„Mistral“ istorija pasibaigė ir iš karto prasidėjo nauja: kur padėti šiuos laivus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nojus 2015-08-09 23:28
Kiniją galima užauginti kaip vėzdą prieš Rusiją.Technologijos vystosi.Ateis metas,kai atominiai ginklai bus neutralizuojami per atstumą.Rusijos ekonomika ilgai negalės tempti įtemptų ginklavimosi varžybų-kils revoliucija viduje dėl nepriteklių.Vėl bus sušaudyta caro šeima.Tarp meilės ir neapykantos -vienas žingsnis.Ypač pas karšto kraujo rusus.
azotas 2015-08-10 00:17
lesu stygius rusam..maista su buldozeriais uzkasineja, laikrodzius politikai nesioja po puse milijono doleriu ir stebis kodel pinigu neturi..
Ernestass 2015-08-10 00:26
Na, ne visi gali sau pinigus spauzdintis iš oro kaip mes.
hamann 2015-08-10 07:49
pagal tavo logiką tai ir Lietuva yra pajėgi pasistatyti tokius laivus. tik neturi uosto, pinigų ir pajėgumų. nuostabi logika. Nesugeba reiškia nesugeba ir nėr ką diskutuot. Kai pašalins trugžius neleidžiančius statyt tokius laivus, tada ir kalbėt bus galima apie tai. Beje, jei patys ir sugebėtų, tai jiems tas malonumas kainuotų ne 1,2mlrd o kokius 7, jei nedaugiau..
Ernestass 2015-08-10 08:29
Skaičius žinoma iš siubinės trauki? Sugebėjimas bei nesugebėjimas yra relatyvius klausimas didžiosiom valstybėm, nes jos greitai gali peršokti į naujas sritis. Pavyzdžiui, Rusija ilgai nėra kūrusi lėktuvnešio tačiau naujasis jų modelis žada būti vienas geriausių pasaulyje. Jie neturėjo daug patirties jų gamyboje, tačiau jos daug turi kitų laivų statyboje. Rusija taip pat nežinojo nieko apie atomo skaldymą ir štai, 1949 metais jie jau turi atominę bombą. Tas pats ir su reaktyviniais varikliais buvo. Jie neturėjo galimybių konstruoti reaktyvinius variklius, štai, Britai nuvertino jų technines galimybes ir greitai pasirodė legendinis Mig-15. Dėl to, šių laivų nepardavimas Rusijai tiesiog juos atitolins jų karinės programos vykdyme. Jeigu norės, pasigamins ir šiuos laivus ir jokia industrinės bazės stoka jų nesutrukdys. Ji bus praplėsta tuo pačiu metu kol bus projektuojami šie laivai, panašiai kaip ir buvo daryta su Angara raketų šeima. https://en.wikipedia.org/wiki/Future_of ... ssian_Navy Tik įrodoma, kad tokie trūkumai yra neegzistuojantys didžosiom valstybėm. Super-lėktuvnešis bus suprojektuotas bei pastatytas labai greitai ir palyginus, jo kaina nėra didelė. Teigti, kad Rusija neturi galimybių gaminti Mistral tipo laivų yra tas pats kaip teigti, kad USSR neturėjo galimybių gamintis T-34 tankų kai jų industrija buvo perkeliama į Sibirą.
Nojus 2015-08-10 08:37
Rusija viską gali pastatyti ,tik yra toks mažmožis: po ginklavimosi varžybų rusės vaikščios kiaurais trauzais nepatenkintos savo Tėvyne. Kaip sakydavo Leninas:"Uha ,tovahišči(turginiai)".
Arns 2015-08-10 08:43
Aš nebūčiau toks optimistas kaip Ernestass, žinoma Rusija galėtu pasigaminti tokio tipo laivų (vien tai kad beveik pusė laivagalio (40%) Mistral buvo sukonstruota Rusijoje, Baltisko gamykloje), tik klausimas ar esant dabartinei politiniai situacijai tai būtu prioritetas. Mistral poreikis atsirado po konflikto su Gruzija, kai teko žymiai ilgiau laukti paramos iš jūros. Dabar didžioji konfrontacija vyksta su NATO aljansu ir tokiame konflikte desantinių laivų panaudojimo galimybės pakankamai žemos, o jie taptu vienais prioritetinių taikinių. Taigi tokiame kontekste geriau taisyti esamus trūkumus, atnaujinti laivyną, ar net lėšas nukreipti oro bei sausumos pajėgoms, pilnai jų modernizacijai.
Ernestass 2015-08-10 09:00
Rusijos gynybos industrija tuo ir yra unikali, kad praktiškai viską ji gali pati pasigaminti. Dabartinis embargas tiktai paspartins jų seniai vykdytą gynybos sektoriaus nationalizacija. Viskas ką mes pasiekemę su savo embargu Rusijos gynybos sektoriui, tai keletos tipų ginkluotės užsakymų atidėjimu kaip naujausių pėstininkų prieš lėktuvinių bei prieš tankinių gynybos sistemų sukūrimu. O kiek tai nuskurdins Rusija tai jau kitas reikalas. Per dabartinę krizę gynybos sektorius vos vos tik turėjo prisukti savo kranelius. Taupymas egzistuoja kituose vietuose kai tuo tarpu karyba mėgaujasi prestižine vieta po saule: http://www.businessinsider.com/putins-g ... ag-2014-12 http://www.businessinsider.com/russian- ... ble-2015-5 Dėl to ir Rusijos karyba ir atsigauna rekordišku greičiu. Putinas skiria didelį dėmesį karybai, netgi pats pratestuoja kai kuriuos ginklus. Jo galvoje, Rusija yra karinės grėsmės rizikoje ir jai reikia būti pasiruošusiai ne už ilgo galinčiam įvykti konfliktui. Asmeniškai, toks karinis biudžetas yra man teisingas. Šalies saugumas yra vienas iš esminių valdžios prioritetų, ateinančių greitai po tokių dalykų kaip gebėjimas išmaitinti save.
Ernestass 2015-08-10 09:04
O kada tavo nuomonė Rusija turėtų galimybę pasigaminti šiuos laivus? Dešimtmetis tai yra ilgas laiko tarpas ir kaip minėjau, norint būtų įmanoma tai patiems Rusams per šį laiko tarpą tai padaryti. Tačiau mano minėtas lėšų trūkumas bei infrastruktūros stoka pagaminti dar papildomų laivų per šį laikotarpį, neleis Rusijai pakeisti Mistral laivų savo analogais. Ir kaip matome, norint ir naujo tipo lėktuvnešiai Rusijoje atsiras greičiau nei per 10 metų net nesant infrastruktūrai.
Arns 2015-08-10 09:16
Aš manau jog jei norėtu, per kelis metus galėtu pasigaminti Mistral. Pagal įvairius šaltinius, sutartis su prancūzais buvo ne tiek dėl laivų, kiek dėl technologijų perpirkimo. Turėjo būti 4 laivai, 2 pastatyti Prancūzijoje, 2 Rusijoje. Būtent todėl dalis laivo buvo pastatyta Sankt Peterburgo laivų statykloje ir nuplukdyta iki Prancūzijos, ne dėl greičio, ne dėl prancūzų negebėjimo, o dėl tiesioginio pramokimo kaip ties tokiais laivais statant dirbti. Dalis įrangos ten buvo sumontuota rusiškos (ryšių), tikrai derinta talpa technikai, taigi vien iš tokių šaltinių galime teigti jog 50% Mitral rusai turi nuo A iki Z, be jokio dviračio išradinėjimo. Klausimas, ar kai buvo geresni santykiai, jie turėjo visus brėžinius, nes pagal planą jie juos turėjo juos gauti. Tad net gražinus laivus ir atšaukus kontraktus, turėjo likti be galo daug informacijos kaip dirbamas šitoks laivas.
Nojus 2015-08-10 09:22
Kiek ten piliečių gyvena Rusijos federacijoje?Ar yra 150 mln?1/6 Žemės sausumos ryškiai per mažai dūšelių.Čia tas pats ,kas kumečiui duoti išlaikyti savo lėšomis dvarą. Pvz.Kinijai ginklavimosi varžybos ,tai kaip uodo įkandimas drambliui į pasturgalį,o Rusijai-vienos kojos nuplėšimas. Jei panorės ES, Rusijos naftoje ir dujose ras per didelį SIEROS kiekį.Nuostolių ES turės,bet Rusijai tada ATEIS VISIŠKAS PISIEC. JEI RUSIJA ,APIMTA NERVINIO PRIEPUOLIO,PULS KAŽKURIĄ KAIMYNĘ-TAI BUS DAR BLOGIAU JAI PAČIAI.
Ernestass 2015-08-10 09:27
Tai esi dar labiau optimistiškas nei aš ir mano duotieji 5 metai turint technologines žinias. Aš tai asmeniškai nemanau, kad Rusija šiuo metu turi visas su šiuo laivu susijusias technologijas ir jai tektų didelę dalį pačiai sukurti, suprojektuoti bei pritaikyti dėl to ir toks ilgas kūrimo laikotarpis apskaičiuojamas pas mane.
Arns 2015-08-10 09:37
Aš manau turi. Tik sakau, nebūčiau optimistiškas jog jie imsis statyti artimiausiu metu. Paprasčiausiai geopolitinė situacija taip pasikeitė, kad Rusijai desantiniai laivai būtu pinigų švaistymas, ir neabejoju jog atsilaisvinusius pinigus nuo Mistral (laivo kaina mažmožis palyginus su jo kasmetiniu išlaikymu, jo įgulos aprūpinimu ir t.t.) perleis kitoms šakoms, kurios stiprintu pajėgumus prieš NATO. Mistral reikalas geras kai vykdai atgrasymo misijas, kai siunčiamos humanitarinės pagalbos ir pan. Bet karo atveju su NATO, jo reali smogiamoji jėga labai mažai, paprasčiausiai gana lengvas taikinys.
sub 2015-08-10 13:38
Kažkaip ir man atrodo arba Kanada, arba Australija. Nu nebent dar EU šalys, Belkija ar Nyderlandai, bet tik ne Pietų Amerikos šalys ar Kinija.
Arns 2015-08-10 17:02
. Olandija? Kam tokiai šaliai turėti 4 amfibinius sraigtasparnešius? Jie prieš kiek daugiau nei prieš dešimtmetį pasistatė du Rotterdam klasės laivus.
Nojus 2015-08-10 18:01
Prieiname išvadą,kad Kinijai tokių laivų" ir norisi ,ir reikia."Jei Kinija galvos ilgai,tai Indija su malonumu nupirks.