[Žinios trumpai] Lavrovas oficialiai paskelbė, koks Rusijos tikslas dėl Donecko, Luhansko ir likusios Ukrainos  ()

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pasisakė Donbaso užėmimo klausimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Lavorvo, Donecko ir Luhansko sritys privalo būti užimtos - šią užduotį jis pavadino „besąlyginiu prioritetu“. Taip yra dėl to, kad jose veikiančių pseudorespublikų nepriklausomybę Rusija pripažino dar prieš invaziją į Ukrainą.

Tuo tarpu kitose Ukrainos žemėse, kurias trypia kruvini rusų karių batai, Lavrovo teigimu, „gyventojai patys turės apsispręsti dėl savo ateities“. Tai gali atrodyti kaip savotiškas atsitraukimas nuo Chersono, Zaporižės, Charkivo, bet iš tikrųjų Rusija akivaizdžiai planuoja netikrus referendumus. Be to, Donbaso pseudorespublikų nepriklausomybė yra priedanga - Mariupolyje jau dalinami ne Donecko Liaudies Respublikos, o Rusijos Federacijos pasai.

Pasak Lavrovo, prezidentas Volodymyras Zelenskis Ukrainoje sukūrė prastą aplinką rusams, nes įvedė „rusiško išsilavinimo, žiniasklaidos, kultūros ir kasdienio kalbos naudojimo draudimą“. Kaip atsvarą tokiai politikai Lavrovas įvardina laikinai okupuotas teritorijas, kur žmonės „gali auginti vaikus taip, kaip nori jie, o ne Zelenskis ir jo komanda“.

 

Galiausiai, naujame pasisakyme Lavrovas meluoja, kad Rusijos pajėgos labai stengiasi išvengti smūgių civilinei infrastruktūrai ir dėl to „specialioji karinė operacija“ bus ilga.

(2)
(41)
(-39)

Komentarai ()