[Karšta tema] „New York Times“: Vakarai visiškai nesupranta Rusijos ir smogė į netikrus taikinius, sankcijos neveiks. Yra tik dvi iš tikro jautrios Rusijos vietos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Taspac 2022-03-28 12:58
100% pritariu
kukulis4 2022-03-28 13:28
Turbut tiesa. Bet. Tai kas siuo metu vyksta UA - yra sistemingas RU kariniu pajegumu naikinimas kaip minimum dviem frontais - pirmasis tiesioginis, antrasis - sklaidomas tas mitas apie emeizing super paruostus RU armijos dalinius. Ziurint pragmatiskai - EU ir NATO blokai turetu buti suinteresuoti, kad sitas konfliktas testusi kuo ilgiau. Reikia nepamirsti, kad net ne sankciju rezimu gyvenanciai RU atstatyti 200 prapistu tanku yra geru 5iu metu reikalas. Sankciju rezime - tai gali buti aplamai neimanoma. Turint omeny kad prarasta ne 200 ir toli grazu ne tik tankai, pajegumu atstatymas i buvusi lygi jau dabar yra svelniai tariant 'problemele'. Ziurint i UA, vienintele neatitaisoma pasekme - civiliu zutys. Pacios salies atstatymas su vakaru pasaulio milijardu pagalba nebus sudetingas ir net gerokai paboostins salies gdp.
Šaras 2022-03-28 13:43
Nereikia būti ekspertu, kad suprastum jog rusijai skaudžiausios sankcijos būtų jų naftos ir dujų atsisakymas. Ekspertai galėtų pasakyti, kaip įmanoma tą greitai įgyvendinti.
conjurer 2022-03-28 13:51
Gal net apsimokėtų viešai gėdinti asmenis, kurie stabdo atsisakymo procesą. Kaip buvo daroma su MCD, fiat ir kitais, kurie nepaskubėjo nutraukti veiklos zombių krašte.
gytis13 2022-03-28 14:09
Aplamai dar klausimas ar aplamai įmanoma tą dujų tiekimą iš Rusijos sustabdyti, ir ar aplamai tų dujų Europai pakaktų iš kitų šaltinių. Plepalų lygyje viskas lengva, o kai sukurta infrastruktūra viską mesti ir kurti kitą infrastruktūrą pakankami sudėtinga.Tekę girdėti rusų prognozes, kas ateityje Rusija aplamai liks vienintelių dujų šaltinių Europai nes kitus dujos paprasčiausiai pasibaigs.
conjurer 2022-03-28 14:47
Sustabdyti įmanoma ir lengva, tereikia esamus vamzdžius sugadinti. Nemanau kad būtų sudėtinga. Tik turbūt tokį žingsnį, nutraukti terorizmo finansavimą, daug kas laikytų terorizmo išpuoliu. Palaikyt iš kitų šaltinių taip pat įmanoma. Vakarų politikai nori lėto perėjimo, kalba apie 2027. Tačiau krizės atveju tai galima padaryti per pusmetį. Tereikia pašalinti daug biurokratijos, ir pradėti darbus. Na dirbti ekstremaliomis sąlygomis. Ir turėti nemažai išlaidų. Kadangi korporacijos nenori to daryti iš savo kišenių, o politikai nenori prarasti rinkėjų apkraudami juos mokesčiais, turime parazitinę sistemą, skatinančią diktatorius, siūlančius pigius resursus, ir papirkinėjančius žmones kurie priima sprendimus energetikoje. Na ir tai ne tik su rusija, mes visi remiame koncentracijos stovyklas, vergovę ir genocidus, vardan to kad gautume naujausią iphone, kuris beveik identiškas senam. Gavę naują žaisliuką, įlendame į spalvingus, žaidimus pagrįstus mikrotransakcijom, ar scroolinam per šimtus šiknų instagrame, ir pamirštame tikrovę. Todėl sunku kažką įtikinti kad žudymas blogai. Ypač kai daug labiau apsimoka finansuoti karą, nes tada mokesčių pinigai eina karo industrijoms. Ir jei nebus finansuojama rusija, tai nebus su kuo kariauti. O žiniasklaida nukreipinėja dėmesį į visokius mcd, kurie fiktyviai traukiasi iš rusijos rinkos.
iPienius 2022-03-28 15:23
greiciausiai bus taip, kad duju ir naftos srautai persiskirstys. Europa atsisakys is ruskyno duju ir pirks is kitur. kinai pirks daugiau is rusu ir nepirks is kitu. jeigu rusai su kinais tariasi del kazkokios paramos karui, tai kinai gali uz tai uzsiprasyt labai pigiu duju ir naftos. jeigu nafta kainuotu pvz 20$, tai rusai niekaip negaletu finansuot karo islaidu. taciau cia atsiranda kita problema su kinais, kad jie gali dar labiau sustipreti ekonomiskai ir visaip kitaip. greiciausias sprendimas yra dar labiau skatint atsinaujinancia energija. pagal statistika kovo men. kas savaite prie ESO tinklo prijungiama virs 100 nauju saules elektriniu kuriu bendra galia yra apie 2 MW, kas manau yra tikrai dideli skaiciai ir tiketina, kad jie dar dides, jeigu tik uzteks irangos. esant sauletoms ir vejuotoms dienoms birzos kaina yra apie pora centu uz kwh. geriau didinti parama gyventojams, nei pirkti elektra is uzsienio ar daugiau duju ir gamintis patiems
bmk1245 2022-03-28 21:21
Azerai pradėjo Karabacho išvadavimą, ruskių "taikdariams" linksma.
Balkis 2022-03-28 21:33
pritariam tikriausiai mes visi, bet yra maža problemytė, per tuos daug daug "taikos" metų naftos ir dujų doleriais buvo maitinami visi iš eilės, nuo GB politikų iki visokių Šrioderių ir Berlusconių milijardai plaukė "investicijomis" ir jų rėžimas neskaičiavo, o dabar tos visokios mėšlo krūvelės įvairiomis formomis rodo savo rezultatus, tik deja ne mūsų ir UA naudai
AAA000 2022-03-28 22:12
stabdytojas didysis matai atsirado. tu isvis nesiorientuoji kas vyksta politiskai siuo metu net Lietuvoje. ir nesuvoki kad stabdyt reikia ne kazkokias dujas, o konservus - kur masiskai veza i Lietuva rusus ir vatnykus nors patys rekia, kad rusai is pakampiu puola situacija daba mazdaug tokia: - ukrainieciai pas save uzspaude labai neblogai ne tik rusu invaderius - bet ir savo tikraji galvos skausma - vietinius vatnykus - putino gerbejus - penkta kolona - janukoviciaus rinkejus ir pan... ir kur bega, ten pagrinde ne tikruju vakarietisku ukrainieciu srautas, o rusiskai temokanciu gasterbaiteriu bendruomene. ekonominiai migrantai - kur tiesiog aplinkybiu deka turi ukrainietiskus dokumentus. mes atsikratem daug penktos kolonos, nes emigravo i vakarus kai istojom i ES. jiem kelias atsivere padaryt tai "tyliai". ir daba i ju vieta konservai susiveza ukrainietiskos kilmes rusus ir vel didina is esmes sena problema. ir dar musu mokesciu pinigus vogs - net nemokes vietiniams uz apgyvendinima. kiek ten skaiciau padalis 2 men po 150 euru uz "pagrindine galva" ir po +50€ uz papildomus kai net pas kokius vengrus apgyvendinimo pinigai berods 430€ nuo suteikto prieglobscio... tai va gausi kelias kapeikas uz penktos kolonos apgyvendinima salyje - ka sugtebejo nuveikt musu valdzia rekianti kad rusai puola... veza rusus . jau spaudoje lenda aiskinimai - kad rusai cia nekalti ir negalima ant ju varyt... o tu ir panasus "balsuotojai-lt gelbetojai" kliedi apie kazkokius vamzdzius - kuriais niekas nepumpuojama metu metais... nes kazkur nusprogdinta gabalas ar nurudijo jau trasos... ufonautu forumas cia pasidare jau ziuriu... kas pasonej dedas nemato... taigi JUSU mokescius vagia, veza is esmes rusus, kurie mausto musu valdzia, vaidina ukrainiecius ir dar renkasi apgyvendinimo salygas - isrankus kazkokie (ten tikru ukraineciu gal 1 is 10 atveztu ... jie net i kalbas nelabai noriai eina - nes mato kas dedasi - o jus juk neskiriat - jum visi tiesiog "pabegeliai"). puikus vaizdelis klostosi... nematot, kad penkta kolona isskestom rankot jamat ir dar apipilat malonemis, vosokios socialines lengvatos - kur net vietiniai neturejo niekada... kai savi emigrantai, isvarytasis konservu milijonas labai sunkiai skynesi kelia vakaruose pagal ju biurokratines taisykles... o daba dar parama siuncia, nors grize net socialinio paketo normaliai negauna. suvokiat situacijos absurdiskuma? sankciju aptarinetojai, karu nutraukimo specialistai didieji... gaila man jusu... sersit putino gegutes daba ir katuciu plosit... ukrainieciams jus niekuo nepadedat deja ir juos toliau zudot... eikit ukrainietiskom veliavyem pamojuot ir dar pora koncertu nupirdusiu vip sou cirko elito "paramos rinkeju" snukiu paziurekit ir vel palaizykit konservoms - daugiau juk nesugebat...
conjurer 2022-03-28 23:00
Aš pats esu prieš rusų importą, nes jie bus tik problema, jei ten rytuose liks KGB rėžimas. Tačiau nežinau ar daug ukrainiečių yra 5 kolona, spėju tikrai ne visi. Ir manau kad jie norės grįžti namo, jei kara baigsis sėkmingai. Nėra čia kažkokia sovietų sąjunga, kur butai nemokamai dalinami, ir jei ukraina bus atstatinėjama užsienio investicijomis, gal jie turės kažkokių garantijų gauti naujus butus. Taip pat, kaip suprantu iš tavo pranešimo, blogio šaltinis - konservai, įsiveisė lenkijoje, slovakijoje, ir kitose kaimyninėse valstybėse, nes vien tik lietuva negali apsiriboti, ir vykdo savo blogio planus ten.
Talkatif 2022-03-29 00:27
Straipsnio pagrindinė tema ne apie tai, kaip stabdyt Rusiją, o kad nereikia mušti Rusijos turtuolių. Prasileido administracija huilostano propagandos. Bandoma kirsti visais frontais. Tiek resursų pirkimą, tiek strateginių prekių tiekimą, tiek oligarchus, kurie yra kremliaus finansiniai kanalai ir per kuriuos kacapų karo mašina irgi gauna finansavimą. Meška lupt būtina visais frontais. Meška tą pati daug dešimtmečių darė. Platino korupciją, ruošė ir rėmė teroristus, finansavo sąmokslo teorijas ir dolbajobus politikus, kur tik galėjo - kurstė karinius konfliktus. Čia ne šiaip vovos medžioklė. Čia blogio naikinimas. Jei russija, tokios kaipo Š Korėjos, teroristo su branduoliniu ginklu, nebūtų. Arabų šalys irgi ramesnės būtų.
Senas kareivis 2022-03-29 13:22
Jei tavo nesąmones teisingai supratau, ne ruskynas, o Amerika dabar bombarduoja Ukrainos miestus? Kaip suprast ,,toliau žudot"?????? Gal Lietuvos kareiviai Ukrainoje žudo ukrainiečius? Ar vis dėlto ruskiai???? Lenino anūke, rašyk tada, kai būsi blaivas. Fck russia. Slava Ukraine. Šlovė Landsbergiams (visiems).
Senas kareivis 2022-03-29 13:32
Kas dėl straipsnio. Grybauskaitė yra pasakiusi, kad putkiną galima sustabdyti tik jėga, o ne liežuviais. O šita apžvalgininkė yra... Nesikeiksiu. putkinas įsižeidė, kad ruskyno niekas nelaikė super valstybe... Patys ruskiai savo šalies super valstybe nebelaikė, o tokią nuomonę primeta kitiems. Fck ruskynui.