Rusija pademonstravo naujausią oro gynybos sistemą - „Prometej“ dar šiais metais gali būti dislokuota koviniam budėjimui (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Niemand 2021-07-22 14:33
Turi labai senai JAV, Rusija (paveldas iš CCCP) ir Kinija iš lėktuvų paleidžiamų raketų, kurios gali numušti palydovus. Tame jokio stebuklo nėra. Bet du viename (aerodinaminiai ir kosminiai taikiniai) neįtikinama. Skirtingi reikalavimai kinetikai (palydovo manevro galimybės vs lėktuvų), kurui (vakuumas/oras) ir kovinei galvutei (atmosferoje yra sprogimo smūginė banga, o vakuume ne, ten reikia kažko masyvaus susidūrimui).
bahuriux 2021-07-22 21:12
/2 32+MJ gal ir neatrodo daug, jei vertinti intuityviai, bet pamastykim kaip atrodo 1kg kulka lekianti 8000m/s greičiu. Įtariu kad ne tik palydovą ištaškytu bet ir betkokį tanką. Bet ko gero antipalydovinė arba kad ir šita s500 kovinė galvutė yra labai panaši į priešlėktuvinę ji netoli taikinio nestipriai sprogsta ir paleidžia debesį smulkių skeveldrų lekiančių į priekį kaip iš šratinio šautuvo, taip padidinama tikimybė pataikyti ir padaryti daug skylučių, o palydovo arba balistinės raketos galvutės atveju kiekviena ta smulki skeveldra turėtu didelę kinetinę energiją daug didesnę nei sprogmenų.
kukulis4 2021-07-22 21:54
Nereikia 1kg. prie tokiu greiciu ztenka gramu. Svarbiausia - pataikyt
Niemand 2021-07-23 10:55
(a) užterši orbitą, tikėtina pakeliui nukalsi vieną kitą nekaltą palydovą, galbūt net savo nuosavą; (b) vakuume ir atmosferoje reikalingi skirtinti sprogmenys, banaliai nesprogsta TNT be oro; (c) kosmose "įsijungia" orbitinės mechanikos dėsniai, dėl ko sprogimas atrodo visiškai kitaip nei atmosferoje. Apskaičiuoti, kaip tą debesį paleisti, sunkiau nei kovinę galvutę "ant kelio" palydovui pastatyti. P.S. čia abejones kelia ne pats palydovo numušimas, tam technika jau senai atidirbta, problema galimybėje tą pačią raketą bei kovinę dalį naudoti ir prieš lėktuvus ir prieš palydovus