[Žinios trumpai] Neįtikėtina: Rusijos karių šeimoms gresia trėmimas į Sibirą - išsigelbėti gali vienu atveju  ()

Ukrainos vyriausybės karinės žvalgybos tarnyba pirmadienį paskelbė, kad šiuo metu okupuotose Rytų Ukrainos teritorijose dislokuotoms Rusijos pajėgoms, kurios atsisako kariauti, keliami ultimatumai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Ukrainos žvalgybos, Rusijos vadovybė laiko įkaitais karių, kurie atsisako vykdyti kovines misijas Ukrainoje, šeimas.

„Jei okupantai atsisakys vykdyti kovines misijas, jų žmonoms ir vaikams gresia perkėlimas į Tolimųjų Rytų regionus“, – pranešimų programėlėje „Telegram“ pranešė Ukrainos gynybos ministerijos padalinys.

Rusijos pajėgų šeimoms šalies vakarinėje karinėje apygardoje taip pat draudžiama išvykti iš šalies, pranešė ministerija.

Tai paskelbta pranešant apie didėjantį nesutarimą Rusijoje, praėjus daugiau nei trims mėnesiams po to, kai prezidentas Vladimiras Putinas įsakė visapusiškai įsiveržti į Ukrainą, pavadindamas tai „specialia karine operacija“, skirta „denacifikuoti“ ir „demilitarizuoti“ šalį.

 

Gegužės 25 d. 115 Rusijos nacionalinės gvardijos Rosgvardijos narių buvo oficialiai atleisti „atsisakę“ dalyvauti Putino kare.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(1)
(16)

Komentarai ()