Aštrėja konfliktas tarp Irano ir Vakarų: nauji gandai apie karinio smūgio galimybę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

enternald 2011-11-08 16:16
Rusija šiuo atveju būtų impotentė, ką parodė pernai: Kirgizija prašė intervencijos, prieš maištus ir chaosą ir nieko, Rusijai nepalanki vyriausybė paliko, įsileidusi JAV bazę ir kaip keista moterimi prezidente Islamo šalyje. Tokia realybė, pamirštame Rusijos imperinius užmojus. Kare prieš Gruzija savo reakcija ir koordinatumu Rusija taip pat neblizgėjo... Putinas ne durnas prieš JAV nešoks dėl trečios, ne NVS šalies: bendradarbiavimas reikalingas stumdyti seną rusų karinę įrangą (prisidėti prie naujos gamybos Indijos atveju).
neblogenso 2011-11-08 16:27
Karas karas del naftos tesiasi. 1/4 branduoliniu lektuvneshiu plaukioja arabu juroje. Gaila, kad del to yra ir bus zudomi niekuo deti zmones. Va Afganistano karo priezastys - . Kiek girdejau, pastatytas uzdiebs pinigu tiek, kad padengs dabartine JAV skola. Iranas irgi nepeschias, sako, tam ruoshiasi jau 20 metu.
enternald 2011-11-08 17:26
Čia Afganistanas viso labo išvedžiojimai: rašė Afganistane dėl naftos kurios nėra, narkotikų ir kitų nesąmonių: kas rašo tas ir sumąsto teorijų: į EU??? Tu pažiūrėk kokios šalys yra: Afganistanas be ryšio šalis, greičiau jau per kaspiją iš Kazakstano dujas į Turkiją paleidus, čia EU ne į temą visiškai. Afganistane Jav grybą pjauna, greičiau buvo ideologinis karas (kaip SSRS laikais), ar baze įsteigti, bet nieko niekam ten nepavyksta kontroliuoti, nei žemės, nei esamų bazių išlaikyti. Dujotiekis padengs JAV skolą, čia irgi kliedesys: dujotiekio statybos ir eksplotavimas nedaug pajamų atnešantis, jei statytojas nenaudoja ar netiekia dujų. Naudingiau laivai. Kas tuo dujotiekiu suinteresuoti: Indija ir Pakistanas, EU nieko dėta: šis tinklalapininkas ne tik iš oro spekuliuoja, nesupranta primityvios geografijos, bet ir savo pateikto šaltinio nemoka skaityti: http://en.wikipedia.org/wiki/Trans-Afghanistan_Pipeline
Shioks 2011-11-08 20:30
enternald 2011-11-08 21:25
Afganistanas kitaip, nei Iranas ar Irakas, nėra tokia šalis kurioje būtų stabili ekonomika ar iš viso kas nors panašu į veikiančią valstybe su pramone ir gavyba. Visai neatmetu, kad JAV naudojasi proga okupuoti šalį (pats Afganistanas ypač po Sovietų invazijos, vargiai kokią gavybos pramone turėjo ir vystė, ar prekiavo resursais ir produkcija, apart hašišo), tačiau dujotekio argumentas į ES, juokingas.
Separatistas 2011-11-08 21:36
Buvo ir Irane, pasodintas marionetė ale "vakarietiškas" lyderis. Apie 1970m. Pradejo i Irana ivest vakaru kultura, kavines, barai, alkoholis ir pan. Aisku tarpu iranieciu kilo nepasitenkinimas (religinis), buvo nuverstas prezidentas ir uzeme vieta Al Homeinis, jei neklystu :|
neblogenso 2011-11-08 23:04
@ eternald Pasiziurek i zemelapi, kaip nuplukdysi dujas ish Turkmekistano ir Uzbekistano? JAV planuoja palikti Afganistana 2014, tais pachiais 2014 bus baigta ir dujotekio statyba.
Tir4elis 2011-11-10 16:54
http://slaptai.lt/zvalgyba-kontrzvalgyb ... nuose.html Skaityti žemiau Izraelio įkaitų išvadavimo operacijos. Neseniai buvo dokumentinis kur kaip tik kalbama jog Reigano pagalbininkai susisiekė su Irano aktyvistais turinčiais įkaitus ir susitarė dėl jų paleidimo mainais į tai, kad jei Reiganas taps prezidentu, nelys pas juos, o jie savo ruožtu sieks tuometinio JAV prezidento Karterio nuvertimo.