[Žinios trumpai] Kerštas už separatistų numuštą lėktuvą MH17: Nyderlandai į Ukrainą atsiuntė ypatingą užtaisą (Foto)  (3)

Iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą skridęs „Malaysia Airlines“ lėktuvas „Boeing 777“ buvo numuštas 2014 metų liepos 17 dieną netoli Torezo (Donecko sritis). Žuvo 298 žmonės, skridę lėktuvu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nyderlandai išsiuntė į Ukrainą sviedinius – ant vieno iš jų buvo ypatingas užrašas: „Kerštas už MH17“.

„Kerštas už MH17“ – ši „žinutė“ buvo parašyta ant vieno iš sviedinių, kuriuos į Ukrainą atgabeno Nyderlandai. Kalbama apie „Boeing“, kurį Rusijos remiami separatistai 2014 metais numušė virš Donbaso“, – rašė Užkarpatės regioninės adminsitracijos vadovo (OVA) spaudos tarnyba.

2019 m. birželio 19 d. Jungtinė tyrimo grupė (JIT) įvardijo keturis įtariamuosius, kurie, kaip manoma, buvo susiję su MH17 reisą numušusios raketų sistemos „Buk“ gabenimu ir panaudojimu Donbaso kovose.

Trys iš jų – rusai. Tai buvęs FSB karininkas, buvęs Donecko Liaudies Respublikos (DNR) gynybos ministras Igoris Girkinas (Strelkovas). Generolas, o lėktuvo sunaikinimo metu – GRU Ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo pulkininkas Sergejus Dubinskis ir pulkininkas leitenantas Olegas Pulatovas, vėliau – DNR žvalgybos tarnybos viršininko pavaduotojas.

 

Ketvirtasis – ukrainietis Leonidas Charčenka, kovojęs DNR pusėje. Visi jie buvo paskelbti ieškomi tarptautiniu mastu.

2020 metų kovo 9 dieną Nyderlanduose prasidėjo teismo posėdžiai MH17 byloje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(166)
(0)
(166)

Komentarai (3)