[Žinios trumpai] Rusija lieka visiškai viena - netenka galingiausio savo sąjungininko: pritrenkė pareiškimai  ()

Rusijos žurnalistas ir politinis veikėjas Andrejus Piontkovskis nežino, kiek dar laiko Xi Jinpingas laikysis prie Putino rankovės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas invazijos pradžioje bandė nesureikšminti Vakarų sankcijų, sakydamas, kad Rusija visada turi daug draugų tarptautinėje arenoje, iš tikrųjų didžiausią pasaulio valstybę kausto izoliacija. Ir ji gali pagilėti, nes Kinijai Rusija mažai rūpi.

Andrejus Piontkovskis teigia, kad internete pasirodė žinomo kinų analitiko pranešimai, kuriuose analizuojama situacija Rusijoje. „Tai yra pranešimai apie Rusijos-Ukrainos karą. Jie yra labai ryžtingi savo vertinimuose. Iš esmės, kalbama apie Rusijos mirtį. Jie mano, kad Rusijos pralaimėjimas yra neišvengiamas. Du karo mėnesiai parodė ne tik Rusijos karinių pajėgų, bet ir agro-industrinį komplekso, bendros ekonomikos ir socialinės sferos silpnumą“, teigė Piontkovskis.

Žurnalistas teigia, kad kinai rusų agresijos prieš Ukrainą nelaiko atsitiktinumu. Jų vertinimu, Rusija niekada rimtai nepripažino posovietinių šalių nepriklausomybės. Pasak kinų ekspertų, kare Rusija pralaimės savo imperijos likučius, o iš tų griuvėsių pasprukusi Ukraina įsilies į Europos bendruomenę.

 

„Ir tai yra išvados iš šalies, kurią Maskva laiko savo didžiausia sąjungininke. Kaip jie sako Maskvoje - „turime daugiau nei aljansą“. Mane pritrenkė ne pranešimo turinys, bet pats atsiskyrimas nuo savo sąjungininkų“, teigia Piontkovskis

(182)
(1)
(181)

Komentarai ()