Eskadrono „Aitvaras“ karys: patikėkite, mes tikrai žinome, kodėl kovojame Afganistane (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AP0323 2013-04-30 11:04
del geru pinigu...
cukrius 2013-04-30 17:45
Aha, super pinigai ten. Neįskaitant dar turbūt to kiek jie savo pinigų išleidžia dalykams kurių trūksta ten nusipirkt. Ir aš nekalbu apie maistą ar kokius filmus/knygas, bet apie rūbus, įrankius ginkluotei ir t.t. Labai abejoju ar jie visiškai aprūpinti yra.
Eidumukas 2013-04-30 18:41
Rūbus, ginkluotę ir maistą tikrai gauna.
cukrius 2013-04-30 19:02
Taip pat kaip ir paprasti kariai gauna viena kojinių pora šešiems mėnesiams ir po to kai po 2jų dienų suplyšta turi pats rūpintis? Aš remiuosi pačių lietuvių karių pasakojimais, taip pat ir amerikiečių karių (tas pats restrepo). Aišku kai jie yra spec. ops'ai tai norėtųsi tikėtis, kad bent jie yra pilnai aprūpinti, bet aš labai stipriai abejoju tuo.
kionig 2013-05-01 00:25
, bet už pakankamai didelę riziką netekti kojų ar rankų ir tapti invalidu, ar tiesiog pabaigti ten savo gyvenimėlį.
zaliaakis 2013-05-01 11:14
bet jie tai pasirenka savo noru !!! Niekas nevercia, gali kad ir namie sedeti ir griovius kasti... Jie yra paprasti eiliniai darbininkai, tik gal ju rizika didesne, bet tai savo noru rizikuoja... Cia tas pats kaip kiti turi hobi ekstremaliam sportui, karys dar uz tai ir gerus pinigus gauna...
Simplicity 2013-05-01 11:43
Nesuprantu iš kur ta pagieža ir neigiamos emocijos šių karių atžvilgiu? Kas per priekaištai? Pavydas, kad vyrai daro tai ką geriausiai moka ir už tai dar gauna pinigus? Lietuva prisijungdama prie NATA (tuo pačiu pabėgdama nuo Rusijos) prisiėmė ir vienokius ar kitokius įsipareigojimus. Dabar kariai už misiją bent jau gauna atlyginimą, normalią ekipiruotę ir įrangą, o ten važiuoja tik tie, kurie atitinka reikalavimus. Tuo tarpu TSRS laikais, į Afganistaną siuntė visus šauktinius už dyką ir be teisės atsisakyti. Rezultatus matom kaip ant delno — per dvyliką metų NATO prarado kiek daugiau nei tris tūkstančius karių, kai tuo tarpu TSRS laikais galvas ten padėjo 14,5 tūkstančio tarybų armijos karių.
mykolas 2013-05-01 13:25
jokių simpatijų samdomiems žudikams
šakės 2013-05-01 13:31
Teko su vienu tokiu bendraut, kuris į Afganistaną veržėsi. Tai yra visai kitokie žmonės, nei tu ir aš. Pinigai, aišku, yra labai svarbus faktorius. Tačiau, suprask, eina į specialiąsias pajėgas ne dėl pinigų. Tai žmonės, kurie nori kovos, adrenalino, pavojingų situacijų ir pašaudyt. Tokius būtent ir atrenka psichologiniai testai. O pasilikti Lietuvoje reiškia ir toliau amžinai ruoštis ir praleisti tikrą veiksmą.
kionig 2013-05-01 14:08
Tai aš jau numanau, kad tai visai kiti žmonės ir kitokio mąstymo idealogijos. Kodėl jau ne dėl pinigų? Jie gi ne asketiški vienuoliai, kurie gyvi vien joga ir pacifistišku mąstymu Kovoti galima ir ringe, šaudyti galima šaudykloje, aišku kitaip mąstančių idealogija visai kitaip veikia nei mūsų. Aš puikiai suprantu, kad kariavimas vieniems tai gali būti kaip gyvenimo būdas. Bet yra gerai, kai sekasi, kad grįžti sveikas, bet jei jau nepasiseks tai visam gyvenimui tas kariavimo pasekmes srėbsime visi kartu mokėdami invalidumą. Taigi to tikro veiksmo kaina bei pasekmės puikiai žinomos. Nematau naudos, net jei ir keli psichopatai galvoja, kad tai pramoga. Matyt, pabuvojus ten ir matant kaip žūsta jų draugai, viskas atsistoja į savo vietas net ir patiems užkietėjusiems kareiviams.
zaliaakis 2013-05-01 14:25
o tu bent supranti, mes to karo nepradejom ! Mums kariauti ten nereikia, neturim jokiu interesu ! Betikslis laiko gaisinimas ir apsimetinejimas kad taip reikia ir kaskokios tai butinos misijos... Savo kieme pirma susitvarkykim, paskui i kita lyskim jei to kiemo seimininkai praso. Kartoju , praso pagalbos !!! Kai tave prievarta siuncia ir neturi pasirinkimo ar kariauji kad reikia butinai. Tada pateisinama. Dabar zmogzudziams mokami pinigai ir dar is ju aukas darom ! Niekas ju nevercia ten buti. Tik nepradekit kad nato mums pades, pagalvokit kuo. Jiems uztektu pinigu ir apsauga jau esi nusipirkes. Cia visai kiti interesai slypi bet ne musu tautos...
kionig 2013-05-01 14:40
Aišku, kad jų niekas ten neverčia būti, bet klausimas ką jie veiks būdami čia, Lietuvoje? Darbo biržoje stovės? Nors realiausiai atrodo, kad emigruotų. Dėl tų žmogžudžių kaip čia pasakius, arba tu žudai kitus religinius "Aluh Akbar" psichopatus arba jie tave žudo. Pasirinkimai tik du. Net ir pasirinkęs pirmą nesi garantuotas, kad vieną dieną būsi tuo antru variantu. Aš tai nesuprantu, kodėl čia taip sureikšminama dėl pinigų? Kada karai apsiėjo be pinigų? Matau tik vieną, kad paklausa tenkinama ir tiek. Didžiąja dalimi karas yra iš ekonominių paskatų bei įtakos sferos plėtimas. Ir leika mažoji, kai kovojama prieš Talibano teroristus, kurie dabar ir yra realiausi priešai.
loggo 2013-05-02 00:27
Mes esame Nato nariai, ir tai yra vienas is musu isipareigojimu mainais uz naryste ir sauguma, kuri suteikia minetoji naryste. Manai vokieciams ir olandams labai apsimoka naikintuvus Siauliuose laikyti? Labai abejoju, ar tuos savanorius ten kas nors prievarta siuncia. Manau, vien ju apibudinimas, "Savanoriai", daug ka pasako. Sakai, zmogzudziams mokamos algos? Neteko girdeti, kad Lietuvos kariai dar ka nors nukove butu. Kiek suprantu, tai jie ten vos ne policijos pareigas atlieka. Zinoma, jie labiau ginkluoti uz iprasta policija, bet ir "nusikalteliai" ten ne magnetolas is Opeliu vagia.
zaliaakis 2013-05-02 07:42
Tai pasidomek.... 2 naikintuvai tik simboline apsauga, kuri realiai nieko neduoda Jei kas didelis noretu mus paimti ir paimtu, cia jau taip yra, tokia jau realybe