Suvalkų koridorius – vieta, kur gali prasidėti Rusijos karas su NATO

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2015-12-07 23:40
Kažkaip kontraargumentų negirdžiu P.S lindemann, patarčiau pasižiūrėti tarkim hamman žinučių istoriją, ir tada kalbėk, ar iš lietuvių pusės (bent aktyviai besireiškiančios) neplyšta tokie patys ar net baisesni keiksmai link rusų, gėjų, musulmonų, emigrantų, alų gale lenkų...
Rukis 2015-12-07 23:47
(Plačiąja prasme).
shark 2015-12-08 00:12
Čia tik Audrius atkakliai siūlo karą, o jam, be Arns, neatsirado pritariančių.
hamann 2015-12-08 07:59
užgavau vatinį ego, kad mane linksniuoji kasantram poste? kaip miela.. Neturiu nieko prieš gėjus, man jie niekaip netrugdo. Neturiu nieko prieš ir musulmonus turiu net labai gerų draugų. Lenkai irgi visiškai vienodai. O rusų nemėgstu, dėl jų šlykštaus mentaliteto. Pakankamai daug keliauju po pasaulį, ir jau ką ką, bet rusą visad iš toli išgirsi kur bebūtum. Kiek teko matyti, šlykščiau elgiasi tik indai. Bet iš principo, tai jų bėdos, ne mano. Bet tikrai netoleruoju rusijos kaip šalies politikos. Ir rusiškų trolių, kurių čia pilna ir nacionalistinių vatnikų, (kaip tu, ernestas ar audrius) tik progai pasitaikius šaukiančių kokia rusija nuostabi, ir besistengiančių pateisinti kekvieną matuškos žingsnį, kad ir koks amoralus jis bebūtų, bei visapusiškai diskredituojančių Lietuvą. Nenusipelnot jūs net minimalios tolerancijos. Ir čia ne tik Lietuvių bruožas, o visų istoriškai nukentėjusių šalių piliečių. Ir turint omenyje dabartinę rusijos politiką, tai yra normalu. Pvz Gruzijoje ne ką kitaip atsiliepia vietiniai apie rusiją. O tie kurie prilygina nusistatymą prieš rusijos politiką karo troškimui, yra elementarūs durniai. P.S. Kaip tik įvairias mažumas, kaip gėjai ar imigrantai, dažniausiai smerkia ir diskriminuoja rusijoje. Išsivysčiusiame pasaulyje tai nėra problema. Štai tau šaltinis: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... minorities
Audrius 2015-12-08 08:40
Idomu. Pasakyk man, kurie zmones, tavo manymu, siulo kara ir kuriu tarpe esu as? Pirma ketegorija. Zmones pastoviai kalbantys apie didejancias uzsienio gresmes ir butinybe ginkluotis, JAV kariuomines ir jos sunkiosios ginkluotes dislokavima LT teritorijoj, LT kariuomines biudzeto didinima, sauktiniu grazinima (nes konflikto atveju savanoriu neuztektu) ir taip toliau. Antra ketegorija. Zmones raginantys situacijos deeskaliavina, esantys pries tai, kad LT butu betkokioj karinej sajungoj ar aliance ir esantys uz visaverti Lietuvos neutraluma, taip, kaip pvz Austrija ar Sveicarija. Kas del Rusijos veiksmu, tai mano nuomone tokia: Esminis klausimas yra ka mes kontroliuojame ir ko ne. Kai Rusijoj atsiranda asilu kliedinciu apie SSSR grazinima (o ten ju kiek tik nori), mes kaip salis turim nuli itakos jiems. O siaip, galima butu sakyti, kad visokie JAV tankai LT teritorijoj yra butent tai ko tie asilai ir siekia, tas suteikia ju kliedesiams apie isores priesus mesos. Tas pats beje, ir su ISIS ir kitais psichais. Visi supranta, kad vizija, kur vakarai puola islama (arba vakarai puola Rusija), yra pagrindinis jaukas naujiems ISIS nariams ir bendras ju indetitetas (arba Putino populiarumo saltinis). ISIS gime is karo Irake, kaip nuskriaustuju sunitu paskutine uzuoveja ir bus gyvas tol, kol ten vyks karai. Kitaip tariant, kaip salis, mes galim kontroliuot tik savo reakciji i deb*lu pasisakymus. Sitam forume ir visoj LT, populiariause rekcija yra nusileisti iki tu paciu rusu lygio, imti gyliai i sirdi visa brieda, 100% gyventi nuskriaustaja praeitimi, deti i kelnes ir po kekvieno zironovskio pasisakymo ir ruostis agresijai is rytu. Taip sakant, buti kietiems biciukams. kurie isada veliasi i diskusijas su girtais fules fanais troleibuse.. Man atrodo, butu sveika, bent teoriskai pamastyti apie alternatyviais reakcijas. Ir uzuot pavyzdi imant is tokiu issivysciusiu ir sekmingu saliu, kaip Gruzija ir Ukraina, geriau paziureti kaip i pasauli ziuri tokios salys kaip Suomija, Austrija, Sveicarija ir kitos. Ka jus apie tai?
hamann 2015-12-08 08:51
Gal nepradėkim lygint Lietuvos su Šveicarija, kuri per visą savo istoriją, nesiribojo su jokiu agresoriumi. Gal pamiršai kad šalimais turim ilgalaikį istorinį okupantą ir dabartinį neprognozuojamą agresorių? Ir kuo šalies ginklavimasis yra susijęs su karo troškimu? Ginkluojamės ne tam, kad kariaut, o tam kad gintis, nuo neprognozuojamo "kaimyno" agresijos atvėju.
Audrius 2015-12-08 09:14
Na, jei pasiziuresi i istorija, visada pries konfliktus buvo ginkluojamasi ir VISADA ginklavimasis yra pateisinamas, kaip saugiklis agresijos is kaimyno atveju. Tas vyko pries pirma pasaulini, tas pats buvo ir Gruzijoj pries 2008 ir daug kur kitur. Mano nuomone ginklavimasis suteikia saugumo iliuzija ir duoda daugiau drasos karstakosiams. O tas gali but labai pavojinga. Pvz, 60s Kubos krizes metu tiek JAV tiek SSSR puseje buvo kietu biciuku generolu, kurie kumsciais tranke stalus ir siule naudoti atominius ginklus. Gerai, kad abi puses turejo ir racionaliai mastanciu, ko pasekoje mes dabar cia galim komentuoti ir dziaugtis gyvenimu.
hamann 2015-12-08 09:42
Šiuo atvėju mums norint turėt Nato palaikymą yra privaloma ir atiduoti savo duoklę. T.y. bent skirt tiek lėšų kiek esame įsipareigoję.
sub 2015-12-08 14:50
Matau, kad dėl karo labiausiai panikuoja Audrius, jau čia sleidžia erezijas, kad Lietuviai nori kariaut. Ne visi lietuviai nori ramybės, ir nevisi rusai nori kariauti. Nežinau nei kokius forumus jūs skaitot, nei su kokiais rusais bendraujat, bet manau kad daugelis pripažins, jog Rusijoje tikrai yra daug išsilavinusių, protingų žmonių, kurie gyvena gyvenimą ne tam kad kariaut, o tam kad draugauti ir gyventi savo gyvenimus. Ir Rusijoje ir Lietuvoje yra tamsuolių, kuriems reikia karo, kuriems reikai kažko duoti, nes patys nesugeba užsidirbti, užgyventi, pamatyti daugiau nei prasigėręs ir tamsus kaimas. Kurie nesišviečia, kurie išgirsta kažką per žinias ar perskaito spaudoje ir priima kaip tikrą tiesą. Seniai sakiau, mums vietinių radikalų užtenka, kam dairytis į ISIS, Rusija ir t.t. Išgyvendinkim vietinius radikalus ir pasaulėžiūra pasikeis daugelio. Nereikia būti tamsiu, bet reikia ir nepersistengti tikėti viskuo ką rašo spauda ar rodo tv. Nes visa tai yra kažkieno interpretacijos, o ne faktai. Kalbant faktais, tai faktas, kad dabartinė Rusijos valdžia yra mažai nuspėjama. Jie kiša nagus visur, kur jiems gali būti duagiau naudos. Ir nemanau kad jiems rūpi eiliniai Rusijos žmonės, jiems rūpi prisikišti kišenes. Gaila, kad tiek nedaug rusų tai supranta, o dvokiančia alkoholiu tamsuomenę daug lengviau valdyti, nei inteaktualius žmones.
Kirtiklis 2015-12-08 22:30
Jei ne rusų šios nesąmonės: Gruzija osetijos ir pns, bei Ukraina ir krymas, tai būtų į ją žiūrima normaliai, bet kur tau rusas norės but savo vietoj kai imperializmo ausys kišo.
Marius.brn 2015-12-09 07:49
Man patinka ta dalis, kai vata išvarto mūsų tautos nepritarimą, vienos kaimyninės šalies politikos krypčiai. Dar juokingiau, kiek įdedama bereikalingos energijos, kad jaustumės sugėdinti, nepasitikintys (tipo, klausykit, jūs, mėsintojai, norite pakariauti?) dėl savo pasirinko politikoje. AA team united! Tačiau, niekada nedaroma prielaida, kad žmonės patys nusprendžia nepritarti Xuilo užsienio politikai (bet automatiškai mes norime kariauti). Iš kur tokios išvados? Tsakant, jei ateis karas, tai nuo jo mes nepabėgsim. Tikėkimės, kad neateis.
DariusWh 2022-03-24 13:57
Sodo Bendrijoje Obelėlė, esame keturi kaimynai. Kaimynas Vladas (agresorius) ribojasi su kaimynu Zigmu (Ginantysis), Kaimynas Aleksėjus (palaikantis agresorių) ribojasi irgi su kaimynu Zigmu (Ginantysis), Aš kaimynas Petras( neutralus) ribojuosi su kaimynu Vladu (agresorius) ir kaimynu Aleksėju (palaikantis agresorių) Kaimynas Vladas viena diena prisimena ir pamato pas kaimyną Zigmą jog sklypo kampe guli akmenų krūva, kuria kažkada senai prieš 30metu pats iš Zigmo daržo surinkęs akmenis ir sudėjęs į krūvelę, kai dar Zigmas negyveno čia, bet jam leisdavo naudotis jo žemes sklypu auginant vaismedžius ir pan. Ir viena naktį Vladas atėjo, nugriovė tvora, ir negana to jog tik pasiimtu akmenis, bet iš jų pasistatę tvora taip atsiriekdamas Zigmo sklypo lopinėli. Ir kita ryta sako: Jog tai mano akmenys, kuriuos aš rinkau, sumečiau ir įdėjau daug darbo rinkdamas. Ir tai yra mano teritorija ir mano akmenys. Zigmas mėgino priešintis. Pradžioje pamėgino tik žodžiais viską išspręsti. Bet pamatė, jog neina su juo susitarti, pradėjo statyti geresne ir aukštesnę tvorą, nes ta kuria turėjo buvo per silpna ir per žema, medinė, vos tik 50 cm aukščio. Taip tikėdamas, jog pavyks atsiginti nuo kaimyno, o galbūt ir atsiimti ta lopinėli žemės kurį Vladas neteisėtai pasisavino. Greit tvoros statybos nevyko, po metų Vladas pamatęs jog Zigmas rimtai užsiėmė tvoros projektavimu. Nutarė jau nelaukti nė dienos akivaizdžiai nugriauti ta sena tvorele vos pusės metro aukščio kuri ribojosi su jo sklypu. Bet negana to taip pat ir iš Kaimyno Aleksėjaus pusės išdaužė, išspardė tvorelę, taip sutrypdamas Aleksėjaus augintas gėlytes. Bet Aleksėjus nieko nesakė, nes jis palaiko Vladą. Dar sugriovė, sudaužė ir sugadino betono maišyklę kuria Zigmas jau buvo atsigabenęs i savo sklypą. Vladas Taip pat ir nušovė Zigmo šunį teigdamas, jog tas šuo kelia grėsmę ir trukdo jam teisėtai naikinti Zigmo turtą. Nes Zigmo turtas yra visų turtas. Aš Petras, matydamas kas darosi pro savo namo antro aukšto langą, kad čia gražiuoju nesibaigs. Nusprendžiu jog reikėtu ir man rimtesnės tvoros, kad neprasidėtu panašūs veiksmai. Nes irgi prieš 30 metu kai dar čia negyvenau Vladui leidausi naudotis savo sklypu auginant avietes, tai dar sugalvos, jog irgi jam priklauso mano sklypo dalis, o iš tu aviečių krūmų belikęs tik vienas. Bet ir tą ruošiuosi naikinti, nes bloga veislė ir neduoda daug aviečių, draugai mačiau turi geresnių ir derlingesnių. Taip pat nugirdau pokalbi tarp Vlado ir Aleksėjaus, jog jis ruošiasi visur pasistatyti tvoras ten, kur prieš 30 metu augino ir kur daug darbo įdėjo. Turėdamas daugiau pinigų ir draugų kurie gali padėti, statomės didžiulę betoninę tvorą, dar ant viršaus užvyniojame spygliuota vielą, nu ir dėl visa ko pajungiame į ja elektrą. Užsidedu ant langų metalines žaliuzes, jog nesugalvotu dar ir langų išmušti. Ir matydamas tokią neteisybę Zigmo atžvilgiu, užsuku kaimynui Vladui vandenį, nes jis kažkada prašė, jog per mano sklypą galėtu prasivesti vandentiekį. Taip pat užkemšu ir kanalizacija kuri irgi eina per mano sklypą. Vladas dabar neturi vandens ir turi šikti savo lauko tualete. Nu gal ne taip pasakiau, turi dar seną šulinį kuriame gal kažkiek dar likę vandens. Bet kiek ilgai jis laistys savo augalus su tuo vandeniu iš šulinio, o ir pačiam ir jo šeimai reikia gerti, nusiprausti. Manau greit jo daržovės nudžius jeigu šulinyje baigsis vanduo, o žmona su vaikais supyks, kad nėra namie vandens ir į tualetą reikia eiti į lauką. O mano draugai sako, jog jam šulinyje nesibaigs vanduo ir jo senas šulinukas prisipildys, lėtai bet vis prisipildys. Tai jie teigia, kad vandenį jam užsukti buvo bloga idėja. Taip pat teigia ir kanalizacija jam užkimšti buvo bloga idėja, nes jis kuo puikiausiai gali šikti lauko tualete. Susirinkę draugai mano kieme, kepame mėsa, statome tvorą ir šnekučiuojamės tokiomis temomis apie Vlado ir Zigmo nesutarimus. Toki pokalbį aišku nugirsta kaimynas Vladas ir Aleksėjus. Ir praėjus kelioms dienoms, ateina pas mane Vlado vaikai ir sako: aš esu priešas, agresorius. Ir noriu irgi kariauti su juo. Ir jog Tėtis Vladas tuoj atsiveš BobCat ir nugriaus ta mano sušiktą siena. Nes ji stovi be reikalo, neteisėtai ir tik kelia Vladui pykti ir verčia į mane žiūrėti kaip į priešą. Ir Vladas uždraudžia šnekėti apie jo nesutarimus su Zigmu, nes Aš Petras taip kurstau jog ir mane užpuls. Tai klausimas. Kuris iš mūsų kaimynų neteisingai elgiasi? Kuris iš mūsų labiausiai nori karo? Ar kaimynui Vladui atsukti Vandenį? Ar atkimšti kanalizacija? Ar Zigmui nusileisti ir leisti pasisavinti jo sklypą? Ar man nusigriauti tvora? Ir galbūt tiesiog laukti kol Vladui viena diena irgi iškils protinga mintis ir nuspręs, kad mano sklype auginamos avietės jam priklauso? Nes Vlado teigimu tik jis vienas Sodo bendrijoje gali statyti tvoras ar nurodyti kur jas galima statyti.