[Žinios trumpai] Eurovizijos laimėtojai „Kalush Orchestra“ pardavė savo trofėjų – kilniam tikslui surinkta įspūdinga suma pinigų  ()

Prizo pardavimas sutapo su grupės pasirodymu labdaros koncerte prie Berlyno Brandenburgo vartų. Per pasirodymą buvo siekiama Ukrainai surinkti pinigų medicininei priežiūrai ir įvairiems reikmenims.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių metų Eurovizijos dainų konkursą laimėjusi ukrainiečių grupė „Kalush Orchestra“ pardavė savo trofėjų už 900 000 USD (712 000 GBP; 838 000 eurų), kad surinktų pinigų karui Ukrainoje.

Krištolinis mikrofonas buvo parduotas „Facebook“ aukcione, siekiant nupirkti bepiločių orlaivių Ukrainos kariuomenei.

Koncerte kalbėjęs grupės narys Olehas Psiukas ragino žmones nepriprasti prie karo, per kurį, JT duomenimis, žuvo mažiausiai 4 031 civilis ir 4 735 buvo sužeisti, taip pat nežinomas kovotojų skaičius.

Be to, nuo vasario 24 d., kai įsiveržė Rusija, daugiau nei 14 milijonų žmonių buvo priversti palikti savo namus, o miestai tapo griuvėsiais.

„Manau, kad tai visada turėtų būti pirmuosiuose puslapiuose, kol ateis taika“, – sakė O. Psiukas, kurio pergalė „Eurovizijoje“ buvo prognozuojama jau artėjant konkursui. Jų daina „Stefania“, parašyta pagerbti O. Psiuko motinai, tačiau jausmingi žodžiai, tokie kaip „aš visada eisiu pas tave sulaužytais keliais“, buvo iš naujo interpretuojami kaip mitingo šauksmas.

 

Ukrainos televizijos laidų vedėjas Serhijus Prytula paskelbė, kad pinigai, surinkti pardavus trofėjų, bus panaudoti įsigyti trims Ukrainos gamybos dronams „PD-2“, praneša naujienų agentūra „Reuters“.

Ukrainos ir Rusijos pajėgos bepiločius orlaivius intensyviai naudoja ir kaip ginklus, ir kaip žvalgybinius lėktuvus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()