[ŽT] „Flintstounų armija. Pirma pasaulio.“ Į karą rieda mediniai rusų šarvuočiai (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2024-02-19 10:56
mediena turėtų pilnai apsaugoti nuo dronų,kijivo puolimo laikotarpiu buvo žiema/pavasaris, apie kokį perkaitimą kalbam?
Vilmas 2024-02-19 17:49
Nepanašu, kad galėtų kaip nors apsugoti nuo dronų, nes su dronu puikiausiai galima vanoti į bokštelio pagrindą. Čia labiau panašu gal į bandymą apsisaugoti nuo RPG, kad detonuotų anksčiau, negu pasieks šarvą, bet vargu ar tos lentos turėtų kokį nors efektą...
bahuriux 2024-02-19 18:07
Turi efektą dar ir kokį. Medienos storis tam tikra prasme atstoja plieno šarvo storį, bet tik prieš kumuliatyvinius užtaisus (shape charge) pvz prieš RPG. Tokie shape charge pramuša tam tikrą atstumą nuo detonavimo, tas atstumas priklauso pagrinde nuo sprogmens diametro padauginto iš kažkokio koeficiento dabar nepamenu, paieškokit kas ne tingit. Tarkim geresnis naujesnis RPG pramuša kokius ten 50cm plieno šarvus, jei detonuosi tą užtaisą už 50 cm atstumu nuo kelių cm storio šarvo tikėtina, kad nepramuš. O žurnalistai durniai iš degtuko priskaldo vežimą nesamonių ir labiausiai tas matosi čia t.lt, nafik jie išviso rašo apie tai, apie ką neturi net menkiausio supratimo.
Benediktas 2024-02-19 18:16
Bet flinstounų armija laimi. O Europa svarsto kaip ruostis dideliam karui, bet tik svarsto daugiausiai - o laikas eina. Ukrainai sviediniu reikia cia ir dabar, kad nebutu to karo didelio, arba kad jis butų atitolintas.
donatasv 2024-02-19 20:41
https://www.vz.lt/pramone/2024/02/17/rh ... arbo-vietu Tu bent pasidomėk, o paskui kliedėk. Nieks nieko nedaro... pas tave tarp kojų...
bmk1245 2024-02-19 21:11
"Pagrindinis „Rheinmetall“ prioritetas – kuo greičiau pradėti eksploatuoti naująją gamyklą, kurios statyba turėtų trukti apie 12 mėnesių." + dar įrangos paleidimas. Visi tie šimtai tankų ir milijonai artilerijos sviedinių reikalingi buvo vakar, taip sakant, o ne po metų. ruskiai gali mesti čmobikus į mėsmalę mesukdami galvos dėl nuostolių, Ukraina to sau leisti negali.
donatasv 2024-02-19 21:48
Europai buvo nusišvilpt lygiai kaip ir Ukrainai. Europa suko biznį, Ukraina traukė iš putino gamtinius išteklius. Dabar kenčia Ukraina už tai, o Europa kalta nes napasiruošė?
bmk1245 2024-02-19 22:55
donatasv 2024-02-19 23:16
1. Ilga Ukrainos istorija ir tikrai nepradėsiu kaip putinas dėstyti visko išnaujo. Visi turėjome įžvelgt putino ir apskritai rusijos grėsmę. Mūsų tėvai atgavę nepriklausomybę padarė viską, kad pabėgtume nuo ruso ir užsitikrintume apsaugą iš vakarų partnerių. Ukraina paskaitė rusą broliuku ir ką? Neįvertinus galimų grėsmių suklydo. Bet tai nereiškia, kad ES turėjo ruoštis Ukrainos gynybai. Tai nereiškia, kad ES matydama JAV šposus turėtų rizikuoti savo saugumu vardan Ukrainos. Kaip sako Lietuvių liaudies patarlė durną ir bažnyčioja muša. Ukrainos karas kolkas nėra ES karas nu tikėkimės pakėlus gamyba vis dar spės padėt Ukrainai. 2. Europa ruošiasi. Atsilieka? Priklauso kaip vertinsi. Jei vertintume ES gynybą tai galima sakyt eina koja kojon su laikmečiu. Jei imtume Ukrainos atžvilgiu tai vėluoja. Bet Ukraina pati pasirinko savo kelią rusija pirma, o tik po kurio laiko suprato kokią klaidą padarė. P.S. nereikia pasakų, kad gavus pakankamai ginklų Ukraina nugalės rusiją. Kol nebus leista atakuot ruso į jam skaudžias vietas pačioje rusijoje, tol tai bus beprasmis išteklių švaistymas. Tą sakiau nuo karo pradžios ir pakartoju vėl. Tai yra skaudu matyt kas vyksta bet visgi tai yra realybė.
Benediktas 2024-02-20 07:12
Čia nesvarbu Ukraina - kalta ar nekalta. Šitas klausimas, svarbus tik iš tos pusės, kad ko galima pasimokyti iš Ukrainos situacijos jai pačiai ir kitoms šalims, kurios vis dar eina Ukrainos keliu iki karo. Čia aukštesnio lygio klausimas - ką keičia Ukrainos kapituliacija pasaulyje. Mes ne teisejai, mes pirmiausia turime ziureti bendrą situaciją ir savęs. Ir Ukrainos kapitualiaciją situacija smarkiai pablogina visame pasaulyje.
immortallt 2024-02-20 08:55
Maskoliai laimi, geras anekdotas Trijų dienų karas jau du metus žymi, ir pergalės nesimato maskoliams. Ginantis karo laimėti negali. Maskoliams šalies viduje skauda - per energetikos eksporto infrastruktūrą. Net nereikia daug karinės technikos tam. Reikia spec. pajėgų, kurie veiktų šalies gilumoje. ES nepasiruošus. Na politiškai taip - daug visokių vatnikų ir rusų agentų prisileidę į valdžią, bet net čia juos ginančių pilna. Kiek aiškino, kad su maskoliais reikia draugauti? Kiek buvo skalambijančių apie maskolių didybę, kad per mėnesį iki Portugalijos maskoliai viską paims? Karinės technikos ir karių turi tiek, kad į snukį gautų vienašališkai, ne taip kaip Ukrainoje. ES šalių kariuomenės valdo orą ir jūrą. Jei valdai orą, artilerija yra lengvas taikinys. Jei valdai jūrą, maskoliai praranda 60-70% savo uostų pajėgumo ir de facto tampa izoliuota. Kaliningradą praranda per savaitę, jei tik ES šalys to panori, nes nuo kranto iš Lietuvos ir Lenkijos pusės gali subombarduoti visus karinius objektus. Situacija tokia, kad maskoliai turėjo galimybę išgelbėti savo šalį iš ekonominio žlugimo, jei nebūtų pradėję karo, iki kokių 2030-2035 metų. Dabar jie jau pasmerkti ekonominiam žlugimui, nesvarbu, jie paims visą Ukrainos teritoriją, ar bus pasiekta taika prie derybų stalo ar tiesiog pasiduos. Jau dabar tiekimo grandinės persitvarkė taip, kad nebereikia maskolių naftos ir dujų pelningose vakarų rinkose. Jau dabar sudegino krūvas pinigų, kurie skirti naujiems naftos ir dujų gręžiniams, bet panašu baigia sudeginti karui. Jie net atkurti buvusių pajėgumų negalės greitai, ne tai kad jų dujų ar naftos reikės kam, nes gamyklos investavo prisitaikyti prie kitų regionų naftos. Turės duoti didžiules nuolaidas, kad grįžtų prie jų naftos, o tada dar prisidės tai, kad naftos ir dujų paklausa lūžta, t.y. pradės mažėti jau šįmet arba kitąmet dėl vėjo ir saulės energetikos bei elektromobilių plėtros. Kai už maskolių naftą brangesnė galbūt tik Norvegijos nafta, tai greitai jiems ją išgauti taps nepelninga. Kas dėl gamtinių dujų, atsirado nauja infrastruktūra, dėl bet kokios rinkos dalies teks kovoti. Ir čia dar įsijungs iki 2030 metų gamtinių dujų apmokestinimas aplinkos taršos leidimais pagal dujų nuostolį tiekime. O maskolių vamzdynas kiauras. Kai kuriomis trąsomis iki 25% dujų "pametama". Čia jau nutylint, kad per Baltijos jūrą einantis vamzdynas yra prarastas ir niekada neatsipirkęs, o vienas niekada ir nepradėjęs uždirbti pinigus. Taip kad net jei šiandien maskoliai paima visą Ukrainą, pavadinti to laimėjimu, neapsiverstų liežuvis. Net nekalbant apie karinės technikos praradimus. Iš esmės liko su antrojo pasaulinio/šaltojo karo laikų technika.