[Žinios trumpai] Rusija apleidžia Tarptautinę kosminę stotį: persėja, kad 500 tonų stotis gali nukristi ant Europos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2022-04-04 13:28
Argi taip sudėtinga kažką vietoj "progress" nusiųsti į tą stotį ir periodiškai kilstelėti jos orbitą?
Gintarinis 2022-04-04 14:35
Ir būtinai nukris ant Europos o kodėl ne ant kremliaus?
iPienius 2022-04-04 16:45
realiai ne. amerikieciu Cygnus gali kazkiek pakelti, bet galimybes ribotos. taip pat rusu dalis yra atsakinga uz pacios stoties padeti erdveje. be rusu kontroles stotis nenukristu, bet praranda galimybe apsisaugoti nuo kosminiu siuksliu, jeigu butu susidurimas
kestutisz 2022-04-04 17:00
O savo aktorius kur "pirmą p̵a̵s̵a̵u̵l̵y̵j̵e̵ kosTmose filmą" turėjo nufilmuot jau parsiuntė namo?
Senas kareivis 2022-04-05 14:24
Rago Zinas fon Batutinoffas yra visiškas dalb***jobas. Atsiprašau. Norėjau pasakyt, kad jis yra visiškas asilas (atsiprašau asilų). Šita stotis valdoma ne vien astronautų, bet ir iš Žemės. Šita stotis gali nukristi ir ant Pietų Amerikos, ir ant Australijos. Aišku, ir ant kai kurių Europos šalių. Ir, be abejo, ant fašistinio Putinosransko draugų Indijos bei Kinijos. Alia yra momentas. Ta 500 tonų stotis nėra monolitinė. Patekusi į atmosferą jos kažin kokia dalis paprasčiausiai sudegs, o sunkesni ir sunkiai užsidegantys daiktai nukris padrikai. Ta stotis arba jos atplaišos gali paprasčiausiai nukrist į Atlanto vandenyną, į patį ramiausią pasaulyje Ramųjį vandenyną. Įdomu, tik kiek to šlamšto pasieks Žemę (jos sausumą). Beje, gabaliukas gali nukrist ir į Kazachstaną. Labai gaila, kad internete aš taip ir neradau normalios trajektorijos. Sprendžiu tik pagal vieną paveiksliuką. pagal paiešką ,,ISS flight path" primeta visokių trajektorijų. O šiaip - Slava Ukraine. Rag Ozin and Puh Teen are dickheads:)
conjurer 2022-04-05 16:27
Kas reiškia, kai 51 laipsnis nuo pusiaujo į šiaurę bei pietus. Iš europos tai prancūzija, pietinė vokietija, beveik visa ukraina, ir ta dalis rusijos tarp ukrainos ir kazachstano. Tai labai paprasta informacija, bet per sudėtinga ragoZinui. Jis buvo paskelbęs, kad ISS virš rusijos neskrenda. Nieko tokio kai seni kareiviai to nežino, bet žmogus vadovaujantis kosmoso programai turi žinoti kur jo valdoma infrastruktūra skraido. O kažkokio stabilaus kelio nėra, ISS juda dideliu greičiu, ir nėra kažkaip susinchronizuota, kad būtų virš specifinių vietų. Jos aukštis parinktas dėl kitų priežasčių, tai yra nusidėvinti orbita, kur neužsilaiko šiukšlės, bet pakankamai aukšta, kad reikėtų kuo mažiau kuro, jos palaikymui.
gytis13 2022-04-06 19:43
Tai kad virš Lenkijos TKS skrenda, atrodo įspūdingai. taigi mūsų platumas siekia. Gerokai didesnė kritimo zona, turėtų daugiau rusijos kabint.Kažkada buvo interneto puslapis kur galėjai rasti kada TKS matoma atitinkamoje vietovėje.