[ŽTL] „44 % yra psichikos ligoniai. Kas netarnavo Lietuvos kariuomenėje negaus vairuotojo pažymėjimo“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

UTF16 2024-02-17 13:05
Tie, kurie laikomi sergančiais psichine liga, atleidžiami visiems laikams. Tie, kuriem nepavyko įrodyti, kad tokia liga serga, atliks tarnybą per prievartą. Kokį š jie čia ketina bausti? Psichinius ligonius bausti, kad jie netinkami armijai? Ar bausti tuos, kurie bandė išsisukti, bet atliko tarnybą?
Andraika 2024-02-17 13:31
Man tai čia viskas tvarkoj- turi psichinę diagnozę- neturi teisių.
skimas969 2024-02-18 10:14
Ir vel vienas problemas bandoma spresti nesamoningai.... I policija irgi daug nepraeina, bet civiliniame gyvenime visiskai nebutina tureti tokios isoriniams veiksmams atsparios psichikos kaip spec.tarnybose, kariuomeneje.... Civiliniame gyvenime tu gali rinktis aplinka, o kariuomeneje ne.... jei as bijau uzdaru erdviu, as i jas neinu - o kariuomeneje neturi pasirinkimo, o del tokiu fobiju neisduoti vairuotojo pazymejimo absurdas.... Tai tik vienas pvz, o ju yra simtai.... Yra kurie alpsta pamate krauja, tai jiems uzdraus vairuoti?
Hmz 2024-02-18 12:34
, atsižvelgiant į sutrikimus, adaptacijos, ilgalaikio psichotropinių vaistų vartojimo būtinumą" Pasiūlymas apie tai ir kalba - jei apsimeti, kad turi rimtą diagnozę, į ją turi būti atsižvelgta sprendžiant dėl vairuotojo pažymėjimo išdavimo. O dabar tau praktinė situacija. Tu vairuoji sau ir padarai avariją. Kitas vairuotojas guli sužeistas, bet tave kraujo vaizdas paralyžiuoja, ir tu matai, kaip žmogus tavo akyse mirtinai nukraujuoja. Jei tau nebūtų išdavę teisių, tasai vairuotojas būtų likęs gyvas.
dj_aris 2024-02-18 12:46
Tarnybos būdų yra įvairių - tik pasidomėti reikia. Iš kur tokios žinios apie uždaras erdves? Tipo jus kažkur pasodins ir laikys be langų ir durų tamsoje? O nebijote vairuoti automobilio naktį? Čia yra konkretus išsidirbinėjimas: tarnauti niekaip negaliu, bet vairuoti drąsiai. Vairuojant mano psichika veikia kaip "laikrodis":)
UTF16 2024-02-18 13:21
Jeigu yra konstatuota psichinė liga, komisija taip nusprendė, kad žmogus apskritai jokiai tarnybai netinkamas. Jeigu tinkamas bent jau alternatyviai tarnybai, bet jį dar už tai vis tik reikia nubausti – čia viršūnė. Atlieki tarnybą (kažkokią alternatyvią, suderinamą su tavo psichine liga) ir plius dar bausmę gauni.
Pumper 2024-02-18 14:06
Jeigu apsimeta psichais, kad išsisukti nuo tarnybos, tai normalu, kad būtų neleidžiama paskui apsimesti sveikais, kai nori kažką gauti, ką gali gauti tik psichiškai sveiki.
UTF16 2024-02-18 14:49
Čia visų pirma reikia paklausti savęs, kodėl žmonės yra verčiami meluoti, apsimetinėti. Ar kai imami darbuotojai į policiją, gaisrinę, irgi tokių bausmių prigalvoti reikia? Čia turbūt neproblema jokia, kad jaunimas kariuomenę laiko bausme, ir pasirengę meluoti ir apsimetinėti, kad išvengtų? Ir matyt griežtos bausmės išspręs šią „neproblemą“? Klausimas yra, ko reikia valstybei. Suvarytų per prievartą, kurie neš kudašių pirmai progai pasitaikius, ar tokių, kurie gali padaryti darbą? Nes jeigu reikia atlikti konkretų darbą, tai tam turi būti aiški motyvacija. Jeigu nėra motyvacijos, vadinasi, karo tarnyba – net ir su visa meilės tėvynei propaganda – . Idėja čia turbūt tokia, kad „jauni žmonės labai bijo bausmių, kuo griežčiau nubausime juos, tuo daugiau jaunuolių prisijungs prie kareivių gretų“. Kuriamos ne skatinimo priemonės, o bausmės. Farsas čia totalus ir atseit jauni žmonės ar kariuomenės personalas to nemato, jeigu jau taip lengvai atleidinėja žmones.
Kyborg 2024-02-18 16:33
UTF16, neįsižeisk, bet paskutiniu metu kalbi kaip kremliui naudingas idiotas. Esi girdėjęs ne tik apie teises, bet ir pareigas? Tavo vis minima prievarta lydi kiekviename mūsų gyvenimo žingsnyje. Mokesčių mokėjimas, KET, ATNK, BK ir tt. Civilizuotoje visuomenėje pareigos yra aukščiau nei teisės. Ir, kad ir kaip tau tai nepatiktų, bet didžioji dalis visuomenės laikosi nustatytų normų ne dėl motyvacijos, o dėl prievartos. Grįžtant prie kariuomenės. Negi tu tikrai manai, kad profesionalūs kariai tiesiog svajoja ir sapnuoja kaip stos į žutbūtinį mūšį su gerokai skaitlingesniu priešu? Tokių asmenų svajojančių apie karą kažkiek gal ir yra karinėse pajėgose, bet tai yra tų pačių psichiatrų darbo brokas, kad jie buvo prileisti prie karinės tarnybos. Žmogus be baimės jausmo, svajojantis apie žygdarbius yra labai didelė grėsmė kartu su juo tarnaujantiems. Kitas dalykas. Tamstai derėtų suprast kokia yra geopolitinė situacija. Skatininimais, glostymais galima užsiimt taikos metu kai nėra jokių grėsmių. Dabartinėje situacijoje jau reikalingos kitos priemonės, nėra laiko glostymams. Tam, kad tu galėtum naudotis savo aukštinamom teisėm į pasirinkimą, kažkas turi atlikt pareigą. Laikas tai jau būtų suvokt. Nepatinka? Atsisakyk LR pilietybės kurios konstitucijoje nurodyta pareiga ginti valstybę. Tik labai abejoju ar rasi kitą valstybę kuri savo konstitucijoje nėra nurodžius atitinkamos pareigos.