Netikėta žinia. „Putinui gresia „Vietnamas“. Kas vyksta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2024-02-18 17:09
1. Lyginant Ukrainą su Vietnamu, reiktų pastebėti jog Vietnamo vyriausybė buvo silpna ir visiškai nesubrendusi, kad galėtų pati organizuoti savo gynybą, lygiai kaip Afganistano valdžia turėjo visas reikiamas priemones, tačiau dėl religingumo, išprusimo ir dėl to atsiradusio organizuotumo trūkumo, jie metė viską ir be kovos pasidavė Talibanui. 2. Vietnamo sukilėlius rėmė visos aplinkinės Komunistinės šalys, tad Vietnamui nepavyko uždaryti sienų ir lokalizuoti konfliktą lygiai kaip Ukrainoje; 3. Kažin dėl kokių priežasčių JAV pasitraukė iš Vietnamo? Resursai ar politinės priežastys? 4. Vietnamo scenarijus taikytinas tiek Rusijai, tiek Vakarams, kadangi nei vieni negali užbaigti konflikto savo naudai. Tad kokios galėtų būti priežastys, priversiančios oponentą pasitraukti? Juk tiek Ukraina, tiek Rusija kovoja dėl išlikimo!!!!! P.s. Vakarams tai I Pas. karo scenarijus, kai po paliaubų praėjus 20 metų, užvirė II Pas. karas, todėl jiems reikia laimėti. Rusijai reikia laimėti pirmiausia dėl Putino asmeninių ambicijų - jis nepakęs "Rusijos griovėjo" gėdos, antra - aš nematau jokių priežasčių, kaip Rusų pasitraukimas iš ukrainos grėstų Rusijos žlugimu?!!!
Dannas3 2024-02-18 19:11
Amerikieciai Vietname kovojo praktiskai is idejos t.y pries komunizmo plitima. Sugalvojo taip vadinama Domino teorija, kad jei Vietnamas pataps komunistiniu, tuo paseks ir daugiau saliu. Amerikieciai pralaimejo kara, nes nepasieke savo tikslu, nors ir laimejo visus musius. Pagrindine pralaimejo priezastimi galima laikyti televizija. Tai praktiskai buvo pirmas karas nusvieciamas per tv. Buvo rodomi ziaurus vaizdai, beprasmes amerikieciu mirtys ir t.t. ir vietnamieciai komunistai labai puikiai tuo naudojosi. Galiausiai Amerikoj sis beprasmis karas tapo labai nepopuliarus, prasidejo demostracijos ir kitokie neramumai ir galu gale teko pakuotis is ten. Nelabai suprantu, kaip Vietnamo kara, galima sulygint su dabartiniu. Rusams nlb idomus zuve saviskiai, nors ju zuvo jau kur kas daugiau, nei amerkieciu Vietnamo kare.
vanduo4 2024-02-18 20:38
- Vietnamo karas su Ukraina lyginamas karine prasme, t.y. niekam nepavyksta jo lokalizuoti ir priešininkai gauna neribotą paramą per kiauras sienas, todėl karo laimėti neįmanoma. - Ilgainiui toks karas tampa beprasmiu resursų švaistymu ir kažkas iš jo pasitraukia. - Ukrainoje situacija skiriasi tik tuo, kad vietos valdžia labai organizuota ir jos rėmėjams nereikia kovoti pačioms - tereikia siųsti pinigus ir karinę techniką, ko nejunta paprasta rėmėjų liaudis, tuo labiau jie visi motyvuoti demokratijos apsaugos idėja. Tad vakarams pasitraukti kol kas nėra priežasčių. - Rusijai Resursų pilnai užtenka, o į frontą siunčia netgi užsienio samdinius. Todėl Rusijos pasitraukimą riboja tik vienas asmuo - Putinas su savo ambicijomis. Nejaugi tikrai tik jis vienas viską laiko ar čia kažkoks visos sistemos poreikis? - Faktas yra tas, kad čia susidūrė vakarų ir rytų resursai, kurie yra MASIŠKI bei skirtingos politinės idėjos - diktatūra su demokratija.
SPeed_FANat1c 2024-02-19 22:29
Tai kad tu vakaru resursu trukumas yra labai jauviamas atrodo laiko klausimas kada ukraina tures pasiduot.