JAV planai Azijoje dislokuoti PRG gali nejuokais įsiutinti Kiniją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nightbringer 2012-04-03 15:32
Savaime suprantami tikrieji JAV motyvai ten dislokuoti PRG sistemą. Tačiau, Kinijos galimos reakcijos nereikia išpūsti. Ši sistema kol kas tėra politinis žaidimas. Nestatyk tos sistemos ten, mes tau tą ir panašiai. Dėl to, galimas daiktas, kad viskas tuo ir pasibaigs, nes be politinio žaidimo, Kinija tegali ištraukti tik ekonominę kortą, na o tai vargu ar kam nors išeis į naudą. Tačiau žinoma, visų pirma reikia sulaukti Pekino reakcijos.
Arns 2012-04-03 15:52
Nenuvertink Kinijos, jos įtaka ten labai nemaža, vien ko vertas tas dalykas, kad visos derybos su Š. Korėja vyksta tik Kinijai tarpininkaujant, rimtas susipykimas gali atkirsti kontaktą. 2) Kinija dar gana atlaidžiai žiūri į ten šmėžuojanti JAV laivyną, bet panašu jau baugia jis atsibosti ir kuriama ginkluotė ten patiems šeimininkauti (statomi lėktuvnešiai, sukurtos "lėktuvnešių žudikės raketos" ir t.t.). O juk po naujojo PRG JAV kariuomenės ten tik dar daugiau atsirastu 3) ekonomiškai Kinija supirkdama obligacijas palaiko kad krizė nesikartotu, ir nežinia kaip JAV laimingai išgyventu jei dėl pykčių savo obligacijų kurį laiką neparduotu (nes vis vien bene vieninteliai kinai teperka), tad ar visuotinio karpymo laikais, pati JAV ryšis žaisti Šaltojo karo laikotarpio žaidimus? Nes bent jau man atrodo, kad Kinija turi kur kas mažiau ką prarasti užimdama agresyvią poziciją, o išlošimo atveju prizas būtų milžiniškas.
Zergas 2012-04-03 16:07
kinieciai tai ne rusai,abejoju ar jie taikstysis kai jiems sika ant galvos.nors aisku pasipriesint realiau nelabai gali,visgi skirtumas milziniskas..bet kinieciai turi hakerius
Swift RR 2012-04-03 17:17
Prieš Chuck Norris niekas nesišakoja t. y prieš JAV, Kinija ką gali daugiausia padaryt- vaidinti pasipūtusia.
Sigitas.lk 2012-04-03 19:35
Jau tikrai pradeda igristi tas JAV kisimasis visur. Pasaulio policininkas, tik netikes, korumpuotas, ir dar zydas Tegu savo amerika tom PRG apsistato ir sedi ramus.
Analog 2012-04-03 20:50
Čia kaip JAV gynėjas pasirodysiu, bet nu pagrįsk tuos savo teiginius. Beje PRG, tai ne puolamoji ginkluotė, o prieš raketinė.
Nightbringer 2012-04-03 20:53
Aš jos nenuvertinu, tačiau abejoju jos realiomis strateginėmis galimybėmis. Kinijai dar daug laiko reikia stiprėti, kad galėtų kaip lygus su lygu stoti į kovą su JAV ir tikėtis išplėšti kokios nors ilgalaikes naudos sau. Taip, Kinija gali stipriai kirsti JAV per ekonomiką, tačiau jos yra tarpusavyje gana gerai surištos. Jei ekonomiškai kentės JAV, kentės ir Kinija. Todėl tokį scenarijų vertinu kaip kraštutinį. Be to, Pekinui yra naudingiau JAV laikyti pririštą prie skolų pavadžio, nei leisti jam ištrūkti, bei susitvarkyti savo ekonomiką sunkiuoju būdu. O užimti agresyvią poziciją Kinija turi geresnes kortas, nei JAV. Tikriausiai dėl to ji ir gali laimėti politinius mūšius ten, tačiau paradoksaliai, karą dėl to ji gali ir pralaimėti. Nesu politologas, todėl nežinau ar mano žinios pilnos ar teisingos, tačiau ar ne būtent agresyvi Kinijos politika aplinkines šalis stumia tiesiai į JAV glėbį? Dėl to, JAV perspektyvas strateginiu požiūriu aš matau skaidresnes nei Kinijos.
Arns 2012-04-03 22:18
visų pirma kur tokia bazė, ten ir karinė JAV bazė. Jei jau Europos PRG nė nesvarstė perduoti NATO, tai Azijoje iš vis niekam nepatikės. Visų antra, numušimo atveju virš kitų valstybių sprogtu raketos. Trečia, tas pats skydas veikia prieš visus, kas gali ne žodžiu garantuoti jog priėjus iki konflikto, šios bazės nebūtų panaudojamos prieš Kiniją ar jos sąjungininkes? Taip kad amerikiečiai pas save kiek nori tiek ir gali statytis, bet kur kitur pasaulyje tokių dalykų įkūrimas, tai lyg Risk žaidimo figūrėlės įkėlimas, iš jos ir armija iššauga, ir leidžia interesus ten reikšti, ir kitos valstybės dėl to jaučia daugiau vidinio nerimo.
Analog 2012-04-03 23:13
Pilnai sutinku.
1hitkillhack 2012-04-03 23:31
O as nesuprantu tokiu "anti" amerikieciu... Tikriausiai bus geriau kai prades skraidyti raketos su atominemis galvutemis ir mes melsimes, kad nepasisuktu vejas i mus... Ginat kazkokius rusus, arabus... dar kazkokius neaiskius veikejus kurie ir yra NR. 1 agresores zemeje... Tarkim nebutu rusai atsiprasant tokie "debilai" daugiau eitu derybu keliu, nei siaustu kaili,- ir jiems geriau butu ir kaimynems salims nereiketu skydu statyti... Kitas reikelas yra arabai... sakot tegul nesikisa ir daro ka nori jie ten pas save... Bet dabar nereikia net paleisti raketos uz sienos ribu... Ivyktu didelis radioktyvus nuotekis tarkim gaminint a.galvutes arba susprogdinus dideli kieki ju... Taip pat neatmetama galimybe apie "religini" ispuoli pries kuria nors valstybe... Is jusu komentaru sprendziu, kad gal jums butu geriau gyventi nezinioje ir bijant, kad neatskris raketa i nama... nei taip kaip yra dabar, kad dominuojanti valstybe bando ivesti tvarka... Zodziu panasu, kad komunistiniu ar dar kokiu paziuriu prisirinke cia komentuoti...
Analog 2012-04-03 23:35
Mažiau nervų, įdėmiau skaityk ir analizuok tekstą, nes dabar nesuprantu dėl ko tu piktiniesi.
1hitkillhack 2012-04-03 23:58
Na nervu pas mane nera... piktinuosi sigitas.lk ir arns komentarais... jie tiesiogiai pasisako pries JAV politika... Nebent jie netiesiogiai kazka bando pasakyti, ko as nesuprantu...
Analog 2012-04-04 00:19
Nu ką arns parašė tai daug maš tiesa, nu ir nieko čia nepadarysi, bet tas kišimas ir yra vakarų saugumo garantas, o sigitas tai tiesiog burba, kaip eilinis delfio komentatorius ir tiek.
1hitkillhack 2012-04-04 00:36
Nemanau kad tai panasu i tiesa... kuo maziau raketu skraidys ir nesvarbu is kur jos bus paleistos,- tuo geriau... Koks tikslas vengti anti raketinio skydo? -gal mintys apie tai kaip JAV ar kita NATO salis smogs kokiai nors valstybei be pagrindo? Man tai labiau panasu i paranoiskuma...
mnv 2012-04-04 00:41
Aha... lyg p korejoje ar japonijoje, ar belekur, jau nuo seno nera tu kariniu baziu. O ir siaip butent tos karines bazes is dalies ir sustiprino p. koreja ir japonija, o ne priesingai. p.s. kokias tikras sajungininkes turi kinija? be s. korejos.
Zergas 2012-04-04 09:48
jankiu tikslas aiskus-apstatyti visus kurie bent kiek gali jiems pasipriesinti raketu gaudyklem ir tuomet jie taps nepajudinami nes atsakyt i jankiu agresija praktiskai nebus sansu.jankiai jaucia realia gresme is kinieciu nes ta valanda kai kinieciai paprasys kazko vertingo uz trilijonus skolu nenumaldomai arteja ir tai gresia rimtu konfliktu.juk visi puikiai pamenat kaip jankiai supyko kai prancuzijos prezidentas de golis isplukde visa laiva pakrauta doleriais ir paprase mainais aukso(tuomet dar gyvavo aukso standartas).
lightfire 2012-04-04 12:12
kitur pasaulyje JAV savo prg stato ten, kur jiems leidžia, arba savo teritorijose. To niekas uždrausti negali išskyrus tų pačių teritorijų administraciją.
Tomsonas1 2012-04-25 13:23
Kinai turi nemažai ką prarasti,PVZ. JAV rinką, tų pačių jų supirktų obligacijų vertę..