Ko reikia, kad Baltijos šalys atlaikytų Rusijos ataką 3-4 dienas? Baigti nesąmones ir mokytis iš Suomijos bei Izraelio

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vyckas 2015-05-25 22:42
Jau geriau sugriauti miestai, nei dar vienas rusų atėjimas, jei tik tai duotų bent menkiausią galimybę išlaikyti nepriklausomybę. Miestus atstatyti įmanoma, o žmonių protų ne. Lietuva dar nespėjo atsigauti po "rusiškos kultūros" dozės. Antros tikrai neišgyventų. Jau geriau tada atominėm užmėto, bent rusiški marozai čia kojos nekels.
MindaugasV85 2015-05-25 22:45
O tai ne geriau tuos resusrsus panaudoti ateities kartų apmokymams? Ta prasme kas per ligoniai tie žmonės (politikai, verslininkai), kad jų mintyse sukasi tokios mintys, kad jie esa galintys manipuliuoti tūkstančiais kitų žmonių gyvenimų vien dėl savo asmeninių interesų? Ir man visai nesvarbu kurioje pusėje jie yra - puolančiųjų ar puolamųjų - man jie visi šūdo gabalai. Taip, ir aš neketinu leistis spardomas "septintokų", bet mano gyvenimas nesisuka apie šią mintį, kaip nuo to apsiginti., kaip su tuo kovoti - aš turiu kitų tikslų. O jeigu tie "septintokai" ketina man pastoti kelią - aš juos tikrai skersiu kaip kokias žiurkes be jokios pagarbos, nes jie ne žmonės.
Creatium 2015-05-25 22:47
Tu niekam nieko negalėsi išspardyti, nes: 1. tu neturėsi reikiamų įgūdžių, kad galėtum efektyviai pasipriešinti karinėms grupuotėms. 2. tu neturėsi teisės vykdyti savarankiškų "misijų" ir bėgioti su ginklu rankoje; Lietuvos įstatymai numato, kad saugumo struktūros turi teisę šaudyti į tave, jeigu tu turėsi ginklą ir nepaklusi jų įsakymams. 3. tu neturi teisės nešioti bet kokį sudėtingesnį ginklą, o vien pistoletu nepakovosi prieš karines grupuotes. 4. net jeigu nuspręsi prisijungti prie kariuomenės, prieš eidamas kariauti turėsi praeiti pagreitintą apmokymą; o jo metu vis tiek neįgausi tiek žinių, kiek per 9 mėnesius dabar; taigi galimai greitai mirsi kare.
MindaugasV85 2015-05-25 23:26
Rimtai manai, kad pradėčiau nuo sudėtingiausio?
Edmundas 2015-05-26 08:55
Jei neskiria SSSR ir carinės Rusijos, tai rodo dideles išsilavinimo ir mąstymo bedugnes.
kestutisz 2015-05-26 09:29
Ir kuom gi iš esmės skyrėsi? Na, pučistai kažkada nuvertė carą ir susikūrė savo. Imperinės ambicijos liko. Tik apie "darbininkų ir valstiečių" valdžią nesvaigstam.
Rukis 2015-05-26 11:10
Skiriasi laikmetis, kontekstas ir istorijos niuansai. SSRS niekada nebūtų pardavusi teritorijų už pinigus. Tuo labiau Aliaskos. Galvokit galva viena syk.
vita.Žikoriūtė 2015-05-26 20:02
RUSAI PUOLA!!!
Simplicity 2015-05-26 20:09
Man tai visada būna keista, kai žmogus technologijų forume užsiregistruoja tam, kad savo pirmą žinutę po straipsniu apie Rusiją paliktų. Delfi komentarų skilties nepakanka ar yra duotas užsakymas tam tikrą kiekį pranešimų po straipsniais apie Rusiją didesniuose naujienų portaluose palikt?
J.Jay 2015-05-27 09:28
Kaip niekad pritariu tavo nuomonei. Norima, atsiprašant, iš Lietuvos padaryti kažkokią militaristinę valstybę: lygina su skandinavais ir Israeliu, kurie turbūt turi daugiau turtinių išteklių? Taip, Israelyje istoriškai susiklostė tokios neramios sąlygos, bet ar į naudą tas masiškas ginklavimasis tik ateitis parodys... Kodėl Lietuva negali būti neutralia valstybė: sakysite, per maža, o atvirai konfliktuoti su agresoriumi tai didelė..? Diplomatija toks turėtų būti mūsų koziris.
kestutisz 2015-05-27 12:35
Tas "nebūtų pardavę" tai čia tik nuo laikotarpio priklauso, o ne santvarkos. JAV carui išvis ne konkurentas buvo, o kažkas abstraktaus ir tolimo, dzin ta kažkokia žemė kažkokiuose ledynuose. Sovietam jau WWII buvo normaliai pademonstruoda jėga, su kuria paaiškėjo, kad reikės skaitytis bei tikėtina gauti į skudurus, tad jokių teritorijų pardavimo neikaip nebegalėjo būti.
kestutisz 2015-05-27 12:38
O ką skandinavai? Jie todėl ir išsivystė normaliai, kad suomiai pasiaukojo (būtų maximum Estijos lygis, tikrai ne daugiau) ir atmušė sovietus. Izraelio išvis net žemėlapiuose nebūtų.
Salubri 2015-05-27 15:27
Na mes esam maza valstybe tad jega nieko nepadarysim. As manau, kad reikia uzdraustu ginklu atsargu. Na zinot tokiu kaip biologiniai, cheminiai ginklai, fosforas, napalmas ir t.t. Nusispjaut i visas konvencijas ir istart: prasom jei kas norit pulkit, bet atkirtis bus labai skaudus kai pvz staiga jusu geriamasis vanduo taps nuodingas. Kodel kitos valstybes gali naudoti uzdrausta ginkluote, o mes ne.
J.Jay 2015-05-28 08:19
Tai kad suomiai sėkmingai laimėjo prieš rusus, kuo jie pasiaukojo? Skandinavai visada bus turtingi ir stiprūs ir tai ne tik dėl naftos platformų Šiarės jūroje ar atšiauraus klimato, kuris iš vienos pusės užgrūdina, iš kitos gina nuo nepageidaujamų "svečių". Jų visai kitoks požiūris, sąlygotas turbūt religijos ir tradicijų, į pasaulį ir tame tarpe - verslumą: kur pelnas ir sėkmė nėra smerkiami, o atvirkščiai, laikomi teisingo kelio ir Dievo malonės ženklu... Čia jau nekalbu apie sėkmingą socialinę politiką, kuria, pripažinkime, naudojasi ir lietuviai
Patrimpas 2015-05-28 09:55
Sėkmingai laimėjo prieš rusus, gal per riebiai pasakyta. Gal geriau vertėtų sakyti - atsilaikė, nes nemažą gabalą žemės vis dėlto prarado.
elcucuy 2015-05-28 10:43
Jei nebūtų atsilaikę ir okupuoti, tai tas mentalitetas po 50 metų rusiškos okupacijos niekuo nesiskirtų nuo dabartinio lietuviško - tas žmogaus prigimčiai prieštaraujantis komunizmas išmokė smerkti tuos kurie siekia pelno ir geriau gyventi už kitus.