Netikėta žinia. „Putinui gresia „Vietnamas“. Kas vyksta  (4)

„Nematau požymių, kad ukrainiečiai norėtų pasiduoti, jiems tai yra egzistencinis karas.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Analitikas Maxas Bergmannas teigia, kad „Putinui gresia Vietnamas“.

„Mes matėme, kad mažesnės šalys dažnai nugali didesnes šalis mūšyje, Vietnamas yra geriausias pavyzdys. Ir aš manau, kad tai įmanoma“, – sakė CSIS Strateginių ir tarptautinių studijų centro analitikas Maxas Bergmannas. Apie tai rašė  „Business Insider“.

Vietnamo karo metu daugiau nei 58 000 amerikiečių, kartu su Pietų Vietnamo kariais, žuvo per ilgą ir užsitęsusią kovą prieš komunistinę Šiaurės Vietnamo vyriausybę. Tas karas prasidėjo šeštajame dešimtmetyje ir tęsėsi iki 1975 m.

„Nematau požymių, kad ukrainiečiai norėtų pasiduoti, jiems tai yra egzistencinis karas. Tai nėra egzistencinis karas Rusijai“, – sakė Johns-Hopkins universiteto profesorius Eliotas A. Cohenas.

Analitikai mano, kad su ryžtinga Vakarų karine pagalba Ukraina galėtų pasiekti reikšmingos sėkmės, pakenkdama Rusijos moralei ir galbūt priversdama Rusiją iš naujo įvertinti invazijos naudą. Ukrainos sėkmės galimybės labai priklauso nuo Vakarų pagalbos tęsimo, rašo leidinys.

 

Primenama, kad JAV Kongresas šiuo metu svarsto apie 60 mlrd. dolerių pagalbos paketą Ukrainai. „Jei šis finansavimas bus priimtas, neabejoju, kad Ukraina sugebės visiškai atremti Rusijos puolimą 2024 m. Tiesą sakant, būčiau gana optimistiškai nusiteikęs dėl Ukrainos potencialo 2025 m.“, – sakė Bergmannas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(134)
(1)
(133)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: