Česlovas Iškauskas. Lietuva ir NATO: vilčių ir abejonių kelias

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rukis 2012-03-29 17:52
O kam rūpės maža, nereikšminga valstybė kažkur rytų Europoje, kuri net savo reikalų be užsienio šalių įsikišimo nesusitvarko...
azotas 2012-03-29 18:19
Na daleiskim ivyskta tas karas tarp Nato ir Rusijos, man asmeniskai nekoks vaizdelis susidaro kas beliks is tu baltijos saliu juk ju sienos kertas iskart su Rusija. Taip, kad jaigu bus tas karas tai mes per pati viduriuka....reiktu pagalvot ar cia liks kasnors po karo ? Jaigu jis bus..
Rukis 2012-03-29 18:23
Tai kad karas su Rusija tik dėl mūsų kaltės gali įvykt (Išprovokuosim tuos bukagalvius pult ir viskas). JAV žino, kad ir kaip degradavusi ta Rusija, bet apsiginklavusi iki dantų ir turi pilną arsenalą branduolinių užtaisų.
kiesza 2012-03-29 19:41
Ruskiai duoda mum duju ir visokiausių kitokių išteklių, o ją kaikurie pesimistai degradavėliais vadina, tokie žmonės ir blogina santykius dėl ko ir mokame už dujas, elektrą brangiau nei pasiturintys Vokietukai. O Lietuvos padėtis tarsi tarp 2 girnų, bet karas negalimas,nes žmonės dabar supranta, kad apsimėtyt bombom užimt bekrasčius laukus ir juose kurt gerą gyvenimą neapsimoka, dabar naudojama diplomatija ir pinigai. Na ir vis dėlto karo atveju pirmiausia būtume atkirsti nuo Nato ir Vakarų. Nes kaliningrade dislokuota keliolika Lkartų didesnė kariuomenė nei baltijos šalių kartu sudėjus
marko 2012-03-30 02:12
smagu kai kazkas pasvarsto kas musu laukia siais neramiais laikais. Galima visko tiketis. Kai zmoniu nebeveikia iprasta politika. Zmones jauciasi apgauti ir bejegiai. Tai skatina blogus jausmus, pykti. Ir tokioje terpeje labai lengva nukreipti ta pykti reikiama linkme. Kitaip jis atsigres pries tave. Reikia ta pripazinti, kad ir kokios aukstos musu ambicijos bebutu mes esami atviri vartai bet kokiai didesnei jegai. Kad ir kokie gudrus musu generolu planai ir simuliacijos bebutu, pasipriesinimas ilgai netruktu. Dar didelis klausimas ar jis ivyktu? Speju pirmieji padus pasipustytu musu tautos isrinktieji...(liktu tik pora seniu, kuriems ner ka jau prarast) Neturim mes nei kalnu, kaip gruzija, nei juros, kaip anglija, kurie nors siek tiek padetu. Turim pora miskeliu ir miestus. Tad visas pasipriesinimas imanomas tik kaip irake vietiniu vykdytas reikalas. Okupacijos metu laukia masines deportacijos i saltus krastus ir kiti negeri dalykai. Tikekimes jog sito neteks isgyventi. Taciau jeigu taip ivyktu drystu speti musu niekas nebegintu. Nei mes kazkuo vertingi, niekam neidomi nykstukine respublika. Del kurios nieks nesipestu. Nu pasakykite man nors viena priezasti del kurios mes butume reikalingi anglams ar prancuzams? Pasikelusiems vokieciams? Gal lenkams? Svedai jau isidave, kad ju "turimu resursu" uztek tik saviems gynybiniams reikalams. Manyciau musu "sajungininkai" tiesiog ignoruotu ir prisidengtu laukimo taktika. Aisku kad butu laukiama taikaus konfliktu sureguliavimo:) Vienintele salis kuri dar sugebetu tarti zodi tai aisku butu jav. Taciau kol jinai sureaguotu pas mus jau ir paskutinis parako dumelis butu issigaraves. Kaip viena bobute sake jiems kazkur 2sav reikia kad atitarabanintu i "bananu respublika" savaja technika. tad siuo atveju telieka tik diplomatine korta, kuri yra praktiskai niekuom nepridengta. Realiausias budas butu stiprinti musu santykius su lenkais ir latviais. Is vis as nesuprantu, kodel turedami sitiek daug bendro mes nesutariame nei su vienais nei su kitais. Musu net ekonomikos su latviais turetu buti bendros.
marko 2012-03-30 02:19
karas niekada neapsimokejo ekonomisku klausimu, jeigu jame pats dalyvauji ir turi priedo blogus sansus laimeti. Taciau nereikia sakyti, kad jeigu jo jau 70m nebuvo, tai jau nebebus niekada. Kaip tik priesingai paskutinio 10mecio ivykiai kalba patys uz save. Ir kad mes niekaip nepasiruose ir praktiskai niekas visoje europoje jo nesitiki tai yra minusas o ne pliusas
perihellis 2012-03-30 02:33
kaip tai karas neapsimokėjo? karas yra pats geriausias biznis..visa kita yra tik smulkmė
Arns 2012-03-30 07:32
karas naudingas siauroms srities kompanijoms, pačiai valstybei tai visados nuostolis. Nebent prijungta teritorija būtu baisiai turtinga iškasenomis ar įrengimais.
Zergas 2012-03-30 07:41
nera cia jokiu abejoniu,mes jav valdanciai gaujai reikalingi kaip skalikai kuriais pjudomas zveris,daug lojam bet ikast negalim.baisiausia kad mumis nebutu pasinaudota kaip atsitiko gruzijos atveju kuria jankiai pakurste pradeti karinius veiksmus o patys nere i krumus.kaip visa tai baigesi gruzijai visi puikiai zinom.bet yra gerokai baisesnis variantas-tai 3 pasaulinio karo iziebimas svetimom rankom,tokiu atveju is lietuvos liktu tik dykyne.
perihellis 2012-03-30 10:38
betkoks kitas biznis taip pat..pvz apple, kaikurie žmonės kraunasi turtus, o mum kas iš to?
Impintinas 2012-03-30 10:58
Bet "bet koks kitas biznis" neturi griaunamojo poveikio.
Sljder 2012-03-30 11:12
Pritariu marko. Ir dar pridedu, kad bent jau mano nuomone, tai ir yra didžiausia bėda, kad Baltijos šalys ir Lenkija teoriškai kaimynai, o praktiškai - visos keturios - skirtinguose žemynuose. Yra inicaityva kurti bendras karines pajėgas ir ji po truputį vykdoma, bei jos galutinis rezultatas ir efektyvumas dar neaiškus. Bendrai koordinuojant ginybą tikrai būtų galima ramiau miegoti, o ir NATO, bei ES rimčiau žiūrėtų. Kažkam nenaudinga?