[Žinios trumpai] Pagaliau Ukraina gauna tankus! Pirmoji pasaulio valstybė išsiuntė į Ukrainą tankus T-72 ir pėstininkų kovos mašinas BMP-1 (Foto)  (2)

Pirmą kartą užsienio šalis Ukrainai suteikė tokio tipo puolamuosius ginklus, kurie padėtų atsilaikyti prieš Rusijos įsibrovėlius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-06 [Žinios trumpai] Pagaliau Ukraina gauna tankus! Pirmoji pasaulio valstybė išsiuntė į Ukrainą tankus T-72 ir pėstininkų kovos mašinas BMP-1 (Foto)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čekija į Ukrainą siunčia tankus ir pėstininkų kovos mašinas, siekdama sustiprinti Rytų Europos valstybės gebėjimą atsispirti Rusijos invazijai.

Šie pristatymai yra pirmas žinomas atvejis, kai užsienio šalis suteikė tankus Ukrainai, dėl kurių prezidentas Volodymyras Zelenskis ne kartą kreipėsi į Vakarų šalis.

Čekijos pareigūnai sakė, kad šalis jau kelias savaites Ukrainai tiekia įvairios įrangos, įskaitant sovietų sukurtus tankus T-72, pėstininkų kovos mašinas BMP-1, šarvuotus transporterius ir haubicas.

„Manome, kad tai yra vienintelis dalykas, galintis sustabdyti Rusijos pajėgas nuo dar didesnių žiaurumų“, – sakė vienas aukšto rango Čekijos gynybos pareigūnas ir pridūrė, kad iki šiol tankų pristatymai buvo dovanos, o ne pardavimas.

Penki tankai T-72 ir penkios pėstininkų kovos mašinos BMP-1 buvo išsiųsti naujausioje siuntoje, kuri paaiškėjo po nuotraukų paskelbimo socialiniuose tinkluose.

Pasak Tarptautinio strateginių studijų instituto, Londone įsikūrusios ekspertų grupės, Čekijos kariuomenė turi 30 modernizuotų tankų T-72M4CZ ir dar 89 nemodernizuotus tankus T-72, kurie buvo laikomi rezerve.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(0)
(50)

Komentarai (2)