[Žinios trumpai] Paaiškėjo, kodėl Rusijos propagandistai taip uoliai dirba savo darbą: milijardai liejasi laisvai - per karą finansavimas patrigubėjo  ()

Rusijos karinės pajėgos Ukrainoje patiria didžiulius nuostolius. Stebina ir prastas karių pasiruošimas, ir labai sena technika, ir neparuošta strategija. Atrodo, kad „antroji kariuomenė pasaulyje“ yra prastai finansuojama. Kur keliauja kariavimui skirti pinigai? Karybai, bet jau kitokiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo invazijos pradžios Rusijos valdžia patrigubino valstybinės žiniasklaidos finansavimą. Nuo sausio iki kovo „masinei medijai“ Rusija skyrė 17,4 milijardus rublių. Pernai per tą patį periodą Rusija savo propagandos mašinai skyrė 5,4 milijardus. Didžioji dalis papildomų investicijų valstybinę žiniasklaidą pasiekė kovą - trečiąjį šių metų mėnesį Kremliaus valdomoms žiniasklaidos priemonėms skirta 11,9 milijardai rublių, kai sausį ir vasarį ji gavo tik 5,5 milijardus. Per šiuos metus Rusija valstybinei žiniasklaidai ketina skirti 114,8 milijardus rublių.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6230

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Taigi, finansavimas oficialiam propagandos mechanizmui patrigubintas - tokio augimo kariuomenė nemato. Jos finansavimas išaugo vos 11 % ir pasiekė 824 milijardus rublių. O juk vyksta kariniai veiksmai, reikalinga nauja technika, tenka mokėti atlyginimus, rūpintis žuvusių kareivių šeimomis. Teisėsaugos finansavimas išaugo 5,6 % ir pasiekė 501,6 milijardus rublių. Tuo tarpu gyventojų paramai skiriami pinigai išaugo 6,5 %. Pasikartosime - valstybinės žiniasklaidos finansavimas buvo patrigubintas.

 

Didžiausios investicijos skirtos „ANO TV Novosti“ (RT valdytojui) ir VTRK. Valstybinei žiniasklaidai tikriausiai padeda ir nepriklausomų žiniasklaidos priemonių blokavimas bei uždarymas - nuo invazijos pradžios net 30 jų dingo ar bent jau nutilo.

(8)
(1)
(7)

Komentarai ()