Lietuvos perkami šarvuočiai „Boxer“: tai ne tik karinė technika, tai kur kas daugiau (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

shift 2015-07-19 13:30
Puikus pirkinys, labai džiaugiuosi. Tikiuosi, kad tai tik pradžia. Nesupykčiau jei ir kelios dešimtys Leopard'ų atsirastų.
Gedis 2015-07-19 15:04
Įrodyk,kad nemėto pinigų.Rusas neateis,pinigus siurbs pratybose,remonte,arba garaže dūlėdami,jei ateis,neliks jų per kelias minutes.Parodija čia kariuomenės.Jei negalime normaliai prisipirkt,to ir nereikia.Kaip visada sakau,Latviai nepuls,o nuo Rusų neapsiginsim.Nato ne koziris,kol jie sugalvos ar siųst ar ne savo kariuomenes į pagalbą,ar bandys "diplomatiškai" sureguliuot konfliktą,čia jau bus dykynė.
Kilgoras Trautas 2015-07-19 16:18
Pažiūrėk į Ukraina, kaip karas vystosi kiek Ukraina atidavė realiai tiek ir užkariavo, o toliau sunkiai. O Ukrainos armija tikrai nebuvo labai stipri ir vieninga. Panašiai ir NATO Afganistane sunkiai sekasi. Pažiūrėkim į istoriją Suomiai su nedidele armija ir dideliu vietiniu palaikimu sustabdė sovietus. Pažiūrėk kiek laiko išsilaikė Lietuvos partizanai po ww2. Šiuolaikinis karas juk nebetoks totalinis, kaip buvo per ww2, mūšiai vyksta tarp nedideliu grupių kurios dažnai slepiasi net urbanizuotose teritorijose. O tokioms teritorijoms totaliniai bombardavimai netinka. Pasaulyje galima sulaukti didelio pasipiktinimo dėl miestų bombardavimų. Esmė yra, kaip įmanoma didesnis priešinimasis. Tuomet ir gali tikėtis ir likusio pasaulio palaikymo, jei nesipriešinsi tuomet NATO tikrai neis į pagalba juk patys pasiduodame, kaip Kryme ar 1940 Lietuvoje. Taip, kad rusas nepaims Lietuvos nei per kelias minutes, nei per mėnesį, galima kalbėti nebent apie pusmeti, o realiau daugiau nei metus kol numalšintu pasipriešinimą.
Salubri 2015-07-19 16:26
Galetu juos prie sienu sustatyt tai nauda gal butu. Fainai is tokio kalibro i vaziuojancia kontrabandininku masina pasaudyt
Salubri 2015-07-19 16:37
Pritariu. Pareis raketos i karinius objektus ir nieko neliks. Plius bus kruva dezertyru juk matom, kad Ukrainoje niekas nenori i mobilizacija. Bet rimtai gal reikia nustoti apie tuos karus galvoti? Nes greitai neliks kam ir kariaut Lietuva mirsta ir emigruoja.
shift 2015-07-19 16:58
Parodyk Europoj valstybę kuri neturėtų kariuomenės? Vatikanas? ) Monakas? O kodėl kariuomenė reikalinga Belgijai? Olandijai? Čekijai? Ir t.t. Kas juos puls pagal tavo logiką. Kariuomenę reikia kurti ne tada, kai puola, o tam, kad puolimo nebūtų. O su rusiškom raketom nereikia mūsų gąsdinti. Jos daugiau skirtos propagandai ir lengvatikių liumpenų gąsdinimui.
shift 2015-07-19 17:08
Tik nebijok ir neviduriuok į batus. Emigracija iš esmės išsikvėpė, o kai GB nukirps pašalpas ir pradės visus siųsti atgal namo, žiūrėkim, kad tik vietos grįžtantiems pakaktų.
enjoy.slurm 2015-07-19 17:29
'Taip atsiranda intymesnis ryšys su Vokietija, kuris yra labai reikalingas mūsų valstybei“, – kalbėjo D.Šlekys.' Aha, na gal ir atsiranda 'intymesnis ryšys' tarp kažko, tačiau ar yra racionalus paaiškinimas šitiems skaičiams: Lietuva perka apie 100 Boxer'ių už maždaug 460 mln. eurų. http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/ka ... 784-514722 Lenkai perka 119 Leopard tankų už 187 mln. eurų. http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/ka ... 784-401392 1. Arba šitie AFV yra žymiai efektyvesnis ginklas, nei Leopard tankai, dėl to ir kaina maždaug 3 kartus didesnė nei Boxer'ių. (labai abejoju) 2. Vokiečiai mūsų politikus laiko už visiškus idiotus ir parduoda savo produkciją už didesnę nei rinkos kainą. 3. Straipsniuose paminėti skaičiai neatitinka tikrovės?
shift 2015-07-19 18:01
AFV už tokią pačią kainą kokią moką Bundesweras. Tai yra naujas produktas tiesiai iš gamyklos. 2. Lenkai perka senus Leopard 2A3 kartos naudotus tankus, kai tuo tarpu naujausia modifikacija jau yra L2A7+, t.y. gaminami net 5-iomis modifikacijomis modernesni, kuri ekainuoja nuo 8,5 mln. €. O be to tanko išlaikymas yra nepalyginamai brangesnis, eksploatacija žvėriškai brangi. 3. AFV ir MBT yra visikai skirtingos paskirties kovos mašinos. Tankas yra važinėjanti "puolamoji patranka", tuo tarpu AFV spmarkiai sustiprina pėstininkų veiksmus ir taktinį arsenalą. Smarkiai prisideda tiek puolant, tiek ir traukiantis.
enjoy.slurm 2015-07-19 18:10
Shift, tavo manymu, jei pultų rusai, tai tik masėmis pėstininkų, be jokios tankų, artilerijos, aviacijos pagalbos? Mano manymu 100 Leopardų, kad ir senesnio modelio yra žymiai geriau negu 100 Boxerių. Vien boxeriais rusų neišgąsdinsi Apskritai, tiek mbt tiek afv šiame amžiuje taps atgyvenomis, nes yra lengvi taikiniai.
Simplicity 2015-07-19 18:23
Jaunas, bet kalbi tokiom nuvalkiotom televizinėm klišėm... Lietuviška žiniasklaida neblogai smegenis praskalbus. Jei ką ir parsiųs anglai Lietuvon, tai utėlėtus squatterius ir buvusius kalinius, o darbus turintys ir toliau dirbs kaip dirbę. Visas tas triukšmas "anglai tuos visus išsiųs" yra didelis burbulas, nes realiai kalba eina tik apie tai, kad ruošiamasi nemokėti pašalpų tiems, kurie tų pašalpų nėra užsidirbę. p.s. Panašu, kad Lietuvoj yra tik trys blogybės: emigrantai, pensininkai ir socialiai remtini. Ai, dar "rusai puola". Stebina tai, kad jau tiek straipsnių apie Rusiją prirašyta, tiek prigąsdinta, bet MAXIMA dar nepradėjo karo paketų pardavinėt. Jau lygi ir laikas būtų.
shift 2015-07-19 18:29
1. Artileriją turim, yra keli šimtai daniškų buksyruojamų haubicų (deja ne itin ilgo nuotolio - keliolika km.) dar nusipirksim Pzh2000, tad artilerija bus mūsų pilnai suformuota deramam atsakui. 2. Aviacijai pasitikti turim pakankamai Stinger ir Grom sistemų. Plius budi bent 8 Nato naikintuvai. 3. Prieš tankus turim Javelin, kuri yra daug kartų racionalesnis gynybos įrankis nei statyti tanką prieš tanką. 4. Boxeriai yra tam, kad pėstininkai nevaikščiotų pėsčiomis ir galėtų operatyviai keisti dislokacijos vietą, saugiai į ją nuvykti ir iš jos pasišalinti, bei gauti paramą ir priedangą šturmuojant priešo įtvirtinimus. 5. Tankas pėstininkų negabena. Jei jam sugadini bent vieną vikšro segmentą jis tampa stovinčiu vietoje taikiniu. Boxeris iš mūšio lauko gali pasišalinti jei yra sveikas bent vienas ratas iš keturių toje pusėje, kuri buvo atakuota. 6. Boxeris reikalingas tam, kad pėstinkus mūšyje gabentume civilizuotai, o ne šitaip: http://d.ibtimes.co.uk/en/full/1376898/ ... threat.jpg 7. Boxerį lyginti su tanku neteisinga, jį reikia lyginti su BTR ir BMP. Už kuriuos jis visa galva pranašesnis mūšyje.
Skeleton 2015-07-19 18:46
Paaiškinimas labai paprastas: minimi Leopardai yra buvę Vokietijos armijos tankai išparduodami po Vokietijos armijos mažinimų. Už second-hand tankus Vokietija nemanau kad gali tikėtis gauti daug pinigų.
kionig 2015-07-19 19:01
stiprinimą. Vienintelis dalykas, kuris čia kol kas dar nemiršta, o klesti - prorusiški troliai, kurių pridygo kaip grybų po lietaus ir ypač po Ukrainos įvykių, SGD ir t. t.
Nojus 2015-07-19 19:45
Užteks aušinti burnas tuščiai.Reiktų išbandyti praktiškai poligone pasišaudymą tarp tankų T-90 ir Boxserių,aprūpintų Javelinais.10prieš 10. Jeigu man asmeniškai reiktų žūt būt pasirinkti kažkurią pusę-aš sėsčiau į Boxserį,ypač jei mūšis vyktų kalvotoje miškingoje zonoje.
Arns 2015-07-19 22:08
Kariniu požiūriu aktyvus partizanavimas yra niekinis. Jei laikytusi kariniai daliniai, išlaikantys konkrečią teritoriją, NATO privalėtu veikti ir siųsti pagalbą. Jei teritorija užimta ir tik vyksta vietinis smulkus pasipriešinimas, nebėra kr skubėti ir nusprendus imtis karinių veiksmų, tiesiog jie būtu pradėti nuo pakraščių atidarant frontą, o ne bandant prasiveržti. Taigi tokiu požiūriu, Lietuva vargu ar dvi paras temptu. Visa karinė jėga būtu išorės, o ne kas nusipirkta ir laikyta Lietuvoje.
Nojus 2015-07-19 22:51
Arns,neidealizuok rusų puolimo.Aišku,jeigu lietuviai gautų įsakymą iš vado "sudėti ginklus",tai vatnykai pražygiuotų be nuostolių per dieną.Bet jei gaus įsakymą "užimti su visa ginkluote gynybines pozicijas miškuose"-Rusijai tektų vežti daug krovinių"Gruz 200".Svarbiausia nepasiduoti ir nežūti ,nepasiuntus myriop nors 2 vatinkų.Viskas.Paskaičiuokime nuostolius:10 000 žuvusių lietuvių ir 20 000 rusų.Ką pasakytų rusų karių motinos.Ar nepaimtų už kiaušų patį Putką,kuris pats bezdi Kremliuje,o jų vaikus siunčia myriop velniai žino dėl kokių tikslų(juk teritorijos Rusijai netrūksta).Negana to,juk jei pultų Lietuvą,tai pultų ir Estiją su Latvija.Vadinasi bendri Rusijos nuostoliai siektų kaip minimum 50 000karių.Tokio rezonanso būtų tikrai per daug net Rusijai.Viena yra pakelti tautą prieš Vokietijos fašizmą,o visai kas kita -pakelti ekspansijai su dideliais gyvosios jėgos nuostoliais.Partizaninė gynyba nuo pirmos minutės yra geriausia doktrina.Lietuvos kariuomenė turi priimti PAKELĖS PLĖŠIKŲ taktiką.Fronto nebus.Pigios patrankų mėsos nesitikėkite.Čia jums ne Ilovajskas.
Arns 2015-07-19 23:11
Ilovaisko esmė, jei dar nesupratai, kad pėstininkai buvo palikti tankams ir artilerijai. Kitaip sakant, gali skaičiuoti kiek žmonių pajudina traukinį, bet juos pakišus prieš įsibėgėjusį lokomotyvą, gausi priešingą efektą, t.y ne traukinio sustabdymą
Nojus 2015-07-19 23:28
Arns,aš suprantu,kad rusai galvoja,kad lietuviai nemato jų silpnųjų vietų.Su žaliaisias žmogeliukais Lietuvoje nepraeis.Vadinasi,lieka masinis puolimas visu frontu visas tris Baltijos valstybes,suduodant smūgius Skandinavijai ir Lenkijai.Kas dabar atsakys,ar pakels pirštinę visos,ar nė viena.Jei pakelia visos,tai Rusija patirtų didžiausius gyvosios jėgos nuostolius po antrojo pasaulinio karo.Rusijos viduje pradėtų bręsti revoliucinė situacija prieš oligarchus,tarp kurių yra ir Putinas su savo aplinka(turtuoliai juk neis į karą ir savo sūnų nesiųs į žūtį). Taip,taip. Įsivėlusi į didelį karą ,rusų tauta vėl užsimanytų SOCIALISTINĖS REVOLIUCIJOS,pirmiausia sušaudydama carą Putną su šeima.Vėl būtų atkurta turtinė lygiava,įvykdant nacionalizaciją ir eksproprijaciją.Ir tai būtų teisinga.
shift 2015-07-20 00:43
Todėl ir buvo palikti, kad neturėjo nieko panašaus į Boxer, Stryker, Patria, Piranha. Kad ištrūktų iš "katilo" bėgo padrikai laukais ir tapo lengvais taikiniais. Čia ir yra atsakymas, kodėl Boxerį pirkti svarbiau nei tanką.