, kad 44 % mūsų visuomenės yra psichikos ligoniai. Manau, kad galbūt reikėtų persvarstyti piktnaudžiavimo atvejus, galbūt įvertinti pačių psichiatrų darbą, nes galbūt, dėl saugumo, jie sprendžia neįleisti žmonių į kariuomenę“, – sako buvęs kariuomenės vadas.

 

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas tikina, kad visi galimi simuliacijos atvejai yra tiriami medicininių patikrinimų metu ir dauguma jų nepasitvirtina.

„Mes tikriname šiuos atvejus, tai tik vienas procentas. Tačiau didžioji dauguma jau susirgusių serga lėtinėmis ligomis, kurios tęsiasi jau ne pirmus metus“, – sakė Anušauskas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(106)
(20)
(86)

Komentarai (9)