[ŽT] „Flintstounų armija. Pirma pasaulio.“ Į karą rieda mediniai rusų šarvuočiai (Video)  (11)

Rusai nuolat stebina, kad medieną naudoja kaip medžiagą savo transporto priemonių šarvams sustiprinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Flintstounų armija. Pirma pasaulio. Į karą rieda mediniai rusų šarvuočiai.

Vaizdo įraše matomos lentos atrodo per plonos, kad galėtų efektyviai atlikti savo funkciją, o praktiškai jos – tik papildomas balastas, neigiamai veikiantis BMP-2 mobilumą. Laikui bėgant tai taip pat gali prisidėti prie pagreitinto pakabos komponentų susidėvėjimo.

Nuo pat plataus masto karo Ukrainoje pradžios rusai rodė polinkį naudoti medieną kaip apsaugos priemonę. Vadinamosios Kyjivo fazės metu jie naudojo medieną, kad apsaugotų sunkvežimių radiatorius nuo šaulių ginklų ugnies. Teoriškai šiuo sprendimu buvo siekiama padidinti radiatorių apsaugos lygį, tačiau, kita vertus, mediena apribodavo oro srautą, todėl variklis perkaisdavo.

 

Taip pat buvo atvejų, kai degalų sunkvežimiai buvo uždengti rąstais, kad būtų užmaskuoti kaip miškovežiai. Kai kurie kariniai daliniai naudojo rąstus kaip papildomą apsaugą BMP-3 serijos pėstininkų kovos mašinoms, 2S3 „Akacija“ haubicoms.

Mediena yra vidutiniškai efektyvus sprendimas, bet geriau nei jokios apsaugos. Geresnis pasirinkimas būtų perdangos iš lengvų kompozitų ar net strypiniai šarvai, susidedantys iš suvirintų tvoros elementų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(23)
(32)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: