[Žinios trumpai] Atsitiktinumas? Rusų kosmonautai atskrido į Tarptautinę kosminę stotį vilkėdami Ukrainos vėliavos spalvų kostiumais: pateikė ir paaiškinimą (Video, Papildyta „Roscosmos" komentaru)  ()

Rusijos kosmonautai į Tarptautinę kosminę stotį atvyko vilkėdami ukrainietiškomis spalvomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie trys vyrai buvo pirmieji nauji atvykėliai nuo to laiko, kai Rusija praėjusį mėnesį užpuolė savo rytinę kaimynę.

Jie buvo sutikti savo kolegų amerikiečių, rusų ir vokiečių.

Rusijos kosmonautai Denisas Matvejevas, Olegas Artemjevas ir Sergejus Korsakovas prisišvartavo prie TKS po trijų valandų skrydžio, pakilę iš Baikonūro kosmodromo Kazachstane.

Po kelių valandų buvo atidaryti du liukai ir trys besišypsantys vyrai vienas po kito „įžengė“ į kosminę stotį vilkėdami ryškiai geltonus skafandrus su mėlynais akcentais.

Standartinė rusiška uniforma yra paprastos mėlynos spalvos, ir bent vienas iš vyrų buvo pastebėtas ją vilkėdamas prieš pakilimą.

Šią akimirką tiesiogiai transliavo JAV kosmoso agentūra NASA ir Rusijos agentūra „Roscosmos“.

„Atėjo mūsų eilė pasirinkti spalvą“, – sakė J. Artemjevas, paklaustas apie kostiumus per tiesioginę spaudos konferenciją.

„Turėjome sukaupę daug geltonos medžiagos, todėl reikėjo ją panaudoti“, – juokavo jis. „Štai kodėl mes turėjome dėvėti geltoną spalvą“.

 

Trys rusai pradės mokslinę misiją TKS, kuri truks kiek ilgiau nei šešis mėnesius. Jie pakeis tris dabartinius įgulos narius, kurie į Žemę turėtų grįžti kovo 30 d.

TKS yra bendras Rusijos, Amerikos, Kanados, Japonijos ir kelių Europos šalių projektas.

 

PAPILDYTA 2022 03 19

Rusijos kosmoso agentūra šeštadienį atmetė Vakarų žiniasklaidos pranešimus, kuriuose teigiama, kad prie Tarptautinės kosminės stoties (TKS) prisijungiantys Rusijos kosmonautai pasirinko vilkėti geltonus kostiumus su mėlynais motyvais, palaikydami Ukrainą.

 

„Kartais geltona yra tiesiog geltona“, – savo „Telegram“ kanale sakė „Roscosmos“ spaudos tarnyba.

„Naujosios įgulos skrydžio kostiumai pagaminti pagal Baumano Maskvos valstybinio technikos universiteto, kurį baigė visi trys kosmonautai, herbo spalvas. Visur ir visame kame matyti Ukrainos vėliavą – beprotiška“.

„Roscosmos“ generalinis direktorius Dmitrijus Rogozinas buvo aštresnis ir savo asmeniniame „Telegram“ kanale teigė, kad Rusijos kosmonautai nejaučia simpatijų Ukrainos nacionalistams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(2)
(15)

Komentarai ()