Kaip robotai mokosi „tvarkytis su blogais vaikinais“  (5)

Tinkle pasirodė rusiškų kovinių robotų bandymų poligone vaizdai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo siužete vikšrinė robotizuota technika artinasi prie taikinių, taikosi į juos ir šaudo kulkosvaidžiu. Bandymuose taikiniai buvo natūralaus ūgio manekenai ir krovininio automobilio kėbulas. Vaizdo įraše bandomi du robotai, tikriausiai veikiantys grupėje: vienas iš jų šaudo į taikinius, o antras stebi, likęs netoli nuo „mūšio“.


Video nuorodą sav Twitter paskyroje paskelbė RF vicepremjeras Dmitrijus Rogozinas. Prie vaizdo jis parašė: „Rusiški robotai mokosi tvarkytis su blogais vaikinais“. Tačiau vicepremjeras nepatikslino, kokie būtent robotai bandomi. Sprendžiant iš vaizdo įrašo, kalbama apie robotizuotą platformą „Nerechta“, kuriamą darbui su keliais keičiamais moduliais, tarp kurių ir ginkluotės bei stebėjimo aparatūros moduliai.

„Nerechtos“ vystymu užsiima Rogozino įkurtas Perspektyvių tyrimų fondas, Degtiariovo vardo kilimų gamykla. Iš viso šiam robotui jau sukurta 18 keičiamų modulių. Vaizdo įraše, panašu, vyksta robotizuotos platformos su stebėjimo moduliu ir su PKTM (пулемёт Калашникова танковый модернизированный – modernizuotas Kalašnikovo kulkosvaidis tankams) kulkosvaidžiu ir taikymosi sistema. Visus modulius galima greitai nuimti, kovos sąlygomis jų pakeitimas užtrunka kelias minutes.

Viena platforma gali pervežti iki 700 kg krovinius ar ginkluotę. Dėl tokios keliamosios masės, „Nerechta“ platformos robotus planuojama naudoti sužeistųjų išvežimui. Be to, bus sukurti robotai artilerijos ugnies koreguotojai ir žvalgai. Technika, galinti veikti ir visiškai autonomiškai, valdoma pultu, kurio ryšio atstumas yra ~20 km.

Dabar „Nerechtos“ platformai kuriamos distancinio ginkluotės užtaisymo sistemos ir jutiklių kompleksas kuriuo operatorius galės kontroliuoti roboto ir jo ginkluotės veikimą.

nplus1.ru

(8)
(16)
(-8)

Komentarai (5)