Pasaulis ant naujo karo slenksčio: prie Irano kranto išplaukė JAV smogiamoji grupė (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2012-01-01 21:55
Pradmenis gali išmesti. http://www.dykai.lt/idomybes/200901096017/idomybes/ke-Ūstutis-grinius.-apie-tai-neraso-niekas-tikrosios-pasaulines-finansu-krizes-priezastys/menu-id-48.html Gana neblogai ir paprastai paaiškina kas ir kaip yra iš tiesų. Faktai kad auksu beveik nebėra padengtų valiutų, ir kad realiai JAV doleris savarankiškai gali būti spausdinamas jei to reikia. Padengimas - virtualus...
kionig 2012-01-01 22:07
Aha, "logiški" vadintis penkiolikmečiais pienburniais. Manau aišku. Čia daug proto nereikia. P.S. Už siuntimą į googlę, aš tave pasiųsiu pasiskaityti vieno labai įdomaus straipsnio atitinkančio šios diskusijos įvaizdį: http://skeptikas.org/henko-subine/
andriulis 2012-01-01 22:31
registracijoz kai ismoksi skaityti, tuomet ir cituok, nes butum atidziau skaites, tuomet ir klaustuka gale pastebetum.
Anonymous 2012-01-01 22:43
turiu pastabele, bandymas priestarauti logiskumui yra kvailas, kai pries tai supliekiai visiskas nesamones, o vien pirmas sakinys irodo Arwio teisinga mastyma, kai dar nebuvo taip akivaizdziai atsiskleistas mentalitato amzius. sekmes rasant postus is "bedugnes".. tik nesukvailiok su interneto kabeliu, jei netycia tektu isvyst tikra bedugne..
kionig 2012-01-01 22:59
Tamsta prieš rašydamas, suprask, kad krizė buvo ne viena ir ne dvi. Priežastys praktiškai tokios pačios. Tik žmonės per tą laiką pamiršo. Beje, taip pat karas labai gerai kelia ekonomikos rodiklius, tuo pačiu ir nedarbingumą ir GDP.
Anonymous 2012-01-01 23:20
paskutinis tau pasisakymas, nes vistiek kaip i siena zirnius berti.. jei lietuva lygini su turtingiausiom vakaru valstybem, tai taip mes bedugnej, bet jei lygini su visu pasauliu, tai ne, cia tikrai ne mes bedugnej.. kai kompa iskeisi i kasni maisto tada galessi pradet verkslent, kad jau pats asmeniskai esi bedugnej..
kionig 2012-01-01 23:31
Kai tai reikės daryti, tas kompas bus vertas tik utilizavimo, o ne duonos kąsnio, kuris bus brangesnis už viską.
Skeleton 2012-01-01 23:42
Vėlgi nereikia siūlyti skaityti visiškai absurdiškos rašliavos. Pas Grinių visiški ir totalūs kliedesiai, neturintys ryšio su realybe. Jo rašliavoje aš sunkiai surasčiau atskirą neklaidingą SAKINĮ. EDIT: Beje tavoji nuoroda su klaida, bet aš labai gerai žinau Griniaus kliedesius. Dar neteko skaityti nė vieno jo straipsnio, kur jis teisingai sudėliotų bent pusę dėstomų faktų. Palyginus su juo, kokie nors UFOlogai arba nibiristai yra tikri intelektualai.
Arns 2012-01-02 00:07
Skeleton, prašom faktų ar bent realių pamąstymų, nes dabar su tokiais komentarais esi registracijoz lygio diskusijos dalyvis. Kalbi, bet nieko nesužinom, ir net kyla klausias ar pats nesi didesnis autoritetas nei bet kuris kitas žmogus <...> Žemėje...
Skeleton 2012-01-02 00:22
Dėl "spaudinimo" kliedesių tiktai trumpai užsiminsiu: Jeigu pačią bendriausią pinigų masę pažymėsime M3, tai tu ir į tave panašūs kažkodėl įsivaizduoja: M3 ~ M0 kai realybėje greičiau (pirmu artutinumu) yra: M3 ~ V * ( M0 + C ) = V * ( M0 + m*M0 ) kur M0 yra baziniai pinigai kuriuos galima "spausdinti" C yra kreditas m yra multiplikatorius (skaityti Fractional Reserve Banking System) V yra "pinigu greitis" (velocity of money / velocity of circulation), tai yra transakciju skaicius per laiko vieneta. m ir V gali kisti placiose ribose priklausomai nuo ekonomikos bukles, per bumus jie smarkiai isauga, per "krizes" smarkiai krenta. Todel M0 pasikeitimai yra nereiksmingi palyginus su m ir V judejimu. Gali pats panagrineti grafikus, FEDas per krize beveik padvigubino M0 ir... visiskai nieko neatsitiko. Visiskai nieko.
Sloth 2012-01-02 01:05
Tokio kvailo komentaro tiesiog neįmanoma nepakomentuot. Iš kokio urvo išlindai, žmogau? Ką mums davė musulmonai? Pažangią mediciną, filosofiją, astronomiją, didelę dalį technologijų, kurių patobulintomis versijomis, urvini, naudojiesi dar ir šiandien. Ką davė Azija? Iš esmės viską, ką dabar turi. Tavo žiniai vakarai technologijų nekūrė, jie jas pasisavino ir tik tas pasisavinimas leido jiems iškilti. Dėkok tiems patiems azijiečiams ir musulmonams, kad šiuo metu šiltai gyveni.
Skeleton 2012-01-02 01:33
Niekados negirdėjai apie Senovės Graikiją, Romą, Renesansą? Pitagoras, Aristotelis, Euklidas, Archimedas, Galilėjus, Niutonas...
Arwis 2012-01-02 03:52
ups? Siaip isvis paskaiciau tai jai atvirai net tyngiu kazka argumentuoto rasyti, vistiek nesuprasi kad zaliavos perkamos RINKOS KAINA o ne kokia kaina nori JAV bet kad tai suprasti ir surpasti mechanizmus uz ju, turbut reiketu ekonomikos bakalaura pasiimti velgi ne zmogui su gimnazijos lygio ziniom kalbeti apie ''pigias'' zaliavas. Atleisk bet tu nusisneki, ir nusisneki kvadratu bei dar kuri savo istorijas ir faktus. Tu neskiri esminiu ekonomikos principu ir krypciu. Tu nezinai mechanizmu kaip vyksta prekyba ir mainai ir maisai privatu versla su valstybinio lygio santykiais, sorry bet cia yra absurdas kazka bandyti isargumentuoti nes matomai tu neturi ziniu kad suprasti visa tai arba esi tiesiog ignorant.
lightfire 2012-01-02 08:59
Įspūdinga kaip visada - nuo Irano karinių pratybų, vieno praplaukusio JAV lėktuvnešio, iki antikinių išradimų ir pinigų spausdinimo. Prisiekiu, jei būčiau čia naujas, tai pamanyčiau, kad ne technologijų puslapis, o nukvakusių sąmokslo teorijų puskvaišių landynė
nulis0 2012-01-02 11:43
Manau Kionig turėjo omeny žaliavas, kaip žmones, t.y. mokslininkus, ar patentus ir pan. O kalbant apie žaliavas apskritai tai nekišk tu čia tų rinkos kainų... Taip galutinis vartotojas sumoka rinkos kainą, o iš biedno kinų fermerio yra atimama dirbama žemė, jo kieme atidaroma šachta ir labai pigiai yra kasamas litis ar kas tik nori (P.S. Nežinau kaip tiksliai išgaunamas litis, paimiau kaip palyginimą) Ir rinkos kainą mato galbūt tik šachtos savininkas. Dar papasakok bobutei, kad Afrikos vaikams yra mokama rinkos kaina už deimantų kasimą ir pan.
Zergas 2012-01-02 12:03
pagal viska pirmoj eilej turetu kristi Sirija,dabar visos pajegos mestos destabilizuot butent sia strategiskai svarbia sali.Iranas aisku supranta kad jei negins Sirijos tai sekantis bus jis todel rengiasi galimam karo scenarijui.JAV darosi vis labiau panasi i Hitlerio Vokietija,ir baisiausia kad po Irano ateitu Rusijos eile,o tai automatiskai reikstu 3 pasaulini ir dideles zmonijos dalies sunaikinima.mes gyvendami fronto linijoje gautume smugius patys pirmieji,galbut butu susprogdinta Ignalinos AE taip padarant negyvenama puse Lietuvos.o baisiausia yra tai kad vakaru pasaulio zmonems visiskai nusispjaut kokius nusikaltimus daro ju valdzia sluodamos valstybe po valstybes,vietoj to kad iseitu i gatves ir grieztai pareikalautu liautis lieti nekaltu zmoniu krauja dauguma paskende vartojimo liune ir toliau zombiadezes nesugeba pazvelgt.
lightfire 2012-01-02 12:26
tau gal dar bilietą į Zadornovo pasirodymą nupirkt? rasit bendrą kalbą
Pumper 2012-01-02 12:54
Labai gerai. Dabar dar kartą: iš kur tas FED'as pinigus gavo? Kuom jis jis tą sumą atsveria? Manau, kad oru.
Analog 2012-01-02 14:52
Arwis 2012-01-02 16:46
.................... Pradekim nuo intelekto importo. Taip vis vyksta ir JAV tenai lyderiauja, bet faktas yra tas jai jie nenoretu - nevaziuotu, ne vergijos laikai. Mokslininkai vaziuoja savo noru, jiems sukuriamos salygos, duodamos naujaujios ir pilnai equipintos labaratorijos, bustas, leidzia atsivesti ir ikurdinti seimas duoda socialines garantijas ir t.t. Del viso sito - JAV daugiausia salis turinti nobelio lauretu ir lyderiaujanti technologiju srityje. Tai jaigu farmeriui butu mokama rinkos kaina, is ko kalnakasybos kompanija pirktu equipment'a? moketu algas kasejams? Esme gan paprasta, tu sutinki savo turima zeme parduoti arba ne uz kaina kuria tau kompanija siulo. Dazniausiai jai ten tikrai kas gero yra, gausi gan nemaza pinigu suma ir geriau ja tau parduoti. Galutinis variantas: tu vistiek nesugebesi isgauti tu materials, neturi nieko kad tai padaryti todel nesilauzai, parduodi ta zeme didele kaina ir jai labai nori zemes, nusiperki kur kitur ir dar atlieka. Kaip as parasiau vyksta Vakaru valstybese, JAV ir EU nes cia turim politini stabiluma kuriem rupi zmoniu nuomone ir gerove. Kinijoje ar Afrikoje kaip minejai, valdzia gali nuspresti ir atimti jai nesutinksi parduoti net ir uz maziausia kaina. Bet cia jau ne musu vakaru bedos, cia jau patys zmones tuose salyse turetu tam priesintis. Juolabiau kad net kai valstybe perkeldina zmones, juos perkelinda, o ne tiesiog isveja ir palieka be nieko(bent jau Kinijoje). All in all, kasybos kompanija parduoda materialus rinkos kaina priklausomai nuo pasiulos, paklausos ir daznai politiniu trendu bei rinkos stabilumo. O kaip kompanija gavo teises i savo turima turta cia jau yra kita istorija, kaip minejau Vakaru Valstybese kurios politiskai stabilios zmones gali is to gerai uzdirbti jai ne koks uzsispyres idiotas.