Į karo tarnybą lietuviai viliojami lengvatomis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

andriulis 2012-09-10 08:32
Straipsnio pavadinima pataisykite.
Krz 2012-09-10 09:28
Labas rytas, Siuo metu yra 21 amzius, Tevynes gynimas nebutinai turi buti laukuose su ginklu rankose kaip, kad pries 100 metu. Kas geriau apgintu puolimo atveju, ar talentingas programisius kuris sugebetu visa priesu komunikacija isvest is rikiuotes ar +20 apmokytu kariu? Trumpai tariant, jei nori apsiginti butinai turi moketi saudyti? Ginti Tevynes kitokiais budai neimanoma?
faktas 2012-09-10 09:45
Tu galvoji, kad tie septyniasdešimtmečiai generolai, pulkininkai visokie ir pan., suvokia, kad yra IT? Ir tuo labiau, kaip kovoti su tuo IT?
kiesza 2012-09-10 09:48
Programuok, neprogramavęs, kai rusų tankai dundės per Lietuvą, gynybos ramstis bus tik pavieniai karių pulkeliai, visai kaip per sukilimus ir partizaninį karą. Programišiai tik holivude kažko verti.
slack 2012-09-10 09:55
O ekonominis karas ? Mano galva jau nebėra ką ginti Lietuvoje. Ar būtumėme prijungti prie kitos šalies ar įtraukti į kitą sąjungą jokio skirtumo.
blizzard 2012-09-10 10:26
Negaliu nesutikti. Panašu kad laisvė kurios taip siekė visi buvo eilinė propaganda vykdoma tuo laiku. Klausimas kyla ar mes čia jau tokie patriotai, ar tiesiog lengvai pasidavėme įtaigai? Iš vis ar bent supranta žmonės kas tas patriotizmas yra? kiek vaikštau po miestus kiek klausau žinių kiek duomiuosi panašu kad nei vienas nežino kas tas patriotizmas ir kam jis reikalingas, už tai tokiu patriotu apsimest ir per šventes iškelt vėliavą (+ tam kad baudos negaut) gali ko ne kiekvienas, bet kai reikia akląjį per gatvę pervesti ar galų galia pėstyjį per perėją praleisti niekas net nedrįsta pagalvot kad tai gali būt susija su patriotizmu. Šiom temom tokios propagandos skleidžiamos kad net trūksta žodžių, gerai tiek kad bent jau naujoji karta daugiau masto individualiai o ne taip kaip kiti galvoja..
slack 2012-09-10 11:38
Patriotizmas tai lojalumas kažkam. Per perėją praleisti žmogų tai čia būtų kultūra. O propaganda vykdoma, nes atsisakė privalomų šauktinių ir paliko tik savanorius. Turbūt savanoriai dar brangiau kainuos.
Muskietininx 2012-09-10 11:39
Sakai naujoji karta daugiau mąsto individualiai ir negalvoja kaip visi ? Deja, šiandien turbūt atrastumėm daug daugiau žmonių turinčių tavo nuomonę nei maniškę. Be to, tokios tendencijos tik didės, todėl sakyk, kurie greitai mąstys individualiai, o kurie taip kaip visi. Dėl globalizacijos sėdėdamas prie internetų gali prisišaudyti įvairiausių idėjų, kurios tikrai nebus tavo - individualios. Tėvynės peikimas ir sakymas, kad nebėra už ką kovoti šiandien labai populiarus. blizzard, žinau, kad tavo požiūris greičiausiai bus argumentuotas ir tvirtas. Taviškis turėtų būti daug individualesnis nei kitų taip manančių. Bet aš savuoju taip pat nenusileisiu.
Anonymous 2012-09-10 12:05
Tai karinė tarnyba ne vien saugumo klausimas. Tai dar ir vyriškumo mokykla. O tai ir lieka jaunuoliai visą gyvenimą paaugliais „Aš tik paimsiu ir nuhakinsiu visą priešo kariauną“ pavyzdžiui
Krz 2012-09-10 12:27
Vyre tu vyre, kazkuri tauta mano, kad vyru tampama po ziauriu odos pjaustymu ar kitokiu nesamoningu ritualu, bet tai nereiskia, kad yra tiesa.
Anonymous 2012-09-10 12:51
Gali remtis kokios tik nori tautos patirtimi - tamstos reikalas Juolab jei remsiesi kokia nors tokios tautos teisybe kaip tik ir įrodysi man, kad sunkumų įveikimas, disciplina, „reikia“ santykis su „noriu“, ir kiti panašūs dalykai - žaloja jaunuolį Kur kas geriau žmogaus ugdyme leisti jam pačiam savaime suaugti Arba - už vis geriausias patriotizmo mokymas - leisti atsipirkti nuo kariuomenės Spėju, tamsta esat jaunas vyras pačiam jėgų žydėjime, kuris niekaip negalėtų suprasti, kas čia per nesąmonė - metus atiduoti savo šaliai! tai žmogaus teisių pažeidimas - ginti (mokytis ginti) savo tėvynę! profesionalų kariuomenė - štai kas galvas dės už gimtinę, kai priešas ateis - jei tik alga bus pakankama Vienu žodžiu, aš tau pritariu. Hau
sigitas69s 2012-09-10 13:25
Iš vienos pusės- tai vyriškumo mokykla jei tai tikra armyja su grieštu statutu ir dar grieštesniais karininkais. Bet aš tarnavau dar" Tarybiniame" bardake, nors pasakojo, kad ir Lietuvoje nesamoniu pakako. Tai klausymas ir iškyla- kur to viriškumo ugdymas? Vien išmokyti civilį naudotis kažkokiu ginklu ir paskelbti, kad tai kareivis nepakanka. Tie vysokie pasityčiojimai taip pat turi savo pliusu- bet minusu žymiai daugiau.
blizzard 2012-09-10 13:26
Na čia gausis diskusija "ar dievas egzistuoja?" Taip šiuo metu populiaresnė emigracijos politika, bet tai nereiškia kad mastydamas priešingai tampi išmintingesnis ar pranašesnis už tuos kurie masto kaip visi. Aš kažkodėl galiu suprasti emigrantų priežastis kodėl jie išvyksta, tačiau patriotų kodėl jie pasilieka niekaip nežinau kodėl.. Savo požiūriu aš nenoriu parodyti kad skatinu tą masišką išvažiavimą todėl kad mano kaimynas ten išvažiavo, aš tik analizuoju du požiūrius ir pateikiu savo nuomonę šiuo klausimu. Šiuo atveju galiu konstatuoti: 1. Patriotizmas Lietuvoje visiškai klaidingai suprantamas ir juo bandoma supriešinti tautą, nepaisant to jį naudoja tam tikri suinteresuoti asmenys saviems tikslams pasiekti, ar bent jau bando tokią politiką vykdyti. 2. Emigrantų požiūris yra žymiai žemiškesnis ir labiau argumentuotas, nei tų kurie apsimeta patriotais. Kalbu būtent apie tai jog dažnas emigrantas emigruoja dėl užmokesčio, geresnių mokslo sąlygų o iš to žengia kitas žingsnis pasilikimas užsienyje, nes užmokestis kaip ir kainos sudaro labai didelę pasirinkimų dalį. 3. Užsienio valstybės (ne visos bet dažnos) žymiai labiau orientuotos į individą ir jo išlaikymą bei aprūpinimą nei Lietuva ir valstybės amžius tame nieko bendro neturi, jeigu atsakingi asmenys imtūsi visų reikalingų priemonių kad išlaikytų žmogų lietuvoje ir kad galėtų jį aprūpinti gyvenimu tai viskas būtų padaryta čia ir dabar, deje šiuo metu jokių tikslų ir planų nėra nubrėžta, atsakingi asmenys nepriseima jokios atsakomybės, taip sakant gyvena iš "runkelių" ir nieko toliau nedaro. Gaila kai atskiros seniunijos imasi iniciatyvos, kai tuo tarpu aukščiausia valdžia miega seimo posiedžiuose.. Mano nuomonė šiuo klausimu kol kas išlieka 50/50 aš asmeniškai turiu savo nuomonę apie patriotizmą (kurią išsakiau), o visa kita remiasi paprasta logika, jeigu po mokslų pavyks surasti darbą - pasiliksiu, jeigu ne - kokio velnio švaistyti gyvenimą nedarant nei pusės tiek kiek galėčiau kažkur kitur?
andriulis 2012-09-10 14:56
Tikri vyrai tik prie plūgo
Anonymous 2012-09-10 14:58
Gerai išvartei Net suabejojau, ar tik ko nors panašaus nesakiau Taigi - ta tema bendrų požiūrio taškų nerasim. Vienas apie ratus, kitas apie batus. Tada pasijuokim iš Izraelio su šauktinių kariuomene, kad jie tokie neprotingi ir nesamdo profesionalų Va, išvaikytų šauktinius ir šauktines (netgi!), pasamdytų ką nors, tai bent būtų jėga, o dabar...
azotas 2012-09-10 15:05
O kaip su moterim ? jaigu kaip sakai kariuomene is jaunuoliu padaro vyrus tai ka kariuomene padaro su moteriskos lities atstovem kurios tarnauja ?
Anonymous 2012-09-10 15:23
Aš jau įtikintas, kad šauktiniai yra atsilikimas ir pirmykštė bendruomenė ir t.t Kai reikės kovot už tėvynę pasamdysim, pvz lenkus. Arba paprašysim vietinių hakerių - suvanos priešą kodo bitais Taigi - dėl moterų klausimas ne man. Paklausk žydų, jie tuom užsiima.
blizzard 2012-09-10 16:12
Apie armijos sudėtį nieko neminėjau man ta armija pati kaip vienetas nesiasocijuojasi su protingai mastančiais padarais. Tu kažkaip iškeli tą armiją aukščiau visko kaip neva vos ne vienintelis būdas išmokyti žmogų disciplinos, yra tų būdų begalė ir kitų, kovos menai, galų gale medelių karpymas ar net koks lauko kasimas, disciplina priklauso nuo taisyklių, susikurk taisykles bet kuriam darbui ir jų laikykis - discipliną treniruosi.. deja armija šiuo metu turbūt vienintelė vieta kur dar laikomasi taisyklių, mums ne armijos reikia, o kažko kas padėtų laikytis taisyklių, manau elementaraus etiketo mokymas kasdieniniam gyvenime jau įvestų daug disciplinos. Pagalvokim apie armijos svarbą Lietuvai, na kiek karių reikia Lietuvai kad jie eitų ne ant mėsos taip sakant, o realiai apgintų kraštą? mes neturime net tinkamos amunicijos apginkluoti turimus karius, taigi nematau reikalo ruošti jaunimą savižudybei, gal iš karto tada tegul žudosi ir ramu bus? Manau kad kol nebus tinkamos tvarkos, tinkamų lėšų, tol net neverta ruošti tos armijos, šiuo metu mūsų armija atlieka tokią pat funkcija kaip UK karalienė, karalienė yra bet realiai ji nieko daryti negali, tai čia irgi pasirodymo kad turim armiją reikalas. Dėl šauktinių nieko nesakau, manau tai geriau nei samdomi kariai, Šveicarai visi ale vieno yra šauktiniai ir kasmet turi praeiti tam tikrą valandų skaičių apmokymuose. Bet kaip jau sakiau jie bent jau turi ginklu tiem šauktiniam išdalint ir realiai sugebėtų kažką padaryt, na o mes ką su šakėm prieš tankus nebėgsim.. beje nemanau kad Lietuvai kuri yra ES taikos metais prioritetas turėtų būti armijos didinimas, reikia tas lėšas skirti kažkam kas atneštų realiai naudą, pinigų skyrimas armijai = fjerverkų pirkimas, galiausiai viskas iššaudoma ir lieka tik gražus reginys (arba ne..)
Arthuras 2012-09-10 19:15
Gal konkrečiau ir plačiau?.. Ir argumentuotai, prašyčiau.
Anonymous 2012-09-10 19:23
Nebegaliu. Jau mane įtikino priešingai.