Šauktinio amžiaus IT specialistas: verčiau nusipjausiu koją, bet neisiu į kariuomenę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Niemand 2015-04-03 22:13
Kai kuriuose daliniuose atliekami, atvežamos gyvos vištos, kiaulės, pjauti reikia patiems. Testai čia nepadės, tik "praktika". Šiuo klausimu ir šiaip mūsų visuomenė nesveika, dauguma įsivaizduoja, kad vištų šlaunelės ant medžių auga, o patiems nukirsti vištą ranka nekyla. Taip neturėtų būti.
UTF16 2015-04-03 22:20
Aš tokio įsakymo nevykdyčiau.
Marius.brn 2015-04-03 23:14
Man sunku suvokti iš kur tokie kaip shingami ir UTF16 atsiranda be jokios visuomeninės atsakomybės. Kaip visuomenė, mes privalome dirbti kartu, šiuo atveju, kariuomenė, kuri funkcionuoja kaip visuomenės saugumo garantas. Kol nebus atsakingos visuomenės, kur kiekvienas atlieka savo pareigą, tol ir gyvensime kaip gyvename. Beje, homo sovieticus, labai gerai apibūdina žmones, kurie vengia atsakomybės. Suprantama, kad ne visi nori/yra visuomeniškai atsakingi, bet tokios šiukšlės kurios, kaip straipsnio pašnekovas (ir kiti panašūs komentatoriai), viešai niekina vieną iš pagrindinių visuomenės saugumo garantų, nusipelno visuomeninio paniekinimo. Jei nesugebate būti socialiai atsakingas už savo visuomenę, tai bent liežuvius už dantų palaikykite, o ne kurstykite konfliktus. O jei netyčia tokiems socialiniams varguoliams, kaip jums ir "pasiseks" patekti į kariuomenę, nenumirsit. Beje, čia tik mano du centai. Juokinga klausytis, kiek lietuvoje staiga atsirado daugybė, a**jienai svarbių startuolių, kurie taip ir kuria kažką jau tuoj pat išpopuliarėsiančio labiau nei facebook'as ar google. Nejuokinkite gegučių. Pasižiūrėkime kaip izraelis gyvena su privaloma kariuomene ir neturi jokių bėdų su inovacijomis. Dejuoti mažiau reikia. Asmeniškai, manau, kad dabartinė tvarka, dar nėra tinkamai suderinta (pvz palūkanų mokėjimas) ar kiti dalykai. Bet viskam yra laikas ir bus sustyguota. Bet tam reikia ieškoti sprendimų, ne problemų. Beja, manau kad visai gera sistema, kad kai bandoma užpildyti savanoriais, o jei jų neužtenka, tai tada pašaukiami, kad užpildyti, kažkaip netikiu, kad labai jau didelis poreikis, tų šauktinių bus.
Niemand 2015-04-03 23:16
Manau, niekas ir neverstų. Tiesiog devynis mėnesius skustum bulves ir būtum pavyzdys kitiems, kokiu būti nereikia.
mch0lic 2015-04-03 23:26
Į armiją manes jau neturėtų paimt, iki pirmo šaukimo busiu per senas (jei šauks iki 26), bet jei šauktų tai turbūt tą pačia dieną išsiaiškinčiau kokį lengviausią nusikaltmą įvykdyt ir išvengt karinės prievolės. Nors dirbu su IT/telekomunikacijom nelaikau saves nei g33ku nei lepšiu, turiu laiko ir pasportuot, ir pakeliaut, ir šiaip visokia užklasine veikla užsiimt. Manau iš fizinės pusės būtų visai smagu, kad ir žiemą miške savaitę pagyvent, bet 9 mėnesius užsimt š%do malimu tai manęs tikrai nevilioja. Kažkaip neatrodo teisinga, kad tie kurie visą gyvenimą stengiasi ir deda didžiules pastangas, stropiai mokosi, siekia karjieros, kuria verslą, etc, yra baudžiami karine tarnyba (kad ir loterija) tuo tarpu visuominės padugnės kurie gyvenime plaukia pasroviui, užsiima nusikalstame veikla ir pan viso šito išvengia. Net kasant griovius ir būti pašauktam į armiją neatrodo taip blogai kaip, dirbant kvalifikuotą gerai apmokamą darbą, tuo labiau jei tai yra nišinė sritis.
UTF16 2015-04-03 23:52
Paradoksalu, ar ne? O Sovietų Sąjunga oficialiai buvo grindžiama visuomenės atsakomybės ir darnos principu. Puikiai savo darbą dirbantys žmonės būdavo viešai liaupsinami ir skatinami, kareiviai – garbinami. Kai buvo leista žmonėms reikšti savo nuomonę, atsivėrė sukirmijęs valstybės ekonomikos pagrindas – prievarta kiekviename žingsnyje. O eksperimentas būtų suveikęs, jei žmonės būtų buvę kažkiek motyvuoti. Iš klaidų reikia mokytis.
giedrius.saugai 2015-04-04 00:42
Sako kovosim už tėvynę, ginsimės nuo agresoriaus iš Rusijos. rusija gali mus užpulti tik šiais būdais : 1. Pablogėjus ekonominei situacijai Europos sąjungoje (nes ji praktiškai neturi resursų) ir žymiai pagerėjus situacijai Eurazijos sąjungoje (nes Rusijoje trečdalis pasaulio resursų), mes patys pasiprašome ten priimami; 2. JAV Marionetė Grybauskaitė visiškai išprotėja ir paskelbia karą Rusijai. Tuomet bus kaip ir visada būdavo istorijoje, kai karai prasidėdavo iš Europos į Rusiją, Europoje ir baigdavosi. Lietuvos armija ne Tėvynę gins, o JAV Bankininkų- pramonininkų interesus.
enzim 2015-04-04 00:52
Ar aš čia kažko nesuprantu, ar čia demonstruoti socialinį invalidumą galima pateikti kaip nuomonę vertą diskusijų? Manau, kad įstatymas privalo būt pataisytas taip, kad į visuomenės valdymo struktūras niekaip negalėtų papulti netarnavę, neatlikę socialinės pareigos piliečiai. Iš kai kurių komentarų tiesiog spinduliuoja patologinis individualizmas, maxsimalistinis infantilizmas ir " riebaus katino" sindromas. Valstybė nuo tokių piliečių turi gintis, kad jie nepapultų į valdymo lygmenį. Demokratinėje visuomenėje nieks nedraudžia demonstruoti savo nepilnavertiškumo: dvasinio, ar fizinio, jei tai neprasilenkia su įstatymu. Kiekvienas kvailys gali užlipti ant statinės ir rėkti: " Aš esu kvailys ir tuo didžiuojuosi". Apsidairius, tai kaip kurie iš to net puikų verslą sukūrę ir puikiai verčiasi. Ir aš nieko prieš, jei tai neprasilenkia su įstatymu- jų teisė rinktis. Tačiau, jei priimtas įstatymas- jį reikia vykdyt, patinka jis tau ar ne. Jei labai nepatinka, tau suteikta teisė jį pakeisti: inicijuok, organizuok, ieškok lobistų, pats juo tapk ir t.t.. Mūsų tikslas- teisinė valstybė. Visos dejonės, kad aukšta korupcija tik ir įrodo, kad pas mus mažai pagarbos įstatymui .Labai daug vilčių turiu, kad ateinanti jaunoji karta gimusi ir išsilavinusi Laisvės metais, pamačiusi pasaulio ir grįžus į Gimtinę su jaunatvišku idealizmu keis mūsų visuomenę. Kad susiformuotų laisvo ir atsakingo žmogaus mentalitetas, turi pasikeisti bent dvi, trys kartos ir niekur čia nepabėgsi nuo biblinių 40 metų" klajonių po dykumą". 25 laisvės metai, tai tik viena pašėlus karta ,dar netarnavus kariuomenėje ir nepabaigus pirminio socializacijos ciklo. Jaunime nesiparink, prisiminsi šią gyvenimišką patirtį, kaip vieną nuostabiausių broliškos draugystės etapų savo gyvenime.
UTF16 2015-04-04 01:01
Labai teisingai, moteris – prie puodų. Valstybės valdymas turi būti tik vyrams. Grybauskaitė turi būti nušalinta pati pirma kaip pareigos neatlikusi.
Arthuras 2015-04-04 01:24
Man susidarė įspūdis, kad kai kurie savo ir kitų gyvybę stato žemiau nei politiką ar žemės lopinį politiniame žemėlapyje. Mano nuomonė yra kitokia. Gyvybė - svarbiau už bet ką. O visi kariniai konfliktai - ne kas kita, kaip politika. Tai saujos idiotų/politikų žaidimas. Jie sugeba kiršinti tautas, nuteikti vieną prieš kitą. Ir svarbiausias momentas - jie karų savo kailiu nepajaučia. Stumdo figūrėles kaip šachmatuose ir žiūri, kas bus. O dar juokingiau, kuomet į visą tą žaidimą įsitraukia ir piliečiai su praplautomis smegenimis - kitaip net karų nebūtų.... Iškart sakau - tai galioja ir Rusijai, ir tai pačiai Lietuvai. Kas būtų, jei Putinas neturėtų palaikymo visuomenėje? Būtų visiškai ramu. O šiaip, tautiškumo, tautinės savimonės negali išmušti jokios okupacijos, jokių žemių atėmimai ir t.t. jei tauta iš tiesų tvirta ir gyva. Tą tautiškumą ir reikia labiausiai saugoti. Kodėl žmonės nenori suprasti, kad tai yra tik jų NUOMONĖ ir nieko daugiau?.. Čia kaip kokie baisiai tikintys piliečiai. Jie yra neretai tiek kvaili, kad nesupranta, kai kas nors išsako kitokią nuomonę religiniu klausimu. Baisiai putojasi. Kas yra įstatymas?.. Aš įstatymus gerbiu tiek, kiek gerbiu tuos piliečius, kurie tuos įstatymus kuria. Jei juos kuria silpnapročiai populistai, kurie kaip įprasta viską daro "dėl vaizdo", kaip ir šiuo atveju - kad popieriuje karinis rezervas gražiau atrodytų - aš jų tiesiog negerbiu. Įstatymas turi būti kuriamas atsakingai, apgalvotai ir žiūrint į ateitį. O ne sprendžiant ilgalaikes problemas trumpalaikiu efektu... Ir dar kartą visiems neraštingiems kvailiams bandau išaiškint - aš nesu nusistatęs prieš kariuomenę. Tai yra reikalingas valstybės organas, kuris turi pastoviai gauti pastovią biudžeto dalį. Šiuo atveju - mūsų tikslas yra 2proc., kurių mes niekaip nepasiekiam. Pinigai turi būti leidžiami naudingai ir atsakingai, korupcija turi būti išgyvendinta. Ir Lietuvai - profesionalios kariuomenės yra per akis. Prie šito juda visas pasaulis(jau buvau numetęs linką į dabartinę situaciją pasaulyje), o mes trypčiojam vietoje ir mąstančius kitaip vadinam nepilietiškais. Karys yra lygiai tokia pati specialybė, kaip policininkas, gaisrininkas, medikas ir t.t. Visi šitie žmonės atlieka savo pareigas visuomenei. Nematau nieko, kas darytų karį kažkuo kitokiu, nei prieš tai įvardinti specialistai. Tai tiesiog darbas. Kurį turi atlikti profesionalai. Nereikia bandyti militarizuoti visos visuomenės - neišdegs.
Marius.brn 2015-04-04 02:16
Atsakomybė ir atliktas (tada dažniausiai) teoriškai darbas neturi nieko bendra. Jei visi, kas dirbo, tarkim kokiame kolūkyje, nebūtę nešę visko kas pasitaiko, galėčiau sakyti, kad tai laikais visuomenė buvo atsakinga. O nešti viską irgi yra darbas. Tai kad darbas ir atsakomybė nėra tas pats. Apskritai, atsakinga už visus buvo valdžia. Juk viskas buvo nusprendžiama O kažkokį kareivuką kuris pražygiavo jam nurodytu maršrutu per raudonają aikštę, vadinti atsakingu, tai mažų mažiausiai juokinga. Beje, jei bent kažkas būtų tada daręs savo darbą, sovietų sąjunga nebūtų subyrėjusi. O tu dar klausi ką reiškia vatnikas
shift 2015-04-04 02:28
Nesuprantu čia to "viduriavimo į batus". Pasakysiu negražiai, bet dar nei vieno nepakvietė, o jau prasidėjo "tryda". Ar iki 2008 m. kai buvo panaikinta šauktinių kariuomenė, Lietuvoje vyko masinis jaunuolių karjerų naikinimas per karo tarnybą??? Gal yra statistika kiek tais laikais buvo susigadinusių karjerą, netekusių darbo? Gal buvo masiškai žlugdomi verslai? O gal žinote straipsnį spaudoje, kur buvęs kariškis išsiverkia dėl "prarasto" laiko? Ko vertos jūsų profesinės žinios, jeigu jūs jas per 9 mėnesius laiko prarandate? Klausimas Artūrui, UTF16 ir kitiems: Ar priimtumėte į darbą aukštos kvalifikacijos merginą, su puikiais darbo įgūdžiais, žinodami, kad ji ką tik ištekėjo ir gali metų bėgyje pastoti ir dviems metams išeiti motinystės atostogų? Ar saugotumėte jai darbo vietą per visą dekretą (saugoti įpareigoja darbo kodeksas)? Jei atsakėte TAIP, tuomet kokios problemos su tris kart trumpesniu šauktinio tarnybos laiku? Jei atsakėte NE, tuomet neverkite upeliais apie lyčių "lygybę", lygiateisiškumą, nes patys norite būti lygesni už kitus...
enzim 2015-04-04 02:34
Arthuras, savo komentare esate toks nenuoseklus, kad jūsų pateiktoje mastymo schemoje puikiausiai sutaria hipiškas pacifizmas ir nuosaikus militarizmas kaip vienas kitam neprieštaraujantys pasaulėvaizdžiai. Jūsų komentaras tai kažkoks sąmonės srautas, po geros dozės. Į esminį savo komentaro klausimą: "Kas yra įstatymas?"- jūs taip ir neatsakote, toliau jūsų ultraliberalus kosmopolitizmas po akrobatinių nusišnekėjimų teisės suvokimo srityje "sklandžiai" perauga į tautinį sąmoningumą karybos srityje, kurioje populistiniai pasvaičiojimai susipina su kažkur skaityto teksto suvokimo ribotumu. Fui, jau net gailiuosi įsivėlęs į jūsų medūzinės replikos komentavimą. Jaunikaiti, atsidarykit langą, išsivėdinkit kambarį ir nenaudokit opiatų, jie protinės veiklos nestimuliuoja.
SG 2015-04-04 02:47
O kas sakė, kad aš Lietuvoj nusprendžiau? Iš armijos net nereikia tyčiotis, užtenka pažiūrėti į tų atsilikėlių ir proto ubagų mordas - jos tyčiojasi pačios už juos. Nors tiesa, gi Rukloj visi "tikri vyrai". Profkiniai, veltėdžiai, bemoksliai, tačiau "tikri vyrai".
enzim 2015-04-04 02:58
Tipinis trolio komentaras.
SG 2015-04-04 03:02
Trolio, ne trolio, gali manyti ką nori. Pavyzdys paprastas - didžiausi mano kartos atsilikėliai ėjo į profkes, nemažai jų dabar gyvena tėvams ant sprando. Geriausiai besimokę - stojo į VU, VGTU, KTU, etc. Tuo tarpu tie, kurie su mokslu nelabai draugavo, tačiau gyvenime buvo šiek tiek gudresni, norėjo galbūt susikurti sąlyginai padorų gerbūvį pagal ganėtinai ribotas savo galimybes, ėjo arba į armiją, arba į pasienį, arba į policiją, arba užsiimdinėjo kontrabanda. Vyruti, gali manyti ką nori, bet didžioji dauguma tų, kurie baigė BKM'ą, vargiai net galėtų paaiškinti, kas yra "patriotizmas" arba pasakyti pirmąjį Lietuvos prezidentą. Didžioji dauguma ten ėjo, nes buvo sąlyginai neblogi pinigai pagal menkus sugebėjimus.
Arthuras 2015-04-04 03:29
Iš tavo pasisakymo, lygtais kariuomenė - tam, kad sulyginti moterų ir vyrų nedarbingumo laiką?
UTF16 2015-04-04 03:37
Iš patirties galiu pasakyti, kad į savo buvusias darbo vietas grįžta gal 20 % moterų. Likusioms turbūt pasiūlo kažkokią kitą vietą, didžioji dalis paprasčiausiai atsisako. Bet apskritai tai b*bio lyginimas su pirštu – dekretinės atostogos yra savanoriškas ir paprastai gerai apgalvotas dalykas. Pvz., jei šeimoje dirba tik vyras, tas atostogas turi teisę paimti jis – žiūrint, kas labiau apsimoka.
TAURAS 2015-04-04 04:39
Man sitas istatymas primina jauka Lietuvos zmonems, gal norint nukreipti demesi, gal dar kaip kitaip paveikt visuomene. Istikro tiek daug absurdo. Pvz kaip del palukanu? Arba burtu keliu traukimo? 9 menesiai gyvenimo sustabdymo,kurie istikro paliecia dideli zmoniu rata. Juk ir tevai ir drauges ir draugai, o realiai paims tik ~1% dalyvausianciu sioje loterijoje. Primena reklamine kampanija...
Shinigami 2015-04-04 10:00
Dar vienas intelekto nesužalotas komentatorius. Rašo, bet net pats nesuprantą ką rašo. Ir man sunku suvokti iš kur tokie kaip tu atsiranda. Aš ir bandau parodyti kad visi privalome dirbti kartu ir kiekvienas turi atlikti savo pareigas kurias geriausiai gali atlikti. Tuo tarpu tu tenori gyventi iš pašalpos kurį yra paimama iš mano uždirbtu ir sumokėtu mokesčių ir dar nori kad tave apginčiau. Tai kuris čia ne atlieka savo pareigos? Aš dirbu ir uždirbu tavo pašalpai. Išlaikau valstybę, kai tuo metu yra tūkstančiai veltėdžių nežinantys kur dėtis ir ką daryti ir kurie gyvena iš pašalpų. Homo soviečikus dar geriau apibūdina žmones kurie nesugeba susigaudyti kas yra geriau ir kaip gauti daugiau naudos. O viską daro tik dėl darymo, o mastymas jiems per daug sudėtingas, kaip ir tau. Visuomeniškai atsakingas yra tas kuris visuomenei padeda, o ne tas kuris armijoje 9 mėnesius pratupėjo. Todėl tie kurie uždirba pinigus iš kurių tą armija galima išlaikyti yra daug labiau visuomeniškai atsakingi nei tu. Todėl tokie kaip tu ir nusipelno visuomeninio paniekinimo. Jei nesugebi suvokti ką reiškia "socialiai atsakingas už savo visuomenę". Tai bent liežuvį už dantų palaikyk, o ne kurstyk konfliktus. Lietuvoje neatsirado daug startuoliu, o jau seniai jie čia buvo, tik kai tavo žinios baigiasi Putinu tu to nesugebėjai suvokti. Jau geriau strtuolis kuris kažką daro nei pašalpinis kaip tu tai švaistantis. Kuris neskiria skirtingu dalykų kaip Izraelis ir dabartinis Lietuvos šauktinių įstatimas (nesusipratimas). Paskutinis sakinys visiškai užmušė Tai dabar laikas ir yra ieškoti sprendimų dėl idiotiško įstatimo. Ir kaip tu galvoji rasti sprendimą jei nesugebi rasti problemos kuriai sprendimo ir ieškotu? Tam, kad rastum sprendimą problemai, visu pirma reikia rasti problemą. O tu čia dabar rėki, kad nereikia ieškoti problemų. Sustyguotą turi būti dabar, o ne po šimto metų. Todėl ir sakau, kad primeni homo soviečikus, kuris pirma padaro ir blogai padaro, o paskui bando tas problemas taisyti. Taip švaistydamas pinigus ir laiką.