Tokį reginį išvysi ne kasdien: autonominiai „Black Hawk“ sraigtasparniai pakilo į dangų be pilotų (Video)  ()

Šį pasiekimą įgyvendino JAV gynybos departamento eksperimentinių tyrimų agentūra DARPA.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią savaitę paskelbtame pranešime agentūra paaiškino, kad „UH-60A Black Hawk“ 2022 m. vasario 5 d. baigė 30 minučių skrydį be įgulos virš JAV armijos objekto Fort Campbell mieste Kentukyje. Po dviejų dienų buvo atliktas dar vienas visiškai savarankiškas skrydis.

Sraigtasparnis atliko savarankišką skrydį naudodamas technologiją, žinomą kaip Aircrew Labor In-Cockpit Automation System (ALIAS).

DARPA kartu su „Sikorsky“ praėjusiais metais atliko „prižiūrimą“ autonominį bandomąjį skrydį, nors orlaivyje vis dar buvo pilotai, jei kas nors nutiktų. Tačiau dabar sraigtasparniai gali užbaigti savo skrydžius be žmogaus dalyvavimo.

„Siekdamas parodyti savo gebėjimą prisitaikyti prie įvairios misijos aplinkos, „Black Hawk“ skrenda įprastu greičiu ir įprastame aukštyje per imituojamą miesto kraštovaizdį, išvengdamas įsivaizduojamų pastatų, perplanuodamas maršrutą realiuoju laiku. Visą tą laiką įtaisytas jutiklis pateikia duomenis apie kliūtis realiuoju laiku“, – pranešime teigė „Lockheed Martin“, kuriai priklauso „Black Hawk“ gaminanti bendrovė „Sikorsky“.

 

„Sumažėjus darbo krūviui, pilotai gali sutelkti dėmesį į misijos valdymą, o ne į mechaniką“, – pranešime teigė Stuartas Youngas, DARPA Taktinių technologijų biuro programos vadovas. „Šis unikalus autonominės programinės ir techninės įrangos derinys padarys skrydį išmanesniu ir saugesniu.“

 

„Su ALIAS armija turės daug daugiau veiklos lankstumo“, – sakė Youngas. „Tai apima galimybę valdyti orlaivius bet kuriuo dienos ar nakties metu, su pilotais ir be jų, ir esant įvairioms sudėtingoms sąlygoms, tokioms kaip ginčytina, perpildyta ir pablogėjusi vizualinė aplinka.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()