Ką reiktų žinoti apie naują Lietuvos kariuomenės pirkinį už 100 mln. eurų: priešlėktuvinės gynybos sistema NASAMS (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

audriusn 2016-10-03 20:59
reikia maziau tas murzilkas skaityt, pagal jas SL-AMRAAM tolygus BUK M2, o realybej panasiau i OSA.
shift 2016-10-03 23:10
Be jokios abejonės, karo niekas nenori, lygiai taip pat niekas nenori ir būti okupuotas. Bet kaip ir minėjo Immortal, net ir didelės galybės krenta. Valstybės skilimas galimas ne tik Rusijoje, bet ir toje pačioje JAV, kur Trump'o pergalės atveju gali kilti pilietinių neramumų banga. Valstybės negriūna dėl atviro karo, jos dažniau griūna dėl priežasčių viduje. Ar tikrai visi 2 milijonai karių su generolais priešakyje stos į Putino pusę lemiamu momentu? Ar Rusija turi pakankamai išteklių tuos 2 mln. visus pasiųsti į frontą, bei užtikrinti logistinį, materialinį karių palaikymą ilgų mūšių metu? Niekas kitas taip gerai nežino termino "patrankų mėsa" prasmės, kaip rusų kariai, kurie II Pasaulinio karo metais Stalino buvo siunčiami beginkliai į frontą. Ar tikrai visi Ičkerijų čiučmekai gyvenantys skurde guldys galvą už brangiomis vilomis apsistačiusią Kremliaus grėtinėlę? Daug retorinių klausimų, bet scenarijai gali būti patys įvairiausi.
immortallt 2016-10-03 23:19
Koks partizaninis karas? Rytinėje pusėje daugiau jau kiniečių gyvena, nei "rusų". Nereikėtų kinams oficialiai nieko daryti, tas pats kas Kryme "įvyktų". O vakarinėje pusėje nereikėtų niekam nieko pulti.
shift 2016-10-04 01:57
Taigi, suomiai vos tris metus paturėjo BUK ir to jiems užteko, kad nuspręstu juos pakeisti į NASAMS.
audriusn 2016-10-04 09:44
Kur tu matei, kad eksportinis variantas butu geresnis uz sau laikoma? Tuo labiau, kad jie turejo senesne M1 modifikacija. Бук-М2Э Дальность поражения аэродинамических целей, км: максимальная 45 минимальная 3 Высота поражения аэродинамических целей, км максимальная 25 минимальная 0,015 galejo modernizuot ir i MBDA SAMP/T, tik pataupe. ir neisivaizduokit, elfai, kad cia bus kazkoks stebuklas. AIM-120C 52kg kuro isdega per 7,75 sekundes. Po pirminio impulso turi lekianti vamzdi su energija. O tada jau rinkis - nuotolis ar manevras.
Arns 2016-10-04 09:46
Shift, pirmiausia suomiai BUK sistemas gavo iš Rusijos kaip skolos nurašymą. Antra, pagrindinis atsisakymo motyvas vis gi buvo didesnė partnerystė su NATO šalimis, rusišką sistemą daug sudėtingiau integruoti į bendrą ginkluotę. Suomiams nebuvo leista lysti prie elektronikos. https://books.google.lt/books?id=tiRxcn ... 09&f=false